Saturday, 26 October 2013

Owh...Yang Mana Satu...

Hmmm...dilema...
Yang mana pilihan hati...bila sy suka hubby lak x berkenan..ye laa ape2 pon nk wat kena persetujuan hubby, x bleh main redah jer, dh 2 bln misi mencari 2nd car masih blom selesai...actually aku sedang mencari 2nd car utk hubby, skarg ni 2nd car adalah satria intan payung kesayangan ku sejak thn 2003, 1st car yg aku beli guna hasil titik peluh seniri setelah ditauliahkn sbg Lt Muda...So far performance satria tdk pernah menghampakan aku, x pernah memberontak atau menyusahkn aku ditengah2 jln mati enjin ke, x buleh start or berasap ke...sebab hubby aku pandai jaga dia, x sempat dia wat hal hubby bwk g tukar ape yg patut, klw harap aku x tau jd hape la satria tu..huhuu...lagipon hubby yg selalu bwk so dia tahu ape yg perlu tukar or tak...skang ni hati aku je yg memberontak nk tambah hutang...hihiii gatai tul lah!Ye la...hubby memg kerap pegi kl training golf, kekadang hubby bwk satria je berulang alik kl sebab 1st car hubby tgglkan utk aku & anak2, tp aku lak yg x smpai hati tgk hubby naik satria tu ke kl sebab satria tu manual & kecik, bila aku suh hubby bwk honda dia kata "xpe la pa sorg bwk keta kecik je, mama ngn anak2"...So memg dh lama aku nk carikan keta baru or 2nd hand utk hubby bwk g kl, pulak tu skarg hubby kerap ke uitm shah alam sbln 2x gak class dia. Aku rasa memg perlu aku ade komitmen bln2 bayor keta sebab bila dpt je duit sewa umah bln2 habis aku shopping tambahan pulak skrg tgh menjadi kegilaan jopian n Jhijab...hewheww...dulu service appartment aku tu company byr 3 bln skali, now payment monthly x sempat aku nk nyimpan dh settle aku shopping, aku rasa cam x nmpak je duit tu dibelanjakn utk ape, memg la nmpak jopian tu aku beli tp pkainye 2 3 thn je pastu dh x pkai dah kann..mesti nk beli jopian design baru pulak kan kannn...ngeh ngehhh...klw bleh x nk monthly yg tggi sgt, nk beli yg byr bulanan ngam2 dpt sewa umah 900 je...keutamaan pd bulanan yg bwh 600 sebab balance tu aku nk amek insurance utk ank2, memandangkn laki bini hado insurance, x kan nk biarkn ank2 x ber insurance kannn...hewheww...so skarg makcik x tau nk amek keto apo...antara short listed yg berkenan, mcm la nk beli bmw punye susah nye nk wat pilihan..hohoo...tggu la makcikk kayo, bila nk kayo ntah...hua hua huaa...

Sgt sesuei memandangkn minyak mahei...tp x muat lak nk buh set gop...


Hubby ckp dah la kocik, mahal lak tu...47k..fuhfuhh...

Saga FLX, yg ni kami berkenan, harga berbaloi & selesa..smart lah kaler ni...
Sbln serendah 460.00
Yg ini tersangat lah berkenan, sporty...tp set golf confirm x muat,
monthly serendah 644.00
Yg ini makcik suke gak tp mahei 90k++
Yg ini confirm muat set golf..


Hmmm...susah tul la nk wat keputusan yg mana satu...klw nk yg mahal angkat honda, yg murah skit angkat proton...huhuuu...pening..pening...walau ape pon keta yg bakal beli nanti, satria tidak akan ku jual...klw beli keta proton bleh dpt 5k tu tolak ngn ape2 jenis keta proton lama yg kite ade, tp satria tu bnyk berjasa ngn ku...keto bercinto den dulu tu, bnyk kenangan suke dan duka, masa subby x cukup duit aku buatkn keta sewa..dh lps kawen g honeymoon, blk umh mertua pon hayun keta tu jugak, bwk mertua jln2 penang pon satria tu la jugak..


 sayang kamu ketat2...hikhikk...

Jadi x jadi nanti kite story mory lain ye...mata dh ngantok, mau tdo sudaa...bubye!







Friday, 18 October 2013

Quick update!

Assalamualaikum...

Rasa lamanye x menulis di sini...bnyak benda nk cite tp masa mencemburui kite...cewah...mama-r alhamdulillah sehat2 je, cuma hujung2 tahun agak busy dgn keje sejak 4 bln draf unit baru...klw x busy bukan namanye keje la ye dak...ank2 pon alhamdulillah baik2 saje, bln depan dh nk cuti skolah yg paling happy ank dara sy yg sorang tu lah...mcm2 demand nk pegi sana sini cuti skolah nanti, tp mama dia kata final exam kena score A for all subject...hehee...saja cabar dia sebab last year dia bleh buat. Tahun depan still skull kt joyous utk 3 thn berturut2..my little hero pulak esok genap 3 thn 3 bln, dh x pkai pampers...memlm nk tdo je sy pakaikn..bercakap agak x lancar lg sebab dia pelat, kadang2 bleh gelak kuar air mata dgr pelat dia, marah lak tu klw kite x faham ape yg dia cuba sampaikan, xpe lah zariel besor nanti lancar lah bercakap ye...tak mcm kakak ruhil umur setahun mulut dh mcm bertih jagung...hikhikk..umur 2 thn boleh baca doa mkn yg sangat mama kagum...xpe lah setiap ank x sama so sy xnk beza2 kan mereka, yg penting doa mama sentiasa mengiringi hidup kalian...

Dah bleh buat geng shopping n mkn2... :)


Budak pelat..."giliiii laaa" Gili pon gili lah wahai anak...

Entry sy harus hado pic...hehee...last but not least...

Pic raya haji.. :) mak tgh giler wat
collection "jopian" kata hubby...jopian pon jopian lah sayang...

Ok itu je lah entry buat tatapan yg merindui blog mama-r, hahaaa x bleh blah ayat...nanti bebila free kite tulis kt sini lg..cuma kekadang tu jadi malas ye la kan skrg insta ade, tweeter n fb lg cepat update tu yg malas nk update kt sini, tp kt sini agak private skit utk bercerita n meluahkn perasaan sebab x ramai yg tahu blog mama-r disini memg x diwar2 kn...senang i nk bebel kt sini...hihiii...
Oraitt...till then..bye..