Friday, 30 November 2012

Org Berbudi Kita Berbahasa,Org memberi Kite Merasa

Ptg2 camni dok lak dlm opis yg beku ni dpt cekelat sedap nye mengunyah...mekaseh ler pd ex ank buah ingt jugak kt HOD ko nih,hihiii...kite ni klw jd bos, x kira lah bos kecik ke bos besar ke, bos yg ade kuasa veto ke tidak, jgn la rasa giler kuasa dgn pgkat yg ade tu...silap skit nk jerit, silap skit nk melenting, silap skit nk maki hamun org...silap skit nk sentap, bagus ke camtu?? Memg x bagus langsung kannn...

☺Ķªª¥ x yah la aku nk bebel pnjg sgt kottt....moral of the story jgn jd bos yg mcm kt atas tu...ngeh ngeh ngeh....at least anak2 buah korang ingat jugak bila dia transfer ke unit lain...huhuuu...
Oh ya mama-r akan b'cuti selama seminggu mulai esok, flight dah confirm insyaallah hari ahad ni...so klw x sempat update nanti dah blk mama-r story mory ye...daaaa... :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 24 November 2012

Punya Citarasa Yang Sama...

Pic nasik durian + santan...
Haaa...penah mkn x? Kebiasaan nye durian mkn ngn pulut kan kan...tp org tepeng mkn durian ngn nasik okeh! Eh aku silap...actually bukan org tepeng je, org johor pon mkn cenggini jugak lah, sebab awal2 kami kawen ingtkn hubby kekok bila aku jamu nasi durian, tp ngn steady nye hubby ckp yg dia juga d'ajar mkn oleh mak n abah...huhuuu...so bukan lah org tepeng je pandai mkn nasi durian ye....

Sejak kecik2 dulu mak memg dah ajar mkn nasik b'sama durian sebab mak ckp ni fav arwah abah n mak ckp dulu masa abah ade, d'gaul2 nye sorg sepinggan bg pd setiap sorg ank2, time tu zaman kakak n abg2 aku...nasi durian klw buh santan lg marbeles, tp klw xde santan buh je skit garam gula pon sodap! So dpt hubby pon memg dah pandai mkn nasik durian klw musim durian ini lah menu kami, x penah jemu....

Weeknd ni memg x kemana2...dok umah je, penat tiap2 weeknd asyik travel je...mggu ni nk blk tepeng pon xde org, mesti durian kt dusun tu x b'kutip n busuk...mak, ruhil, family kakak n abg aku ke sabah mggu ni...so klw kami blk pon xde org kt umah. Rindu nye mama kt kakak ruhil... :( sian zaril xde kakak main sorg2, klw kakak ade asyik kakak je kena buli ngn zaril...hmmm...

Esok hubby jemput kwn2 dia lunch kt umh, rasa cam nk masak siakap stim nyonya, kailan ikan masin, sotong goreng tepong, udang butter n paprik campur...kul 9 dah kena start masak nih, brg2 suma dah beli kt pasar todi pg td, so xde lah nk rushing esok...lama dah x jemput kwn2 dtg mkn, last aritu b'buka puasa..hubby memg dr memula kawen dulu suke jemput kwn2 dia dtg umah mkn...lgpon kwn2 dia, subby aku juga, dah kenal dr kadet lg...tp mcm la bini dia ni hebat sgt masak memasak ni...kekadang i buka buku resepi jugak ye klw menu2 yg baru2 nk cuba...hihihiii....

☺Ķªª¥ mahu tdo sudaaa...nanite!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jangan Jadi Org Bodoh! *Just Sharing

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 20 November 2012

Mode: Blogwalkingggg...

Memandangkan aku malas semalas malas nye sblm ni nk update or terjah ke blog korg suma, jd di mlm yg hening + hujan + angin sepoi2 bahasa di luar sana + hubby n zaril dah pon tdo, maka aku nk g terjah blog korg...nk baca entry2 yg dh lama aku t'tggal, bleh kan kan kan...нёнё☺☺нёнё☺☺

Mata pon x ngntok lg nih...rindu nk baca entry2 menarik korg, blog aku nih xde lah entry2 yg bombastik pon...just rasa happy dpt luahkan kt sini...org nk baca ke x baca itu lain hal, ok2 td ckp nk blogwalking kan...ni kang siap 1 entry aku tulih kang, mcm2 gak nk story dlm nih, tp nanti i citer ek...bg klu skit ok? Actually 1 lg impian aku dah t'capai...klw sape yg follow entry aku tahu lah, azam 2012 dah tercapai اَلْحَمْدُلِلّه, entry tu aku tuleh di penghujung dec 2011..apepon syukur sgt dgn rezeki Mu...tak sangka sgt azam yg p'tama kalinye b'jaya thn ni...smoga 2013 yg x lama lg akan tiba, juga m'beri rezeki pd keluarga ku.... :)

Ok2, nk bolgwalking sattt...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Menyepi...

السَّلاَمُعَلَيْكُمْوَرَحْمَةُاللهِوَبَرَكَاتُه

Dah lama rasanye mama-r tak b'siaran kan...lately ni cam malas semalas malas nye je nk update, rindu kt blog cumel sy ni tau...huhuhuuu...ade tak yg rindu kt mama-r? Rindu x kt entry mama-r? Rindu x nk tau aktiviti2 mama-r sepanjang mama-r b'diam diri sblm ni??Buwekkk!!!

Xpe..x rindu pon xpe i x marah...hehee...ok stop merapu meraban...sementara tggu adam & hawa start jap g, meh la i nk update skit...mana m'hilang?? Ade je kt manjung ni, aktiviti biasa2 je...pegi keje, blk keje, layan ank, layan suami....ngeee...

Oh ya! Rumah ni rasa sunyi xde ruhil, cuti skolah kan...so mak nk bwk blk kg...kekadang aku kecik hati gak, sedeh...ruhil nk je ikut atok dia dok lama2 kt kg, tp serius mama jauh hati sebab kakak ruhil xnk dok ngn mama kt sini... :( mama rindu kakak! Xde org nk bebel kt mama...sebab klw ade ruhil dia suke beleter kt aku...really miss u sweet heart! Sok flight ruhil nk g sabah ikut atok dia...memg berat mama nk lps kn jauh2 ikut atok, tp kang atok lak kecik hati kt mama x bg kakak ikut...hmmmm...As a mom, aku ni ade skit sikap x percaya, bukan maksud aku x caya kt mak aku...tp tau x hati aku skarg ni, selalu t'pikir "klw jd ape2 biarlah depan mata aku". Dulu dah penah jd ruhil jatuh kt kg smpai b'jahit dahi...rasa nk blk kg mlm tu jugak je...ok2 mama xnk pikir yg x elok, smoga ank mama happy g sabah n smoga Allah melindungi anak mama...

Hmmm..ape lg ek? Td bila t'tgk produk2 israel, jam armani, DKNY, handbag CK, levis, boss, revlon, maybelline, maggie suma lah produk israel yg ade dlm umah ni, aku cam nk masuk dlm tong sampah je...serius menyampah! Nk pakai pon x gamak...so ape yg patut kite buat sama2 lah doakan utk saudara kite di palastin, Ya Allah sebagaimana Engkau pernah menghantar burung2 ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah turunkan lah bantuanMu kali ini kpd saudara seislam kami di palestin, hancurkan lah rejim zionis yg amat kejam itu, Ya Allah....Amin...

Ok...next time sambg lg...bye! :(


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 7 November 2012

Sudah Cukup Cukup Sudah...Cukup Sampai Disini Saja....

Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dgn dusta...

Takmao gosip2 okeh! I tau u all memg suke gosip2 ni kannnnn.....
Tiada kaitan lirik nye dgn ipad ku berderai.....ngeh ngeh ngeh....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.