Tuesday, 30 April 2013

Saya sudah! Anda??

Tunggu 5 mei nanti, sabaq naaaa...hiksss..
Arini utk tentera dan polis sahaja dan juga isteri2 mereka yg telah mengundi awal, x ramai pon isteri2 pg td yg membuang undi kebanyakkn mendaftar di kg...5 thn lg suh ler abg2 syg kome daftar kn tmpat mengundi skali ye...idak ler susah nk kena blk ngundi di kg pulak, klw yg dekat2 tu ok ler, tp nun yg di pantai timur, selatan, huh penat jugak ler nk travel dihujg mggu...

Rasa x mcm yg aku rasa? Klw 1st time memg giler xcited nk X, hihiii...kul 7.30 dh terpacak depan skolah, ingtkn aku lah yg awal tp ade lg yg paling awal...tp ok la dpt no 8 so dlm 8.15 dh settle menunaikn tggungjawab pd negara, cewahhh! 5 thn lepas bukn aku mengelat x ngundi tp dlm pantang kt ruhil time tu kt kg, so dh xde org nk dtg amek & uruskn aku ke lumut maka wat derkk je lah...huhuuu...

Oh ye...baru beberapa jam je selesai undi awal, dah meroyan pulak segelintir manusia2 dlm fb yg kononnye dakwat yg digunakan oleh spr utk dicalitkan di jari telunjuk mudah tanggal x tahan hingga 3 hari pon...dakwat kt jari aku ni elok je memg la lusuh skit tp idak ler smpai ilang trus...haishhh x paham ler aku isu camni pon nk kecoh smpai buat polis report bagai...bila la rakyat m'laysia nk aman damai klw cenggini lah gaya nye dgn maki hamun carut mencarut segala bagai kt fb, sesama org islam pulak tu..ok la aku bab2 pilitik ni x minat sgt nk amek port, selamat mengundi pd semua yg akan mengundi pada 5 mei nanti, x kisah lah nk undi bn ke pas ke pkr, roket, undi atas pagar, luar pagar amek galah tolong jolokkan miahahaahaa...janji tunaikn lah tanggungjawab anda demi negara kite malaysia...kite 1 bangsa kite 1 negara, kite 1 matlamat ooo...kite 1 malaysia...
Adiosss!

Tuesday, 23 April 2013

Tidak tertahan godaan kamu2 semua!!

Meh aku nk buh pic...

Woww!

Santekkk...

wahh..best2...

Mementang la emas tgh murah, tiap2 ari korang pos kt whats app aku barg emas yg baru beli...kejam sungguh! ini dinamakan saingan yg membina, x hipokrit, x berdengki dengki, aku lebih suka diorg b'cerita atau b'kongsi kegembiraan camni dr bercerita hal org lain...
Harga emas skarg tgh jatuh merudum, 1g rm150 tp tu harga minggu lps...pg td naik blk dah  rm156 but still ok pd aku coz sblm ni rm185 ye deknon...time skarg nih masa yg sesuai nk g shopping brg kemas kot2 nk pkai raya or nk belikan utk anak perempuan, berbaloi baloi...tgk aje lah kengkwn aku postkan, meriah kannn...
Ni kwn2 rapat sy lah yg asyik menggoda tiap2 ari, aku pon al maklum aje lah memg x tahan godaan klw pasal emas, perempuan lah katakn..ekekekee...nak pakai diamond bagai x mampu so pakai jer lah emas 916...itupon dh besar nikmat dpt merasa beli emas ikut citarasa seniri, Alhamdulillah, rezeki dari Allah...
Ikutkn nk tggu lah gaji nanti baru nk g husha ape yg patut, tp klw cenggini lah gayanye aku pon x senang duduk...risau klw2 harga naik smula, memg rugi la x beli time skarg ni...seb baik ank perempuan sorg je bleh ler nk beli utk dia sorg..rantai tgn & rantai kaki ruhil pon dh x muat nanti gaji mama tgk kn utk kakak pulak...padahal raya 2 thn lps baru je mama belikan tp kakak kuat mkn, mkn nasi b'tambah2..lengan pon dh besor mana la nk muat ye dak...xpe lah..
Maka lps maghrib td, ajak juge lah hubby ke aeon utk tgk kot2 ade yg berkenan, masuk ke wah chan xde yg b'kenan lgpon aku mcm terkesima tgk dulang2 dlm kedai tu agak kosong...memg org dr mggu lps lg dh pegi serbu, yg tggl pon pattern yg aku x berkenan, sama juge pergi ke poh kong pon org masih ramai then memg dulang2 pon bnyk yg kosong, dah rasa cam xde semangat nk beli pon coz x bnyk choice...so mencuba nasib di tomei lak, dh jd rambang mata lak sebab design brg2 dia kena ngn citarasa aku...hihii..so dpt juge lah 1...

No 2 dr kiri pilihan hati...

Tggal 1 je pattern camtu kt tomei sebab ni design dr tomei xdo kt kedai emas lain yg jual so aku dh amek 1, ade 1 lg yg tggl...p beli lekas...hikhikhikk...tp aku punye ari jumaat baru leh amek sebab lengan aku ni halus nk kena potong dulu rantai tu, tukang dia lak cuti smpai ari jumaat...sabor je lah..baru ingat nk melaram sok, hahahaaa...

Monday, 22 April 2013

Entry yg dah lama draf tp lupa nk post..bleh cenggitu??

Assalamualaikum... :)
Senyum seindah suria yg membawa cahya...*eh tetiba je..hihii..ye la klw muka mcm cuka rezeki pon takut nk singgah..huhuu..hmmm nk citer ape ek? Dh bln 4 dah, ayat yg biasa sgt kite dgr cepat nye masa b'lalu..tp memg btl pon pejam celik, pejam celik dh 5 april 2013 kan...meh la nk citer psl cuti skolah mggu lps, sy pon dah jarang nk update blog klw xde ape aktiviti, oh ya parlimen dh bubar 2 hari lps...Insya Allah hujung bln ni kite sama2 lah menunaikan tggunjwb sbg rakyat malaysia, pru 13 ni adalah kali pertama bg sy utk mengundi sebab thn 2008 sy dlm pantang kt ruhil, so thn ni berpeluang tp kami tentera dan isteri2 tentera akn mengundi awal dr rakyat malaysia yg lain, biasa lah special skit...hikhikk..eh lari tajuk lak, huhuu...
Ok continue...

Minggu lps 26 mac, hari lahir mama-r...lunch b'sama2 kwn seangkatan sempena celebrate my birthday, seronok dpt kengkawan yg menghargai dan yg paling penting kwn yg susah dan senang b'sama kite..so far klw kwn yg bleh aku cerita masalah, yg bleh kongsi airmata ngn aku ade 2 org, kak mila n mastura...k mila aku kenal 12 thn yg lps, kami 1 skot..memg dia dh anggap aku mcm adik dia, ape yg dia x tahu tentang aku...suma dia tahu cuma lps kawen hal rumahtgga je x sewenang nye bercerita, dgn kak mila aku dh puas nangeh dpn dia klw masa bujang dulu..bergaduh besar ngn dia pon pernah siap dpt surat dr dia, then dia pujuk aku dgn bg kad mintak maaf..oh kenangan suma tu.. :) mastura aku kenal dlm thn 2008 masa kt kelab golf teluk rubiah, tp x sangka bleh ngam ngn dia n bleh jd kwn rapat, ngn dia pon sama bleh berkongsi problem, susah senang aku bleh percaya bercerita ngn dia, very humble person..dia pon klw ade problem aku lah tmpat dia akn cari, aku suka gaya hidup dia n suami, wlpon kedua2 nye ank org berada tp hidup diorg ni simple n biasa2 je even ayah dia jutawan kt manjung, klw dh rumah cam istana kt venice ni n ferari, keta segala bagai depan umah, jutawan la tu kan..tp diorg ni memg low profil, bwk myvi je...memg aku respect! Klw org lain aku rasa mau dah lenjan keta bapak seniri...hihiii..
12 thn dlm navy mcm2 kwn yg aku penah jumpe, kwn yg meminjam duit x bayor2 sembg kemain melangit, kwn yg mengambil kesempatan dr kesenangan kite, kwn yg suke menipu tu memg bnyak lah, kwn yg memfitnah, kwn yg menjengkelkn, kwn yg b'cerita buruk di blakang kite, kwn yg suke b'gosip memburukkan org, owh macam2...tp kwn2 yg camni dh lama aku hai2 bai2...ko kwn lah dgn seangkatan dgn ko..mimpi ngeri aku jumpe org2 yg camni...Alhamdulillah aku ditemukan ngn kwn2 yg paling penting x bercerita psl org lain...klw b'jumpe ngn si mastura tu bisness je lah yg dia pokpek2, pasal ank2, psl masa depan, pastu psl nk b'jln bwk ank2 b'cuti, klw contack je mesti "k lin next kite nk bwk ank2 g mana lg ek". Dengan skot2 ladies aku yg lain pon kami b'kwn baik cuma x lah seakrab 2 org ni... :)

Ini pakatan mastura ngn hubby... :)

Sahabat selamanya...

Birthday present fm k.mila

Pic mggu lps masa celebrate my birthday...tq my friends, luv u all...smoga persahabatan kite b'kekalan...InsyaAllah...
Lps je celebrate, ptg tu push off ke kl ngn mas, hubby lak bg green light utk aku bwk ank2 g PD ngn mas, hubby cuti gak tp dia nk main golf kt damai..ari jumaat baru hubby dtg then bwk ank2 ke genting..kebetulan hubby mastura kena g LIMA. 1st time g holiday ngn ank2 je..rasa cam x best je hubby x join, lexis PD memg best coz ade swimming pool dlm blk so ank2 memg happy sgt lah...hubby pon ckp nanti kena bwk dia lak g situ...kena kumpul duit dulu la, hihii...meh nk buh pic holiday last week..

5 sahabat...


Turn ibu2 pulak berendam...

Tak puas mndi dlm bilik, dtg sini pulak..

suasana yg damai disini...

Ok itu je nk story mory...draf punye la lama, baru arini nk post...sabor je lah! Hehee..


Sunday, 14 April 2013

Swedish Meatball Ala2 Ikea..

Assalamualaikum...

1st trial swedish meatball td...ye lah kan klw nk mkn meatball yg kt ikea tu ngn ank2 nk hangkut then nk que kemain pnjg lg, memg tdk lah! Bleh la setakat nk buat mkn seniri, klw hubby n ank2 smpai berjilat gravy meatball tu kira sedap la kot kannn...ngeee..
Actually meatball tu beli yg ready made je yg dlm kotak brand marina tu je...nk buat gravy tu yg mkn masa skit, tp klw dh prepare bahan2 kejap je nk masaknye.. :)


Taraaa...Asparagus pon hado..

Aku amek resepi kt internet je, then ubahsuai skit2...klw ikut resepi dlm internet tu gravy tu utk mkn 5 org kot, banyak...ade aku simpan baki nye dlm freezer esok2 leh mkn lg...ank2 x mkn meatball tp mkn fries cicah ngn gravy yg agak nyummy... :)
Ok itu saja..esok kerja, mau tdo sudaa aku bahh...ngeee..

Saturday, 13 April 2013

Screen vs Mama-R

Mood bengang tahap dewa ni...nape laaa...
Nape nape nape???
Screen note II aku pecah! huwaaaa...
Biasa la screen pecah pon nangeh, ade x nangeh beb brg aku syg, dlm masa yg sama bengang pon ade...nape brg yg ade ngn aku asyik nk pecah je...memg aku x faham laaa...
1st dulu BB pecah screen, pastu ipad lak, ni dah note II aku lak...tension nye la haiii...bukan nye murah nk tukar screen, try tanye kt tesco dia nk smpai 800. Baik tambah skit lg beli baru! Urghhhh...
Tp still bleh pkai sebab x seteruk BB n ipad dulu, screen smpai jd serbuk, bayangkan lah! Baru mggu lps belek2 note II pink, smlm ko protest ngn aku ye..bukan aku nk beli pon aku tgk aje pon...hmmmm...kuciwaaa tau!

Sent from Yahoo! Mail on Android

Thursday, 11 April 2013

Berita Tergempar!!

Kihkihkihhh...saje je kasi gempak skit dh jarang nk update kt sini, agak bz...kononnye, padahal malas...huhuu...
Wah...wahh...besornye nama terpampang di NST arini ek...tahniah...tahniah sayang... :)
Lama nye baru nk masuk NST padahal dpt hole in one tu bln lps lg...tp x kisah la kannn...bleh klik link kt sini...hihiii...

http://www.nst.com.my/streets/northern/golf-rizalman-scores-an-ace-1.252709

Dalam seminggu 3 ke 4 kali hubby akan g main golf di Damai Laut, klw g main weeknd waktu pagi, so tghari dh ade kt umah...pegi main hari2 pon xpe hihii... janji waktu mlm ade depan mata aku, ade kt rumah ngn anak2, dr dia g snuker or pegi main futsal ngn kengkwn pastu melencong g karoke ke hape, melepak ngn kengkwn 3 4pg baru nk blk, memg aku x berkenan la kann...so far yg aku x berkenan tu kebetulan bukan hobi dia so xde la aku pon peninggg...ngeh2...mungkin kwn2 @ skot hubby dh agak berumur lingkungan 34-36thn dimana masing2 lebih kpd family type n kengkwn hubby pon yg jenis kaki golf,so golf aje lah aktivitinye...
Mudah mudahan biarlah b'panjangan n sampai bila2 camtu, jgn lah hati nye berubah kpd perkara yg aku x suka, In Syaa Allah...
Oh ya dh bln 4, tp aku skali pon lom turun padang lg thn ni...last main aritu kt. tawau hujung thn lps, memg worse giler ar kan...hmmm...nk try set flight esok coz CO kasi off sempena lawatan Tengku Mahkota Kelantan ptg td...mudah mudahan b'jaya la ptg sok nk swing, jgn ke laut udah ler swing esok ye...huhuuu...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.