Thursday, 30 August 2012

Merdeka Celebration

Kamilah anak2 Merdeka...
Hak bermain adalah hak kami! Eceh...leh bayang x muke adek2 yg dlm iklan tv tu?? Ngeeee ~

Нёнё☺☺нёнё☺☺ happy sungguh anak2 ku sambut hari merdeka, walaupon masih x faham ape itu erti merdeka tp sekurang kurangnye semangat tu ada...actually flag n cap tu ruhil buat kt school, ok la kan atleast mesti teacher dah story pg td...pic tu hubby snap masa aku g spital settle kan anggota accident, plan ngn hubby td nk bwk anak2 celebrate merdeka kt klcc tp dah jd camtu, ape kan daya...sory kiddos next time!

Heading to kl...dah kul 1 ni mata pon dah layu, tp still leh temankan incik hubby drive...dah beli nescafe, ali cafe, jajan segala bagai...sok nk tee off larat ke nk bangun ek...sian lak hubby dah book flight...ok sekian entry ringkas di pagi merdeka...peace no war!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 28 August 2012

It's All About Raya...

Assalamualaikum....
Selamat hari raya suma...cam dah lama je tak bloging, maklumlah raya sakan jadi makcik xde masa nk update...sebok siapkan persiapan raya..buat biskut fav hubby, siapkan kelengkapan raya anak2, sebok melayan kerenah anak2 time raya, kerenah hubby lagi yg nak main golf di hari raya, suma makcik jugak yg nk uruskan...ahaksss! dah itu minatnye layan kan je...dari dia buat benda2 yg aku tak suka dan menyakitkan hati aku, biar kan je nak main golf di malam raya ke hape...hikhikhik seb baik la kt tepeng tu xde night golfing, klw ade harus juga beliau kesitu agaknye...

Raya pertama cam biasa lah sebelum subuh dah bangun, tdo pon kul 3 pagi menyiapkan juadah2 untuk raya, baru feel raya tdo lewat bangun awal, dengan riuh rendah umah mak ngn anak2 buah, pagi2 lagi anak2 la yg jadi perhatian bergaya dengan baju raya memasing, selepas solat sunat aidilfitri berkumpul utk bermaaf maafan, tahun ni kakak sulong ku je yg xde coz thn ni turn umah mentua dia kt JB, tp raya ke-2 aku balik johor, dia pulak balik ke tepeng...kebiasaan nye selepas b'maafan baru lah sesi makan2, then ke pusara arwah abah...selepas tu baru lah beraya ke rumah mak2 sedara smpailah ke malam...meh la nk buh gak gambor2 raya, mesti ade stalkers yg menantikan kemunculan entry raya mama-r kan...ngeh ngeh ngeh...

Ramai lg yg xde..hanye 4 beradek dari 6, ank2 aku suma berhimpit kt atok diorg, smpai x nmpak muka mak..

 Sedondon...pesal ruhil wat muka lak..


Merpati dua sejoli..ahaksss!


Si cumel mama-r

Ziarah pusara arwah abah..


Raya ke-4 di Johor Premier Outlet..


Raya ke-7 di Taiping Golf Resort
Wokeh sekian entry raya utk tahun ni yea....Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin...

Saturday, 18 August 2012

Pemergiannya Ditangisi...

Jam 2.30 pg, mata masih belum nk tdo...tp air mata ni laju membasahi pipi, perasaan ku sekarang b'campur baur antara gembira hendak menyambut syawal dan sedeh kerana ramadan telah berlalu pergi meninggalkan kita...
Ramadan bulan yang penuh kerahmatan, keberkatan dan kemuliaan. Pemergiannya kini dirasai dan akan ditangisi oleh seluruh umat Islam  yang benar-benar menghayati dan memanfaatkan kedatangannya.
Ramadan kali ini terasa begitu pantas berlalu, moga aku d'beri peluang utk bertemu ramadan akan dtg...

Masa kecik2 dulu mak slalu ckp "bila bln puasa arwah abah akan balik tgk kite, dan mak suh banyak kan doa kpd abah...mak jugak ckp yg abah nampak segala amalan kita dan perbanyakkan amal soleh dan sedekahkan kpd abah...tapi sebaik tadbir raya b'kumandang abah akan pulang semula ke tempatnya". Walaupon 27 thn abah meninggalkan kami, doa anak2 sentiasa mengiringinya...

*Menurut satu hadith Rasulullah... menceritakan apabila tiba bulan Ramadhan, semua roh berkumpul di Luh Mahfuz memohon kepada Allah S.W.T untuk kembali ke bumi. Ada roh yang dibenarkan pulang ke bumi dan ada yang tidak dibenarkan. Roh yang dibenarkan pulang adalah kerana amalan baik mereka semasa hayat mereka ataupun ada penjamin-penjamin yang mendoakan mereka. Manakala roh-roh yang tidak dibenarkan pulang disebabkan kesalahan mereka semasa hayat mereka akan terus di penjara di Luh Mahfuz.   Apabila roh dibenarkan pulang, perkara pertama yang mereka lakukan adalah pergi ke tanah perkuburan untuk melihat jasad mereka. Kemudian mereka akan pergi ke rumah anak2 mereka, orang yang mendapat harta pusaka mereka dan ke rumah orang yang mendoakan mereka dengan harapan orang yang mereka lawati itu memberi hadiah untuk bekalan mereka. Perkara ini akan berlarutan sehinggala tibanya Hari Raya Aidilfitri. Pada saat ini mereka akan mengucapkan selamat tinggal kepada jasad dan pulang semula ke Luh Mahfuz dengan bekalan yang diberikan oleh mereka2 yang masih hidup.  Hikmah adanya alam kubur, Alam kubur membuktikan bahawa Allah itu Maha Penyayang. Orang yang melakukan kesalahan semasa hayatnya boleh dibantu dengan doa orang2 yang masih hidup. Alangkah bahagianya jika seseorang yang telah meninggal dunia masih mendapat bekalan dari orang-orang yang masih hidup.   Oleh itu wahai sahabatku, jangan biarkan orang-orang yang kita sayang, yang mengadap Allah terlebih dulu daripada kita sepi tanpa doa dan sedekah daripada kita. Sesungguhnya apabila mati seseorang anak adam itu, terputus ia semua hal kecuali 3 perkara iaitu doa anak2 yang soleh, ilmu yang bermanfaat dan sedekah amal jariah.*
Smoga arwah abah di tempat kan di kalangan org2 yg beriman...Amin... :(

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Almond London Untuk Si Dia...

Siapa lagi klw bukan utk incik hubby ku sayang...cewah! actually hubby adalah penggemar almond london, memandangkan aku dah b'cuti awal maka sesampai je di kg, trus buat bancuhan biskut ni...senang, simple & sedap...aku pon klw biskut2 yg berasaskan cekelat memg fav lah kan...

Almond london ni juga lah yg membuatkan aku minitis air mata kerana x dapat nk poskan pd hubby masa beliau di france dulu...1st time nk poskan kueh raya guna pos laju malaysia, aku x tahu lak yg x bleh poskan makanan, dgn jujur nye aku gtau sy nk poskan kueh raya ke france brape harga? "Makanan x bleh pos cik, hanya brg2 saja" tersentak aku dgr ayat tu...trus masuk keta nangeh dlm keta...time tu memg aku rasa sedeh sgt sebab x dpt nk antar, padahal aku dah siap2 masuk kotak bagai & rasa exited nk hubby rasa kueh dr air tgn aku seniri...pastu aku tanye pd senior aku cemana maam pos pd hubby bleh pulak? " Hang jgn la ckp dlm tu kueh raya memg x bleh pon, ckp la kasut ke..baju ke..." Keesokkan nye aku g poskan smula dgn confident nye gtau ni kasut & baju, coz kt form tu kena tulis jenis brg dan nilai brg yg kita nk poskan...hadeiii...kena menipu dulu rupanye baru lah dpt poskan almond london & kueh2 raya utk hubby di perantauan...so next nk antar aku dah tahu la taktik cemana aku nk poskan kueh raya utk hubby...hikhikhiik...

Almond london tu utk bekal kami dlm keta nk blk johor raya ke-2 nanti & nk berikan pd MIL...sekian entry taip lelaju di mlm raya...☺

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 15 August 2012

Pagi Raya Korang Happening Cenggini tak??

Нёнё☺☺нёнё☺☺
Gambor raya ni d'ambil pada tahun 2009, seperti yg aku citer dlm entry sblm ni...2009 adalah thn yg penuh makna bg aku n incik hubby coz 1st time raya b'sama sejak kami kawen thn 2005...time ni raya kt umah hubby, hubby kan ramai adek beradek...jadi bila d'pagi raya tu lebeh terasa meriah sebab adek2 ipar ku + ank2 sedara suma nye perangai gila2 belaka нёнё☺☺нёнё☺☺, mana x nye seumur hidup aku xde nye hari raya melompat bagai...memg b'beza ngn kg aku yg biasa nye d'sambut dgn air mata semasa b'salaman di pagi raya...

Hubby pon sempoi je melayan kerenah adek2 nye...ye la rindu kt family beliau kan...Oh ya! Mama-R dah start cuti raya mulai 151500 - 290730, yahooo! Tp still berada di manjung smpai ari jumaat, mlm ni tdo kt umah marina coz nk habeskan vocer, aku bg je sorg 1 appartment ni kt office mate, 4 family arini b'kampung kt sini lgpon dah nk xpired mggu ni...

Oº°˚˚°º ok lah nk kuar g seven eleven jap, tetiba tekak ni tingin nk minum twister...daaaa..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 10 August 2012

Perang Raya! Kampung siapa??

Prongg prrang prrongg prangg!!!!
Periuk terbang....larikkkk!!! Pernahkah anda b'sikap sedemikian rupa utk mempertahankan kampung siapakah akan blk berhari raya???

Hahahaa...berani aku nk baling periuk?? harus kena sepuk ngn laki kottt...nak tggi suara pon makcik takuitt ini kan pula nk baling2 barang...Ouchhhh! Jgn begitu yea...

Untuk mencari jln kedamaian dan harmoni menyambut lebaran, aku & hubby telah sebulat suara memilih sistem giliran 4 thn lepas, wlpon usia rumah tangga hampir mencecah 8 tahun, lebaran thn ni merupakan kali ke-4 kami menyambut b'sama...
2005, 06, 07 dan 2008, hubby beraya di Perancis. Tahun pertama b'kahwin sudah merasa tak beraya b'sama suami sehinggalah thn 2009 baru lah dapat mencium tgn suami di pagi raya, 2008 beraya dgn org baru, Ruhil menceriakan raya ku...Owh! Tidak mahu ku kenang saat duka itu...biarlah menjadi kenangan abadi, ececeh! "Sedia B'korban" kan...jgn semata mata kawin dgn org nye je tp kena terima juga kerjaya nye ok! Sepanjang 4 thn tu juga lah x balik raya d'sebelah kg suami, klw ikutkan nak je blk, sebab aku memg suka travel + suka memandu, tp aku hormati keputusan hubby yg x benarkan aku travel dr taiping ke johor.

Thn ni turn umah aku di taiping... actually, perjanjian kami even turn taiping sekalipon still raya ke-2 akan balik beraya ke johor, camtu lah sebalik nye...tp aku lebih b'sikap b'tolak ansur & menjaga hati hubby, eceh...klw turn johor, raya ke-3 baru blk tepeng...kekadang aku t'pikir gak yg kami jarang blk johor, sethn dlm 3 4 kali je tp taiping 2 mggu skali, sebab tu klw weeknd pon aku xde masalah nk blk johor, so aku x kisah sgt la raya ke-3 baru blk umah family aku...itu pon dah kira bagus klw hubby tak kata tiap2 thn kite blk raya johor, ye lah isteri t'gungjwb pd suami, suami pula t'gungjwb nye pada ibu bapa, x gitu... kena ade give & take, baru lah sambut hari raya dgn gumbira...нёнё☺☺нёнё☺☺

Wokeh...itu saje entry utk kali ini, yg baik jadikan tauladan, yg buruk kite jadikan sempadan...jgn perang2 ye nk blk mana, kedua2 nye ibu bapa kite...*eh dah kul 1, nk blogwalking jap kt blog adek2...☺bye!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 9 August 2012

Entry Tertangguh *Mekaseh to Dearked's blogspot

السَّلاَمُعَلَيْكُمْوَرَحْمَةُاللهِوَبَرَكَاتُه

Actually dah lama nk wat entry ni...perasan tak mama-r blogspot berwajah baru? Perasan kan kan kan...bg yg selalu menjengah ke sini tima kasih bnyak2 ye...especially pd ked yg tolg make over blog kak lin *hugsss*. Dlm satu ari je beliau make over kan blog ku...nk harap aku yg make over xde lah, memg aku x pandai pon + x b'kesempatan dpt 2 3 jam nk godek2 + internet kt hp je, berukben ade pon cap ayam...so memg sblm ni plain aje lah blog aku...huhuuu..
Setelah di make over nampak la berseri skit cam tuan nye, *ahaksss...

Dear ked, nanti dtg lumut hallo halloo ye...leh jumpe sambil makan2 & b'kenalan...tp rasa cam dah mesra even x penah b'sua muke kan...
Tq again...☺


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 7 August 2012

Wang Kertas Baru Untuk Hari Raya

"A'kum...makcik kami dtg nk raya". Ayat standard masa aku kecik2 dulu time beraya umah org...hikhikhik...
Skarg dah jd makcik giliran aku lak sambut bebudak dtg umah beraya...alaaa bukan nk citer pasal raya tp nk citer psl duit raya...

Cantik kan wang kertas baru? Suke duit rm20 tu...kaler yg timbul & nmpak "strike king". Actually 1st week puasa aritu dah tukar, sebab x nak berasak2 kt bank nanti...duit2 tu nanti akan d'berikan utk anak2 sedara ku mengikut umur, klw bg 10 hengget kt ank buah yg dah masuk U memg slumber la acu dia kena lekehkan ngn diorang nih...memg la korang! Tp xpe acu ikhlas bg...Hikhikhik...

Rasa cam nk simpan wat koleksi je setiap satu dr duit tu...santekkkk!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 5 August 2012

Ingatkan Cakap2 Kosong je...

Bangun pagi td, incik hubby ajak g JB. Actually mlm td b'borak pasal JPO yg baru bukak kt area airport senai tp x ckp pon nk pegi...tetiba bgn tdo incik hubby ckp "mama siap2 jom g JPO" *sambil beliau bwk anak2 mandi* beliau tau aku b'siap lamo! "Eh btl ke nih? X ckp pon smlm nk pegi" aku pon ape lagi cargas bangun, klw x dok b'golek ats tilam lg lah...hikhikhik...shopping punye psl penat pon xpe...padahal smlm baru smpai...huh!

Maybe org2 luar dari johor x femes lg dgn Johor Premium Outlet coz x sampai setahun lg d'buka*klw x silap aku* tahu pon kakak ipar aku yg kt kl tu gtau mggu lepas, tp aku lekeh kan je dia ckp, sebab dia kata JPO ni tmpat brg2 branded tp bleh dpt ngn harga murah, *aku ckp punya la jauh nk shopping smpai ke JB baik la shopping kt kl je*

Hubby ajak pegi pon kebetulan kami blk segamat mggu ni, itu pon jauh beb 155 km, lebeh kurg 2 jam nk smpai...tp memg xcited giler sblm masuk tu dah nmpak outlet DKNY, GUESS, BURBERRY, POLO, VERSACE, CLARKS, BONIA, COACH, ADIDAS, TOMMY, GAP, PONNY etc. Aku dah janji pd diri seniri nk beli brg2 aku lak tp x lebih dari 1k. Memg surprise giler ar cam nk pitam aku tgk harga series murah! sebab aku ingat brg2 branded dah tentu la mahal riban2, handbag COACH less smpai 70% aku x beli pon even dah sale , still mahal gak 1.6k ade la 1 yg aku b'kenan, tp xpe la makcik x mampu lg nk beli handbag semahal tu...GUESS jugak pilihan aku, yg ini yes murah, handbag dari 500 tggal 230, trus aku rembat sblm manusia lain yg rembat dulu, нёнё☺☺нёнё☺☺, ramai weh!
Incik hubby pon aku tgk lebeh teruja shopping kt situ, beriya iya ckp kt aku series murah kt outlet adidas, beliau ckp beli brg golf 5 brg dgn harga rm350, beliau kira2 harga asal @ beli kt kl suma brg tu lebeh dari 1k, dapat la kasut golf, baju, suar n belt + selai baju adidas utk aku, x tgk pon incik hubby yg beli, aku pon dok g tgk2 brg aku gak, beliau call je ckp nk beli brg golf.

Utk anak2 dpt la kasut raya, sblm ni aku x tingin pon nk masuk outlets clarks memg aku tahu kasut budak2 pon cecah 2 rts, tp after less kasut ruhil n riezaril tggl rm80 je...hubby pon t'kejut bila aku ckp clarks budak2 80-120 je...padahal bln lps beli kasut nike utk riezaril smpai 159 hengget, 2 psg leh dpt kt situ...kt outlet GAP pon less smpai 70% baju kids, ckp x mao beli dah baju utk ank2, tp sebab murah hamek gak ler utk diorg, bukan selalu dtg + harga bukan senang nk dpt beb! sesape yg masih blom shopping raya leh la g tgk2 kt JPO, actually sale ni tiap2 hari cuma nk raya ni lg sale giler2 punyo! JPO ni style mcm kt valdurobe perancis, memg sama lah yg aku pegi 4 thn lps, outlet brg2 branded dgn harga murah...

Next time leh ajak hubby blk johor slalu ler, boring2 dok umah, leh g JPO. Huhuhuuu...☺Ķªª¥ makcik dah penat, nk beristirehat, nanti i share lagi ye mana2 ade tmpat menarik...нёнё☺☺нёнё☺☺



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bravo Zulu Lt Kdr Lee Chong Wei PSSTLDM

Walau pon CW tewas, still bleh double triple bravo zulu to him sebab memang nampak sgt beliau main habis habisan...beliau gak yg dpt bagi medal utk malaysia...sesape yg mengharapkan Baskin Robbins tu sila beli seniri, x malu eh dok berharap kt org?? Нёнё☺☺нёнё☺☺

Smoga jasa LCW tidak d'lupakan sampai bila2, sebak weh tgk dia nangeh *aku pon nangeh sama* hukhukhuk...klw aku jd PM aku bg separuh jongkong emas tu kt beliau...☺

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 4 August 2012

Mama-R Bersiaran Dari Negeri Johor Darul Takzim lalalaalaa~

Umah mak kedua sy aka satu2 nye mak mertua ku dlm dunia nih, a'ah mcm ko sorg je ade mak mertua kan lin??? Ngeh ngeh ngeh...

Loteh gilo den...dari lumut smlm antar mak blk tepeng, selepas iftar gerak ke kl smpai kul 1.30 pg, otw nk blk johor pg td singgah lak seremban tgk biras dpt baby baru, smpai sini dlm 4.30 ptg. Tak tolg pon mak mertua masak, aku join anak tdo, *menantu hantu* mueheheee...dah mak kata pegi la rehat2, klw mak ckp tolg mak kt dapur harus lah kan...нёнё☺☺нёнё☺☺ ngelat! Seb baik dpt mak mertua sporting, dpt mak mertua kasim selamat kaluuu, sendiri mau ingat la kannn...huhuhuu...

Satu yg aku sonok bila blk kg, nanti nk blk manjung smula mesti penuh bonet. kebiasaan nye mak aku akn bekalkan serai, cili api, buah rozel *hasil cucuk tanam mak* kacg botol, pucuk manis, ubi, buah kelapa, dulu mak bg lepas2 aku ckp kt mak, "lin xde mesin kelapa kt umah, cemana nk parut...huhuu...
Selagi ade cucuk tanam kt kebun tu suma tu dia nk bg kami ni bwk blk...
ko hade mak mertua camtu?? Нёнё☺☺нёнё☺☺

Td lps b'buka pegi jakel segamat nk cari baju raya, kt manjung x de jakel ok! Susah btl nk cari yg sedondon utk 4 beranak, tema pon x tau kaler ape nk pakai raya nanti..xde yg b'kenan, hubby x kisah sgt dia ikut je...tp aku ni cerewet lah aku rasa, jakel yg besor tu pon xde yg b'kenan..itu yg aku malas nk beli yg ready made, x bnyak yg sesuai ngn cita rasa aku...thn ni je konon nk try beli yg ready made, hamek susah nk matching! Hmmmm...dok risau ni baju raya x dapek lagi yg sedondon...jom kite turun JB lah esok! Huhuuu...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 2 August 2012

APTB

Ape pon tak boleh!
Budak tecik tu kan, yg dia tahu main main main...seminit pon x diam. Bila kakak ruhil nk solat, dia nk suh main ngn dia je...bagi sejadah kt dia tp solat cam talicaplen, x smpai 20 saat dah sudah, pastu mula la nk kacau kakak, nk suh kakak main ngn dia...suma dia nk kacau, sudah nye hubby kuar solat terawikh kt masjid...hmmmm...Riezaril...Riezaril...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tahukah anda??? Rugi klw tak baca sampai habis...

السَّلاَمُعَلَيْكُمْوَرَحْمَةُاللهِوَبَرَكَاتُه

10 malam terakhir adalah malam yang ditunggu tunggu oleh sekalian umat Islam yang menunaikan puasa kerana pada 10 malam terakhir ini, satu malam adalah malam yang penuh dengan keberkatan iaitu malam lailatulqadar. Malam yang lebih baik dari seribu bulan. Malam para malaikat turun dengan membawa keberkatan dan kebaikan kepada umat yang beribadah. Sesiapa yang dapat kebaikan pada malam tersebut. Mereka adalah golongan yang paling beruntung.

Tanda tanda berlakunya Lailatul Qadar..

Kata sesetengah ulama, Lailatulqadar berlaku pada satu malam tertentu seperti malam 21 dan 23 Ramadan. Ini menurut Imam Syafie r.a dan sesetengah ulama kerana ada hadis Bukhari dan Muslim yang menceritakan Lailatulqadar berlaku pada malam tersebut sehingga Rasulullah saw sujud dan dahinya yang mulia masih berlumuran tanah pada malam itu. Ada sesetengah ulama, tidak menentukannya secara pasti dan ada juga ulama terutama dari kalangan para zuhad dan sebagainya mengira dengan hari permulaan puasa.

Menurut mereka sekiranya permulaan puasa jatuh pada hari :

Ahad atau Rabu = Lailatulqadar ialah pada hari yang ke-29.

Jumaat atau Selasa Lailatulqadar ialah pada hari yang ke-27.

Khamis = Lailatulqadar ialah pada hari yang ke-25 Ramadan.

Sabtu = Lailatulqadar ialah pada hari yang ke-23.

Isnin = Lailatulqadar ialah pada hari yang ke-21.

Demikianlah kaedah yang diguna pakai oleh sebahagian ulama termasuk Imam Abul Hasan r.a.

Tanda Dan Alamat

Tanda dan alamatnya adalah banyak, antara lain malam itu sendiri berlalu dengan penuh keheningan dan tenteram, angin bertiup lembut sepoi-sepoi bahasa dan esoknya, pada pagi hari kelihatan langit agak redup dan cahaya matahari tidak begitu menyinari ruang angkasa dan macam-macam lagi.

Hikmah

Hikmatnya ialah apabila seseorang mengetahui malam Lailatulqadar tersebut, maka eloklah diperbanyakkan doa dan istighfar juga ibadat pada malam dan keesokannya, untuk mendapatkan fadilat hari yang penuh berkat dan mulia itu. Yakinlah apabila seseorang itu bersedia setiap malam Ramadan dengan ibadat, sekurang-kurangnya bersolat jemaah setiap waktu, Maghrib, Isyak dan Subuh, kata ulama dia pasti memperoleh fadilat malam Lailatulqadar. Oleh itu bersolatlah dengan tekun dan berterusan terutama pada bulan Ramadan al-Mubarak ini.

hanya Allah SWT yang maha mengetahui bila berlakunya lailatul qadar. Jangan hanya mencari lailatul qadar pada satu malam sahaja. Cari lah keberkatan dan kebaikan pada setiap malam. InsyaAllah , Allah akan kurniakan Lailatul Qadar kepada mereka . Semoga Ramadhan kali ni membawa lebih kebaikan dan keberkatan dari sebelum sebelumnya . Aminnnn...

Sumber: iluvislam.com

*Pastikan kita menjadi juara diakhirnya nanti. Semoga Ramadhan kali ini menjanjikan kita kemenangan. Kemenangan melawan dan menguasai hawa nafsu. InsyaAllah...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.