Thursday, 30 May 2013

“Fed Up lah Dapat Tuan Mcm Awak Nih”

Klw BB ni bleh ckp dh lama dia ckp kt aku camtu, nasib ko lah dpt tn mcm aku yg careless ni kannn...Padan muka aku!! Grrrrr...x nk story mory panjang, yg nyata hp gue berderai lagikkkk!!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Senangnya Dalam Hati...

Hubby ku x jadi sailing...lalalalaaa...
Actually, awal mei aritu dpt tahu yg hubby kena sailing ngn kapal BM6 utk operasi di sekitar sabah hingga awal sept nanti, so aku pon redha je lah yg tahun ni x dpt nk b'raya b'sama, so segala tempahan baju raya memg x akan dibuat thn ni sebab hubby xde x yah la nk beraya sakan kannn, klw ikutkan turn johor thn ni so kami 3 beranak akan beraya di taiping je lah...tup tup dpt message, fm bos no 1 keluarkan rizalman dr BM6,focus on ATM golf! Perghhh...dpt bbm dr hubby camtu pg smlm, b'lenang airmata aku sonok sgt! Ketika tu kt mcd tgh b'fast ngn bff gelak sakan la kami...hehehee... Rasa perit jugak la klw hubby xde 3 bln, pepagi aku akan jd kelam kelibut skit lah nk antar ank n sebagainye...tp aku no prob still bleh handle ank2 in case hubby d'tugaskan kemana2 skali pon...tp yg pengganti hubby tu confirm menyumpah punye terima short notice ari isnin dh nk sailing, hmmm...nk wat cemana kan dah arahan..beriya aku amek cuti ingt nk spend time ngn hubby sblm beliau sailing, siap blk johor mggu lps sebab raya nanti x blk...tp ok la dpt bwk ank2 g legoland @ giloland hubby ku ckp...hikhikhikk...org ramai plus cuaca panas skarg ni, hubby biasa la bila tgk manusia ramai sgt dia pening kpala then bila ank2 nk main dlm tu nk kena Q kemain pnjang, cuti skolah pulak tu kann...oraitt itu saje lah nk update skit sebab happy hubby x jadi tgglkn kami 3 bln...нёнё☺☺нёнё☺☺ adiosss!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 10 May 2013

“Pn ade side income ke?Nampak mewah je...”

Pffffffttt....pepagi jumaat yg mulia ni ade lak junior kt unit sy tanye soklan sedemikian...
Me just reply, takde lah! Makan gaji bln2 je...rezeki ank2 Alhamdulillah...

Hmmm...rasanye sebab utg x keliling pinggang kot hihiiii...hutang rumah je yg ade, tp rumah pon dpt hasil smula dr service appartment yg aku kontrak kan ngn best western marina island, keta pon x byr, hubby bayar...wehuuu...satria dh lama hubby settlekan...nk b'hutang courts ke, seng heng ke, sengkek ke ekekekee...memg tdk lah! Klw aku rasa x mampu nk beli cash dok je la diam2...prinsip aku simple je "cash n carry"...Ntah! memg aku seniri pon x minat nk b'hutang then bln2 gaji aku abes byr hutang...x best kan camtu...lgpon hubby penah pesan dulu jgn nk ikut2 style org, ukur baju di badan seniri...huhuu...baekkkk!
Tp bila cite bab2 hutang ni mula la rasa menyiarap sebab bg pinjam kt mangkuk hayun 45k x reti2 byr...masa nk pinjam kemain lg lembut gigi dr lidah! bleh dpt sebiji keta proton FLX okeh! Jika itu yg ditetapkan bukan rezeki kami, redha je lah, jadikan sbg pengajaran slps ni...baik aku n hubby selalu dah t'kena camni, org slalu sgt nk pinjam duit...then kami ni susah nk ckp takde ke, x boleh ke...seingat aku skool mate aku pinjam nk kawen smpai dia dh ank 3 still x byr, yg sesama navy ni pon gaji pangkat sama tp hutang aku buat diam je...klw skit2 tu xpe jugak...beribu kotttt!! Tp bila dh t'kena smpai puluh ribu, puas lah gaduh laki bini bagai selagi nk try lupakan kejadian tu, smpai dh b'janji x kan ungkit lg psl hutang si polan tu, memg fobia rasanye bg org pinjam duit... Smoga terbuka lah hati mereka2 nk byr hutang kami...

Bukan lah nk b'bangga gaji askar skarg dh tggi, tp ape yg aku terima skarg syukur alhamdulillah, yg penting hidup x b'hutang...basic Lt pon dh 4k++, basic je tuuu blom ditambah dgn mcm2 elaun yg tentera terima, pegi blk ke tmpat koje pon dibayar mileage okeh! Itupon ade yg nk benti kononnye xnk terikat ngn gomen...gomen x bagus! Xpe lah org yg camtu silalah kerja yg bagus2 kt luar sana...klw yg dh benti tu buat lah cara benti, jgn ko dh benti tp dok kutuk2 gomen...tp bila gomen bg imbuhan utk bekas tentera ko dulu yg tibai kannnn...klw ye pon x suke diam2 sudaa, x yah nk extreme sgt sebab dulu ko baru nk kenal idup pon keja ngn gomen...iskk klw nk ckp psl org2 yg x reti nk bersyukur, pandai merungut je, kang keje ape pon x leh buat...so sendiri pikir lah!!! Kbaiiiiii....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.