Monday, 31 December 2012

Saturday, 22 December 2012

Ape pon tak boleh!

Now ade kt umah mak...dah tghari mandi pon blom...klw dok umah mak memg suma benda ade org buat, kakak2 aku yg masak b'fast, kemas umah, masak lunch,aku ready utk mkn je....hahaa...malas kan aku bila dok kg?? Mandikan ank2, susu ank2 pon ade org buatkn...ank bongsu memg cenggini ek malas?? Jgn ikut akak ek ank2 bongsu di luar sana...ekekekeee...hubby lak dah 5 hari g main golf kt kedah, memg lg t'serlah kemalasan aku...tp klw dok umh seniri x mls cenggini tau...pepagi subuh dh bgn g pasar okeh! Bila blk kg je bontot aku besor, berat nk buat keje...melepap je ats sofa нёнё☺☺нёнё☺☺. Lately ni nk update blog pon malas! x de ape menarik pon, aktiviti cam biasa, pegi keje blk keje, sibuk layan zaril ptg2 dia nk pukul golf, x bwk pegi range pon xpe, bwk g playground kt venice tu pon dah ok, janji dia dpt swing...mlm2 dia swing lak dlm umah yg aku x tahan tu...swing dia tu x penah yg bola x naik, ade skali aritu btl2 kena tv.. menjerit aku ingtkan dh b'derai, pnjang lg umur kau tv! Klw x ade alasan la ayah nk angkat LED kannn...mama memg x stuju klw saje2 nk beli sebab tv dah ade 4 bijik kt umah, nmpak kan beliau pon sebenarnye suke membeli brg2 elektronik sebenarnye...X-box, PS3 segala bagai berhabuk je x sempat pon nk main. Tp sebab beli x pakai duit aku jd biar je nk beli ape pon, aku tumpang sekaki je...hihihiii...tp klw aku tukar2 hp dia bebel kt makcik...opssss! Hal umah tangga x leh citer lelebih..huhuhuu...

Rasa cam patah kaki xde keta, aku nk merayap g taiping sentral, plan nk g queens bay mall pon x jadi, blk taiping smlm pon tumpg kwn...keta kt umah ni kuar masuk, bz gak korang suma ni ek...fed up! ☺Ķªª¥ lah, tu je nak bebel...nk mandi, nk mkn, nk kuar sat...nk keta!!! Huarrghhhh...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 8 December 2012

Dream Comes True Part lll



Tq my dear menjadikan impian ku satu reality..ahaksss! maleh nk bebel pnjg2 tgk je lah keindahan pulau sipadan...

Jetty Semporna, tggu boat nk ke pulau...


Perjalanan ke kapalai mengambil masa 45 mnt..

Sgt teruja melihat keindahan pulau ini...

Osem view!

1st time memg lah sgt teruja..hihiii...

Whewwww...


Lunchoss...





Beristirehat...




Memasing muke b'kilat pusing pulau..hihiii..

Insyaallah akn kembali lg ke pulau yg sgt cantek ini dgn ank2...mama dtg survey tmpt je...heheee..memg sgt teruja dgn keindahan ciptaan yg maha esa, yg pasti siapa saje yg menjejakkn kaki kesini pasti terkasima dgn kecantikan dan keindahan pulau ini...ok, ketika entry ini di post mama-r telahpon berada dibumi semenanjung...mlm ni akan gerak dr taiping ke manjung, esok 1 hari nk spend time with aeon yg bru 4 hbln aritu beroperasi..yehuu..sory la makcik memg kaki shopping, dulu incik hubby memg suka bebel bila tgk makcik shopping tp skarg dia terpaksa akur ngn habit bini dia yg suka shopping kasut...ngeh ngeh ngeh...kbhai...


Friday, 7 December 2012

Golf Trip: Day 2

Hari ke-2 di tawau, main golf sblh ptg pulak coz kwn hubby keja so after b'fast, kul 8 menapak ke pasar tanjung...b'jln kaki buleh tahan jugak lah dlm 20 mnt, klw nk naik teksi pon buleh 8 hengget sehala..tp kami memilih utk b'jln kaki je..lebih mesra b'pimpin tgn smpai ke pasar tanjung dan lebih romantik...buwekk! Hahaaa...
Suana di psr tanjung seperti pasar payang kt tengganu tu..mcm2 ada! Tp we all xde la shopping bagai pon..cuma pegi mencari brg yg d'kirim oleh ibu riezaril..


Si pembeli tikar, junjung ye bang smpai ke hotel..hihiii..Tikar disney tu murah je kt tawau, 20 hengget je..actually aku pon x tahu yg kt tawau ni femes ngn tikar kartun tu...klw ikutkn nk je beli 10 nk bg kt ank2 buah tp ape kn daya x mampu nk usung ke airport nanti..huhuuu..



Yg princess tu memg lah utk ruhil, upin ipin utk ank ibu ngasuh zariel...klw si ibu zariel x kirim benda ni aku pon xde la beriya mencari sebab katanye murah..klw design kartun biasa, 15 hengget je...cukup la 3 keping je...smpai di hotel kaki melecet b'jln dr psr tanjung ke hotel. Penat seyh kul 12 nk g mukul  lak..kul 11.30 kwn hubby dtg amek, hari ke-2 lokasi main golf di shan shui golf resort.



Best par 5 in asia tuu...

Selesai main golf jam 5 ptg, lepak2 kt cafe club sblm blk...aktiviti mlm harus lah mkn...seafood kt sabah memg beshhh...steamboat menjadi pilihan mlm tu...

Siput, sotong, ketam, ikn pari..

Kak miza n ank2 & tn khairil..mkn smpai senak! Hihiii..

Aktiviti slps mkn??


Aku temankn je, memg x suke nk massage or reflexology ke hape, sebab aku ni x tahan geli...hahahaa...silap haribln kaki ku di muka mu..miahahaa..
Adiosss...


Monday, 3 December 2012

Golf Trip: Day 1 Started

Bangunb seawal 6.30 pg, di sabah kul 6 dah cerah..kul 7.45 g b'fast, amek capati n kari ayam, porridge, 3 jenis kek yg b'lainan, mee gorg mamak, fresh oren n buah2an...kena bnyak mkn utk tenaga nk swing...alasan! Sememang nye aku dah gemok skarang, selera mkn menjadi2, asyik lapor je..hmmmm...
Kul 8.30 kwn hubby dtg amek, subby aku jugak la kiranye..dia satu intake ngn incik hubby, dia lah yg entertain kami sepanjg kami disini, so utk hari p'tama lokasi golf kami di Hot Spring Golf Course Tawau, meh nk buh gak pic! 


1st hole


Dari atas ni nk tee off...huh!





signature hole, osem View!

Serius best tee off dr ats..view laut yg luas nmpk dr sini....


Ok to be continue..daaaa..

Golf Trip Activated


Entry smlm, x sempat nk tuleh kul 9 dah zzzz...penat seyh!
We are here!




Perjalanan dari kl ke tawau mengambil masa 2 jam 45 mnt, flight memang dah booking sebln awal..actually sampai di tawau 1030 pg, flight dr kl kul 7.15 pg..maka jam 3.30 pg dah bgn, tepat jam 4 pg kak ngah tolg antar ke airport, mekasih k ngah antarkn kami ke airport pepagi buta, just on time smpai lcct jam 5.20 trus check in dgn manusia punye ramai mcm kt pudu..huhuuu..

Tak sempat pon nk breakfast just beli sandwich je..kt ats airplane memasing membuta sebab bgn awal...smpaikn stewardess lalu jual mkn pon x sedar, sedar2 dah nk smpai n time tu bru rasa kebulur semcm...heheee...sebaik touch down kawn incik hubby dah menunggu ngn wife dia...so trus bwk we all mkn kt restorant yg kata nye sup payau kt situ memg terbaekk...alaaa...lupa nk snap pic sup payau...hubby mkn nsi goreng payau..payau adalah sejenis haiwan yg halal dimakn ye..org semenanjung pggil rusa..:) huh..rasa memg cam nk pegi mkn lg kt situ...nsi goreng payau memg merbeles...selesai mkn kami dibawa ke kd sri tawau, navy base yg satu2nye ade kt tawau ni...eh xkan ade 2 3 base lak kt sini...ngeee...slps lepak2 kt wardroom KDST, kami check in di hotel shervinton...



View dlm blk, selesa, murah, yg penting b'fast sedap..ini lah hotel yg kami menginap sepanjang berada di tawau smpai hari rabu...ok, to be continue...kwn incik hubby nk dtg amek nk kuar g mkn...actually tingin nk mkn lobster klw dah smpai sini...lobster kt sabah murah...kbhai... :)

Saturday, 1 December 2012

Menang Dipuji Kalah Dikeji

Tinggal beberape minit je lg harimau akan b'temu garuda, sementara dok menunggu depan tv ni tgk pak najib b'kempen meh la aku wat entry psl bola mlm ni...eceh! Ade hati konon nk wat entry psl bola...terer sgt ke makcik?? нёнё☺☺нёнё☺☺

Well, aku tahu jugak la kan yg malaysia vs indon mlm ni adalah Piala AFF Suzuki ye kwn2, hahaaa...ade yg x tahu ke...if aku nk ckp lelebih pasal piala ni confirm tak leh nk lawan abang2 taiko yg sememangnye peminat bola sepak yg tegar....yg pastinye mlm adalah mlm penentu kejayaan skuad harimau malaya dlm misi terakhir kumpulan B menentang musuh ketat si sang garuda...harap2 harimau dpt membaham garuda mlm ni...yehaaaa....

B'balik pd tajuk di ats, begitu lah nasib pemain2 bola sepak m'sia, bila menang puji melambung smpai ke langit, cer kalah pemain dikeji dgn kata2 yg x sanggup didengar dek telinga...mentaliti org melayu memg camtu agaknye...adat la bro dlm p'tandingan ade kalah menang, klw dua2 team nk menang sape lak nk kalah...hahaaa...yg pasti diorg dah main bermati matian dan dah cuba sedaya nye utk menang...tp sekiranye kalah jgnlah mereka dikeji dikutuk dihina dan mcm2 lg lah hingga kan coach pon di kecam tidak pandai menyusun strategi...haishhh...ade ke coach yg nk tgk team dia kalah? Mesti la xde kan kan kan...alaaa bro jgn la ikut hati sgt bila nk kutuk team m'sia, sepatutnye klw ko peminat tegar harimau malaya bg lah semangat pd mereka, bukan maki hamun yg mereka dpt...jgn lah kolot sgt mentaliti tu ye...

Ketika ini harimau telah pon membaham garuda dgn 2-0, cayalah!!! Lama tul aku nk post entry ni smpai dah 2 gol, td break jap tak mahu t'lepas seminit pon game td...huhuuu....ok separuh masa kedua dah start, come on harimau baham puas2 garuda biar tinggal tulang...ngeh ngeh ngeh...wokeh cau!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.