Tuesday, 6 August 2013

Menjelang Syawal


Assalamualaikum....

Sedar x sedar ramadhan akan meninggalkn kite sehari je lagi...dan khamis Insyaallah kite akan sambut 1 syawal, Alhamdulillah diberi kekuatan dan kesihatan yg baik utk berpuasa hingga ke akhir ramadhan...dalam kemeriahan membuat persiapan raya, pasti hati ni tersentuh bila kenangkan arwah abah dimana roh arwah akan pulang menziarah anak2 di bln ramadhan dan kembali dihitung sebaik sahaja 1 syawal tiba dan doa anak2 dan keluarga itulah yg akan dibawa sbg bekalan, wallahuallam...Al-Fatihah...

Ok x mao sedey2 ye...*sambil kesat air mata* meh nk citer pasal raya mama-r thn ni, berkonsepkan sederhana tp meriah! Eceh ko ingt  nk wat kenuri kawen ke makcik lin oiii...ngeee..tp kannn...smlm otw blk dr fitting baju raya *kami bru nk fitting baju raya deknon* dgn x semena mena keluar dr mulut hubby nk bersanding nanti sempena ulangtahun perkahwinan yg ke10, mungkin hubby tgk baju2 pengantin kt butik tu cantik2 kot...aku memg tergelak besar la bila beliau ckp camtu...then aku ckp kt hubby "mama pon memg ade plan tp xde la smpai nk sanding cuma nk amek gambar family pkai gaun pengantin ngn anak2 skali", heheee...ape2 pon aku appreciate ape yg hubby ckp tu..insyaallah bila tiba masanye nanti... :) Actually terdetik juga di hati nk menunaikan umrah ngn hubby sempena 10 thn perkahwinan kami, mak pon pernah suarakn suruh g buat umrah, ape2 pon masa akan menentukan bila tiba saatnye nanti, mudah mudahan doakan ya...

Persiapan raya? Ala kadar je...tp baju raya anak2 mestilah ade, bila dh ade anak, utk diri seniri tu blakang kira...sebenarnye excited nk shopping brg2 anak je..baju, kasut anak2 dh shopping kt sogo mggu ke2 puasa aritu, wlpon agak bersesak tp happy dpt shopping kt sogo sebab sale giler2 beb...sogo tu time x raya pon memg org ramai, tp bleh lah aku beli baju n kasut ank2 kt situ je suma, senang 1 tmpat je..tima kasih hubby coz dgn sabar menunggu 6 jam sy bershopping hikhikk...seb baik ade playland so hubby tgk kan anak2. Bg aku sogo bnyak pilihan samada nk baju2 yg branded @ biasa, depends on budget...kena amek kira jugak slps raya nanti pon nk guna duit sementara nk gaji kan...memandangkn pak najib bg 500 je utk raya maka belanja lah dgn berhemahnye ye...

Kami sekluarga akan beraya di taiping tahun ni, dekat je sebab tu masih lg berada di manjung, kami dh sepakat utk amek cuti 2nd leave...klw ikutkn 2nd leave esok last day keje, tp boss dh announce off esok, td pon keje smpai kul 12 je...tp still x bleh blk coz hubby kena keje lg...hmmm klw x tghari td dh bleh cabut tggalkn manjung yg agak lengang coz suma org dh blk kg...Insyaallah raya ke3 baru blk johor, thn ni turn johor klw ikut perjanjian hikhikk tp terpaksa raya di taiping dulu coz aku duty on call smpai ari ahad tuuu...so kena ade di sekitar perak ni je in case berlaku ape2 yg x diingini...hmmm biasa lah baru 2 bln di unit baru, kena la duty tp seb baik hometown aku dekat je n sib baik juga duty on call je...maka 2 thn berturut2 la raya umah family aku dulu...hehee...sorry ye hubby, nk wat cemana dah tugas ku begitu, silalah fahami...hikhikhikk...

Eh! Dah kul 3pg mata x ngantok, xcited kot nk blk raya esok...yg hubby lak dok layan candy crush, trus sahur la jwb nye ni kang...baju2 suma dh lipat, tggal nk masukkn dlm beg je sok
pagi lah buat...

Baju anak2 dh ready, baju ruhil paling bnyk...gegurl kan suma cantek2, rambang mato!!

Biskut raya...tetamu dtg jamu yg ni je...hiksss...makcik x pandai buat, mkn pandailah!

Okayss...ini je yg spontan nk citer persiapan sempena sambut syawal...ade masa nanti kite story mory lg ye...ade ke org baca entry kiteww nih...mana tau ade peminat yg suke jengah tertunggu2 nk update story dr kiteww...ngeh ngeh ngehh...Ok, berhati hati pd suma yg akan balik bercuti raya... :)


No comments:

Post a Comment