Wednesday, 31 October 2012

Dream Comes True Part II

Cewah...b'part2 la pulaksss, actually last weeknd aritu makcik sgt teruja dpt tgk live tuuuu....tiger woods okeh! Lalalalaaa....

Memang giler arr hebat game dia, par five 2 on attack pin some more...t'kasima aku tgk! Ade gak suara2 sumbang yg aku dgr "ni org ke robot?" Hahahaa betapa hebatnye si tiger ni, ramai giler kot manusia yg follow game dia kt mines aritu sampai ade sorg mamat ni pengsan lah...pengsan sebab teruja tgk tiger atau cuaca t'lalu panas b'sesak ngn manusia2 yg sume pakat nk dok depan tgk pukulan mantap tiger, samolah makcik pon, nk gak dok baris depan je...heheee...

Wokeh makcik xnk bebel pnjg2 tgk ajelah pic kayu rimau a.k.a tiger woods live fm m'sia tuuuu...klw agak2 x kenal sape mamat ni wat2 kenal jo lah! Miahahahaa....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 26 October 2012

Wednesday, 24 October 2012

Mood: Mentela'ah Nota II *ahaksss...

Masih dlm keadaan ceciwi...tgh struggle study nota II nih, seb baik xde exam! huhuuu....Nak kena tggu ank2 tdo bru makcik bleh study...klw x diorg pon nk study gangnam style,hikhikhikkk...

Finally! Setelah hampir setahun mengidam...nk tggu anniversary lambat sgt kotttt, thn dpn...maka dgn teruja nye bila dpt tahu dah lauching. Al kisah nye memg dh nk beli lps raya aritu tp ade suara yg gtau "linnnn! Jgn beli lagi nota, bln 10 nanti nota II nk kuar" glupppp! Benarkah??? Baeksss...sy akan tungguuu...
Setiba nye bln 10 aka ari ahd yg lps, dpt what's app "lin org dah beli nota II, dah launch mggu lps". Dlm hati *Wah nota lama ko bg sape? Giler arr...what ever!

Wokeh nk smbg study, ade ke yg dah jatuh chenta ngn nota II nih...bleh la tgk info kt pic tu...☺ muka ada sunyum! Нёнё☺☺нёнё☺☺ bye!
Alhamdulillah...award utk diri seniri....☺

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 20 October 2012

Tajuk Surat Khabar Esok!

"Tiada mesin ATM di Kelantan lagi". Mohon mesin ATM sekat pengeluaran duit bg warga kelantan selama sbln...biar diorg mkn piala m'sia je...wakawakakaa....

Confirm b'bulu je klw org kelantan baca statement aku nih...нёнё☺☺нёнё☺☺, saje kasi gempak skit...kasi bakor hati org kelantan...ngeh ngeh ngeh...gud game kelantan! U deserve to win...for ATM well done,hard to win...yeah!!!
Meh aku nk buka rahsia skit hubungkait aku ngn kelantan...hikhikhikkk....Dulu masa tgh bujang trang tang tang, aku memilih agar tidak b'cinta & b'kahwin dgn org yg berasal dr kelantan @ terengganu sebabnye aku x phm dgn loghat kedua2 negeri tu, klw diorg ni sembang sesama diorg aku nganga je satu hape aku x paham, jd aku memilih tdk b'suami kan org kelantan ataupon terengganu...itu lah salah satu check of list sblm memilih calon suami....нёнё☺☺нёнё☺☺, lgpon aku xde pon sedara mara yg berasal dr kelantan or tengganu...Tp x b'makna la aku x suke mereka...kita kan 1 Malaysia! Peace yaww...

Nanite....☺☺

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Adakah Ramalan Ku Benar Belaka??

Tak sabar weh menunggu siaran langsung p'lawanan Piala Malaysia ATM vs Kelantan malam nih....teman anak askar darat, teman seniri pon askar laut jadi teman idak ler b'paling tadah kpd askar ye...eh! T'geliat ke lidah aku ni dok b'teman2, mcm la perak yg masuk final mlm ni...ngeh ngeh ngeh....

Pada firasat aku ATM akan menang 1-0 dgn kelantan...go ATM go go go ale ale ale...hahahaaa...aku nk wat liputan lebeh2 psl bola ni x tau, tp yg aku tau striker kelantan 2 org di gantung mlm ni sbab da kena 2 kad kuning perlawanan yg lps...btl kan kan kan???
Kami hanye menonton di umah manis kami je mlm ni, abg aku ade juga offer tiket vip tp tiap2 mggu nk turun kl, huh...penat ler bang oiiii...klw mggu depan bg tiket golf tiger woods ok jugak la kannn, x dapek tiket free pon akn ku redah jugak...huhuuu...aku rasa hubby aku langsung xde perasaan pon nk tgk bola sebab nye, hubby siap ajak aku g ipoh jap td kul 3.30, aku ckp " lorrr klw g ipoh skarg kul bape nk smpai blk, xnk tgk bola ke?"Hikhikhikkk, nmpak kan hubby sy bukan lah penggemar bola, dunia sukan dia hanye golf je...huhuuu...Ptg kang nk g pasar mlm beli jagung rebus n kuaci layan bola pon sethappp gak nih...

☺Ķªª¥ sama2 kite nantikan final Piala Malaysia ATM vs Kelantan mlm ni, Moga-moga ATM akan mencipta sejarah menjulang Piala Malaysia...silap2 PAT umum ari senin cuti klw menang...Hoyehhhh!!!



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 14 October 2012

Oh my weekend!

Hoyehhh! Double tripple happy weeknd ni...sebelum tu congrats utk incik hubby coz johan golf interservice untuk 2 thn b'turut2, tahniah juga b'jaya dpt no 5 gross ATM. Alhamdulillah berkat doa isteri2 yg sentiasa d'tggal tinggalkan ni...hikhikhik...so pengorbanan makcik d'balas dgn habuan yg incik hubby menang, eh! Korban la sgt....hahaaa...penat tau jaga ank sorg2...☺

So hari jumaat aritu, kebetulan lak ptg off, t'gedik2 nk g kl sgt dah! Maklumlah da 3 mggu hubby kt kl, kul 2 trus gerak blk tepeng antar mak n anak2, x leh nk bwk diorg coz aku n hubby ade program ari sabtu. Tp anak2 aku sempoi je klw blk kg, ramai sepupu sepapat, x heran mama nk g kl...kul 5 gerak ke kl, hubby stay kt tudm subang coz thn ni golf interservice buat kt KRTU, satu hal lak nk mencari...aku ni lembap skit jln ke selangor or kl, ade certain tmpat je yg aku tau...tudm subang memg aku x penah drive sorg ke sana, tp sambil drive b'gayut ngn hubby tunjukkan jln, maka smpai juga lah aku di tudm subang tanpa sesat...huhuuu...dah settle jumpe hubby bagai, check in kt vistana mlm tu...heran kakak aku nape x g tdo umah dia je...alaaa privacy la skit dah lama x jumpe...isk kakak aku ni sebok lah! Нёнё☺☺нёнё☺☺. Mlm sabtu tu x pegi mana pon lepak kt blk je layan movie, ingt nk ajak gak hubby g uptown tp cam sian lak penat 2 hari tonement golf...elok je tgh layan movie, hubby gtau dpt msg esok kena g lunch ngn Agung *ari sabtu* sebab navy menang dan penyampaian adiah oleh Agung.. ishhhh...rosak program makcikkkk....
Klw da lunch dgn Agung mesti la lama...cemana nk tgk LPGA?? Memg tarik muka 15inc la aku...hukhukhuk....aku tarik muka puluh2 inc pon hubby tetap kena pegi lunch tu...urghhh....

So ari sabtu tu seb baik bff x blk manjung, aku suh hubby antar aku ke umah mas...kebetulan hubby dia pon ade program lain kt luar, maka pnjg lah langkah...makcik tu beria nk bwk aku lunch kt sari ratu damansara katanye makanan masakan padang kt situ sedap, so kami lunch di situ...aku ni nasi kureng skit...tp skali skala mkn juga lah...aku memg x amek nasik hari2, dlm semggu skali @ 2 je aku mkn nasik...aku lebih prefer roti, bihun n kewtiaw pengganti nasik..settle mkn dah kul 3 hubby still x habes lg...memg dari bln lps lg da plan nk tgk LPGA, memg kecewa giler aku rasa, sebab kena tggu Agung main golf dulu bru penyampaian adiah. Aku ngn mas lepak lak kt snogurt smpai kul 5, hubby still x blk lg...memg aku dah jangka x dpt la tgk paula creamer beraksi....kul 5.30 baru hubby blk, then trus ke KLGCC smpai sana pon dah kul 6...seb baik paula ade 2 hole lg nk abes, masuk pon free je sebab game pon dah nk abes...so memg kami follow je flight paula smpai habes game...

Tapi salute la paula creamer ni, dlm penat2 pon sempat dia layan peminat2, lps dia masuk submit score then kuar b'gambar n sign autograph... Cer tgk cap aku tu paula yg sign ok! Hihiihiii...dpt gak b'gambor ngn paula kali ni...thn lps dpt sign dia je...gambor suma dlm camera x transfer lg, rasa best giler dpt tgk paula creamer beraksi...25-28 tiger woods pulak dtg the mines, harap2 tiket x abes coz makcik x beli lagi, hubby tgh mencari kengkwn yg bleh bg tiket free...нёнё☺☺нёнё☺☺. Harap2 dpt la tgk tiger woods beraksi lak kali ni, bukan senang dia nk dtg m'sia weh....last dulu aku pon x masuk vavy lagi, ntah2 tgh aku amek spm kot last dia dtg dulu....mueheheheee....
Oh ya hubby sailing pulak mlm ni...td g antor dia kt lekiu, lama btl xde kt umah...mati kutu aku d'buatnye....sabar lah wahai hati...hukhukhukkk...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 10 October 2012

Kebahagian Sebenar Terletak Pada Kita...

Sekadar renungan bersama....☺

KETIKA aku ingin hidup KAYA,
Aku lupa bahwa HIDUP adalah KEKAYAAN.

KETIKA aku takut MEMBERI,
Aku lupa bahwa semua yang aku miliki adalah PEMBERIAN.

KETIKA aku ingin jadi yang TERKUAT,
Aku lupa bahwa dalam KELEMAHAN, Allah memberi aku KEKUATAN.

KETIKA aku takut RUGI,
Aku lupa bahwa HIDUPKU adalah sebuah KEBERUNTUNGAN.

HIDUP ini sangatlah INDAH jika
MENSYUKURI apa yang sudah ada.

Adakalanya yang TERINDAH bukanlah yang TERBAIK,

Yang SEMPURNA tidak menjanjikan KEBAHAGIAAN.

Tetapi ketika kita mampu dan mahu MENERIMA semua KEKURANGAN & KELEBIHAN...

Itulah KEBAHAGIAAN.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 6 October 2012

Update Juga lah skit...

السَّلاَمُعَلَيْكُمْوَرَحْمَةُاللهِوَبَرَكَاتُه
Eh! lama juga x update kt sini ye...sebok ke makcik?? Huhuuu....
Tak lah bz pon tp x brape nk sehat da hampir semggu...demam batuk selsema, dapat SOB 3 hari *mc ye...mulai khamis aritu, ingtkan ade isi coz bln lps cik moon x mai pon melawat sy, hahaaa...demam bagai, rupanye isi perut je ado....smlm gagah juga pegi family day pusat kepimpinan rugi pulak x pegi, adiah lucky draw menarik...lucky la juga dpt adiah top 10 dari 50, no 9 ok la kan....

Now, baru lps masak...menu simple je asam pedas ikan semilang, udang goreng cili, ikan goreng, sayur bendi goreng telur. Menu arini goreng goreng saja...menu org malas! Janji fav hubby ade, asam pedas & bendi gorg telur...
Ok cukup la tu, update org malas + mggu b'malas malasan utk aku, mudah mudahan esok kembali cargassss, nyah kau MALAS dr hidup aku!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.