Thursday, 14 February 2013

Owh..Ibu Mertua Ku!


Haaa..ibu mertuaku bukan seperti kasim selamat ye, tetiap kali klw blk kg mesti x blk dgn bonet kosong...hiksss

Bawang siap kopek yg x tahan tu agagaaa...ko hade??

Ayam kg sekor, kelapa 2 biji, betik, cili api, limau kasturi & pucuk ubi. Bila masa nye sy nk masak suma nih..smpai manjung ari selasa, rabu keje then mlm lak ade farewell dinner, arini dah sehari suntuk di kl, kuar umah kul 4.30 am, now dh kul 7 pm still kt kl..esok pg keje cam biasa then ptg esok nk blk taiping, harus lah bungkus smula masukkn dlm bonet, masak je kt tepeng..senang citer! Huhuuu...itu seb baik xde pisang setandan, setandan ye bukan seikat, ubi kayu seguni, bila sy ckp "bnyak sgt" kang mak balas bg jiran2 sebelah..hoh! Kelapa tu bila sy ckp "kt umah xde mesin kelapa mak" mak ckp antar je kt kedai linnn..."baekkk mak!" jenuh sy pusinggg...hohohoo...

Aktiviti pepagi di umah MIL...

Cuak jugak la kannn...

Lepas solat subuh, sorg2 ank menantu & cucu kena ngaji sambil mak pegang rotan pnjg...hadeiii ade x cuak?? ni hubby la yg snap pic nih, turn dia dh lps..bukan dia nk teman sy kt sblh, lari selamatkn diri..sabor je lah! Actually MIL memg ngajar ngaji budak2 kt kg tu..so ank2 suma klw blk cuti memg kena ngaji depan MIL...memg xde masalah nk ngaji tp bila depan MIL mula la gabra semacam..ngehhh...
Ape pon dia lah ibu mertuaku dunia akhirat...x semua MIL mcm mak, lin bertuah dpt MIL cam mak!! :)