Thursday, 24 January 2013

Dunno what to say!


Terharu! cam nk nangeh pon ade...perasaan bercampur baur..aku xde ape2 pon nk surprise kan dia, x tahu nk bg ape..hmmmm...dlm pada aku tgh bz audit iso, "ma nanti bwk blk slip gaji 3 bln ye" aku pon x bnyak tnye "ok kang ma bwk blk"..lunch x sempat blk pon, kul 6.30 smpai umah, "ma! present utk anniversary". Me, biar betul??? *sedey...
Aku mesti cari sometg jugak utk dia esok!

Tq dear! ma bg kasih sayg je... :( 

Monday, 21 January 2013

8th Years Anniversary & Counting


Alhamdulillah
8 tahun sudaaa...hiksss..
Pejam celik pejam celik, berbagai pahit manis, gelombang sunami, puting beliung, segala bagai diredahi,hihihiii....syukur kebahagiaan itu milik kami...bak kata amir ukays "yang datang sekadar untuk menguji". Adat berumahtangga xkan plain je hidup ni, mesti ade pasang surut nye kan...bergantung pd kebijaksanaan pasangan utk handle samada memilih derita @ bahagia.eceh! *nasihat utk diri seniri grrrrr...
Tgh bz dgn audit persijilan semula iso, so memg x sempat nk kuar dinner seperti thn2 sebelum, sorry hubby 2 mggu ni agak terabai ekekekee...esok last audit lepas habes audit kite g holiday ek ek ek...ni pon cri masa stand easy nk buat entry nih huhuuu...kekadang bila tgk blk pic kawin kami mcm kena kawin paksa je, muka memasing serious je..hahahaa..ye lah kan x mcm zaman skarg kawin dok atas pelamin leh sembang2 ngn partner sblh, leh lambai2 tangan kt kengkawan kt bwh..klw time zaman aku kawen dulu, memg mak n atok dah pesan, kena sopan dok atas pelamin, tak bleh itu, x bleh ini,
tak semua tp ade segelintir la yg aku perasan..tp t'pulang memasing la kan cemana korang kawen..ngeee..

Memg cam kena kawen paksa je aku tgk pic nih..senyum pon x...haishh

Pic ni pon sama, mak n ayah kami paksa kawin..ekekekee..

Harta karun..

Harta karun yg masih elok disimpan, time aku subby x silap tahun 2003,jenuh aku kira bape ribu dia tulis nama aku, tp t'selit beberapa perkataan lain di sebalik nama tu...klw mata tajam je bleh nmpak..hohohoo...dia ckp time sailing bila kena duty 2 3 pg, nk hilangkan ngantuk so dia tulis nama aku penuh kertas...huhuu..aku pon x t'pikir nk wat camtu..hihiii...tp bf aku ni memg x jangka la surprise dia tu, paling t'kezut bila blk dr klas tgk dlm bilik ade 100 kuntum bunga rose atas katil...tanye roommate sape bg? Sape lg "subby co lah bg" woowwww!!! mcm nk pengsan...hahahaa...
"remaja kite tinggalkan" kerana cinta...seb baik cinta bagai nk rak ade gak jodoh kite...hewheww...ok lah sblm ade yg muntah baca entry aku nih better aku stop kt sini, kuikuikuii...tp tu lah yg spontan t'pikir masa ni then trus teringat zaman2 b'cinta dulu yg x mungkin akan berulang lg..tp memg sweet sgt bila imbau kembali zaman2 muda dulu...
Okay itu saje nk aku abadikan dlm blog ni..smoga perkahwinan kami sentiasa dilindungi dan dipayungi rahmat Nya...Insyaallah...

Friday, 18 January 2013

Entry Tertangguh *Ruhil 5th Birthday.


Owh...time flies so fast! 13 Jan tempoh hari, anak sulong mama-r genap usianye 5 thn. Dah besar anak mama dan selalu kena buli ngn si adek, tp kakak sentiasa beralah ngn adek...ape yang kakak pegang mesti adek nak..tp kakak bg je pd adek, tak perlu mama nk jerit2 suh bg barang tu pd adek..kekadang t'keluar juga dr mulut kakak "adek ni suma kakak main adek nak" tp mama slalu ckp kakak kan dah besar...*tak mcm aku agak keras hati & keras kepala hahaa* Klw ade pinggan 2 3 biji di singki jap lg dtg lah kakak ruhil basuhkan, klw mama masak pon camtu lah jugak "mama kakak nk tolg mama masak". Kadang2 mama yg rimas sebab dapur kecik je risau kena minyak panas..cuci kain pon dah pandai, dia lah yg asingkan baju2, masukkan dlm washing machine then tekan button, mama monitor dr jauh je...smoga sikap ringan tulang kakak tu sampai bila2 ye...
Memandangkn kakak ruhil surprise kan mama & ayah dgn result exam last year full mark ketujuh2 paper, maka special besday celebrate for u dear!


Mama x pandai buat, mama pandai beli je...huhuu

Zariel yg sebok pegang pisau nk potg kek...

Happy 13th Jan bornday, danish genap 1 thn

Tauke kiddies teruja tgk kek ado gambor..."bleh mkn ka ini?"

Mie & family..

My Princess..

Akhirnya...tewas dgn pool, happy besday sayang...


Ok itu saja utk entry kali ni...saje suke2 buh pic bnyak2 utk kenangan kakak ruhil bila besar nanti, mana tahu kan suatu ari nanti kakak jumpe blog mama.. :) Smoga kakak ruhil d'beri kesihatan yg baik, d'permudahkn dlm pembelajaran, menjadi ank yg cerdik pandai, boleh jaga adek2 kelak bila mama & ayah dah takde, menjadi ank yg solehah dan terakhir bleh jadi kawan mama dan jadi geng mama shopping kan...hihihiii...itu saje utk sayang mama...;)


Tuesday, 1 January 2013

New Year Eve


Selamat tahun baru 2013 kpd suma yg menjengah ke blog mama-r...eceh! Pantas sungguh masa berlalu, dah 2013 arini beb! Bertambah lg umur ku..oh dah 31 aku thn ni, rasa cam sweet 20 je..kahkahkah...ank dah 2 makcik nih, best2 ade org2 t'sayang d'sekeliling..paling best ank2 dah besar, dah bleh buat geng shopping n teman mama mkn2 bila ayah outstation..biasa la aku selagi ade restorant kt manjung ni g try..ngeee...tambah pulak dah ade kenny rogers, tutti fruiti, black canyon kannnn...hahaaa..bleh la buh azam 2013 utk menjadi lebih gemuk dan debab! Yehaaa...
Malam td celebrate new year kt wardroom b'temakan retro 60 70 an..aku tgk sambutan kt kk pon bleh tahan meriah..tp sambutan new year ptkk memg tiap2 thn terbaekss..well organise, skali je sempat join thn 2010 b'temakn masquerade, happening giler bile pegawai2 kanan pon sporting mengikut tema..tak kisah lah kan korang sambut cemana skali pon new year 2013 kannn...

Bini sapa la tu b'bulu-bulu...hihiii...


Zai zai zai zaiii...

rambut sape ar Kept halim chor rembat nih...

Datuk M.Daud Kilau daaa...

Best couple! Terkezutt makcik...ngeee

Ececeh...

Tahun 2012 membawa seribu kenangan, kemanisan  dan kegembiraan yg akan d'kenang sampai bila-bila...tima kasih kpd yg t'sayang kerna menjadikan 2012 sebagai kenangan manis utk ku semat di hati...perghhh ayat jiwang siott..ekekekee..
Actually tamat perkhidmatan aku pd mei 13, alhamdulillah dpt sambung lg smpai mei 16...masih ade rezeki aku lg dlm navy...okay lah nk siapkan baju skolah ruhil, esok kan dh start skolah...bye..