Saturday, 30 June 2012

Majlis Berendoi Farish Danish

waaaa...lama nye tak bersiaran dari lappy pinky ku ini...aku lebeh prefer guna bb je utk wat entry, mudah hanya di hujung jari... :) tapi kali ni mood rajin aku hangkut lappy pinky bwk blk kg...huhuhuu..tghari td majlis berendoi baby farish iaitu ank sedara aku yg sama tarikh lahirnye ngn incik hubby dan ruhil, so thn depan leh sambut 3 org skali...acu jelez la buai farish cantek, ni yg tingin nk baby lagi nih! lately ni asyik sebut pasal baby je kan, heheee...umur pon da 30 lambat2 nanti da x larat nk jaga, mudah mudahan ade rezeki aku..Insyaallah...meh ler acu boh gambor farish kt entry acu... :) 


Lena di ulik mimpi...

Kakak Farish, Damia pon nk jugak buaikan adek yea...

 

Kumpulan Marhaban

Kumpulan yg sebok nk enterprem..

Si budak tecik baju merah tu pon sama je...

Turn mama lak nk enterprem...muke ayh yg penat wat keje APTB... :))

 End up budak tecik ni yg berendoi...penat basuh piuk belanga!

Farish pinjam buai, acu pon nk berendoi gak..ahakss!

okay, udah ler tu gambor nye...mata pon da ngantuk nih...c u again...daaa...

Wednesday, 27 June 2012

Mogok!

Tak cukup luas ke keta mama Riezaril Hariz???

Otw nk blk dr kfc stiawan ptg td, aku marah dia dok x diam kejap g blakang, jap kang dia lompat lak ke depan...satria tu dah la manual, mana aku nk pegang dia, nk pegang gear lg...harus lah kena tempik ngn aku la kan...dgn dash board dah lopong *tu mama dia yg buat, sebab mama dia suke sentap* ngeeee~

Sejak2 nk masuk umur 2 thn ni, ank bujang aku nih pantang d'tegur, mula la tunjuk perasaan smpai dok kt ats tu....manja sgt, awak tu boy la...hero x leh nk majuk2 sgt kot! haishhh bahaya nih, nk kena bg adek cepat2 nih....*wink* hohohooo..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, 25 June 2012

Pejam celik pejam celik...

Kurang sebln lg kite nk puasa....beshnye! Tinggal 25 hari je lg nk sambut bulan ramadan...mesti ade yg dah cari baju raya utk persediaan awal kan...klw skarg ni dah kira x awal lah, silap2 utk tempahan baju kurung org da x nk amek kot...cam aku, seperti thn2 sblm ni memg x miss buat baju setiap thn, sebab aku wat baju kurung or kebaya setahun skali je...pastu x buat dah tunggu la smpai nk raya skali lg baru la buat baju, pkai baju kurung pon bila ade kenuri...isk isk iskkk...lgpon aku p keje x pakai baju kurung, pakai uniform...kan senang x yah pening2 "arini nk pakai baju kaler ape ek? Nk pakai baju kebaya ke? baju kurung ke? kebaya pendek ek?" Sarung je uniform putih hari2, rabu & khamis uniform biru...ade 2 kaler tu je, senang! Нёнё☺☺нёнё☺☺.

Raya thn ni tema kaler ape pulak ek ek ek...☺ b'belah bagi lagi nk beli kain or nk beli baju ready made? Sebab nye baju ready made cantek2 ngn labuci bagai, meriah! Harga pon b'patutan tp susah skit la nk carik yg sama ngn ank dara aku sorg nih, klw beli kain bleh la dpt sedondon ngn ruhil tp kain nye still kt kedai lg, bila masa aku nk pegi jakel..mggu ni da nk blk tepeng lak...pastu nk tempah jahit lagi, ade ke org nk amek...baju hubby pon seperti thn2 lps aku beli kain then antar je kt united, tp klw skarg ni baru nk antar kem salam la uncle united tu nk amek, memg sblm ni kena 2 bln sblm puasa dah kena antar kt dia, klw x memg kena merayu suh dia buatkan jugak, udah ler mahal tp sebab jahitannye kemas maka buat juga lah kt dia...hmmm...patut la bleh pkai CRV nooooo...huhuhuuu...
Baju hubby pon tgh b'kira2 nih nk buat ke tidak coz thn lps incik hubby bebel katanye membazir tiap2 thn buat baju, alaaa...org da tolg belikn kain, tempah, sarung je bila raya pon nk bebel tauuu! Maka thn ni harus lah aku tanye nk buat baju raya ke tidak...

Baju kasual ruhil & riezaril, aku dah borong siap2 kt parkson OU guna vocer hubby menang golf, kumpul2 vocer yg lama skali dpt la 1k++ utk baju raya ank2, 7 psg sorg ade kot...pkai smpai thn depan yea ank2...memg mama beli saiz besar utk pkai smpai raya thn depan pulak...ngeee, nama pon raya kan mesti la mak budak yg over menggayakn baju si comel kan...selesai vocer tu utk baju ank2 je tu...kasut x beli lg, x pe la utk ank2, baju raya mama xde pon xpe, janji ank2 mama smart bila raya nanti...silap2 nanti dekat nk raya mood shopping dtg, beli lg baju ank2, sebab x raya pon bln2 memg aku akn beli baju diorg sebab nafsu aku bila tgk baju budak2, memg aku main capai je...suma yg aku tgk cantek...haishhh memg kena dok diam2 je kt umah...baju2 diorg aku beli awal utk mengelakkan b'sesak ngn org cina & india pon nk b'raya, 1 malaysia la kata kan....time tu jugak diorg pon nk shopping mengalahkn diorg yg nk raya...huhuuu...klw beli baju raya lambat kang, aku pulak yg guna tukar driver baru..lg bahaya!

Bln depan turn aku dpt kutu...*bukan kutu yg dok ats kpala tu yea* memg saje aku mintak bln 7, sebab nk raya! Dok pikir cam nk beli meja mkn je...kekadang cam segan ngn family2 dtg, meja mkn aku utk 4 org je pon...dr xde ank pkai meja tu, smpai da ade ank 2, dah ler kami ni family besar, hubby 13 adek beradek plus 6 adek beradek aku, haaaaa...bayangkan laa...
memg x penah dtg skali serentak, dtg 3 family plus ank2 pon dah cukup penuh umah aku nih...jwb nye aku bentang seprah b'sila aje lah mkn kt bwh...нёнё☺☺нёнё☺☺ . Problem nye dah x de ruang nk letak meja mkn...skali skala dok b'sila mkn kt bwh ok ape? Hahahaaa...kedekuiitttt! Bukan tiap2 ari pon family dtg...

Dok ckp pasal raya je...puasa thn lps dah ganti ke blom kengkawan??? ☺
Jgn lupa ganti yea...Cik moon ku sayang, sila jgn dtg melawat sy cam bln posa thn lps buleh? Sebab tu sy syg cik moon coz dia behave, bg sy posa penuh thn lps...kredit to cik moon! Нёнё☺☺нёнё☺☺
☺Ķªª¥ next time continue lg...nanite!
*yawn*


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 20 June 2012

Aktiviti mingguan BAKAT

Tenyeh kak! Jangan tak tenyeh...sental daki2 tu kasi kuar habesss... Нёнё☺☺нёнё☺☺

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 17 June 2012

JJCM & Seminar Dr. Azizan

Usah abai waktu mkn mu semata2 utk kurus.....nyum2...нёнё☺☺нёнё☺☺
maka arini aku & bff ku mastura dgn seleranya m'bedal kari kepala ikan, beriani, puri & nan cheese kt restorant pakeeza ipoh...aku 1st time mkn kt situ tp si mas tu da biasa katanye, tmpat fav mertua beliau...tp memg x mengecewakn mkn kt situ wlpon harga not bad..tp skali skala ape salahnye kan...kt restorant ni memg krew JJCM tv3 tu da g mkn kt restorant ni coz ade plug JJCM t'gantung kt restorant tu...kul 6.45 pg td da gerak ke ipoh, x sempat b'fast, itu yg memasing kebulur kul 1 lebey bru mkn....

Memandangkan arini father's day maka ank2 telah d'asuh sepenuhnya oleh kaum bapa, ngeeee...aku n bff ade seminar marketing power oleh Dr Azizan Osman, yg dlm berita tv3 slalu masuk tu...☺ bagus utk org2 yg baru nk memulakan perniagaan, beliau juga telah melahirkan berpuluh ribu rakyat mesia menjadi jutawan. Mas yg ofer aku join seminar ni, katanya ni utk basic k lin nk buat bisness nanti incase klw aku x dpt menyambung perkhidmatan, lgpon seminar ni free je...bagus makcik nih sebab kpala otak dia sentiasa pikir nk bisness je...dia pon memg da ade kedai tudung seniri...so utk majukan bisness nya perlu lah tahu tips2 k'jayaan...

Memg duit bukan lah segalanya tp utk hidup segala2nya memerlukan duit btl x...even aku da ade pendapatn tetap, tp perlu juga ade side income sebab kekadang ade juga masa2 yg aku t'desak...So far aku jual acai berry ni alhamdulillah setiap mggu ade je tempahan...dr seminar tu, org2 yg b'jaya asalnya dr bisness kecil kecilan tp skarg b'jaya setelah mengikuti tips2 dr Dr. Azizan...sorg lg yg aku anggap b'jaya slps mengikuti seminar beliau ni adalah kakak ipar aku seniri, dia bukan lah bisness women tp as a cimb wealth advisor, nk hidup senang bukan nye trus jd kaya raya, mesti lah ade usaha...5 thn lps abg aku mampu pkai proton iswara sedan je utk family dia, tp usaha gigih kakak ipar aku mengubah kehidupan family mereka seperti skarg..da ade syarikat & opis seniri di damansara, umah pon da x sewa lg, kereta menjalar je bila blk kg, ank2 b'skolah private...suma tu perlu lah usaha, tawakal & b'doa, so Dr Azizan ckp perlu ade mentor, amek org2 yg da b'jaya ni sebagai mentor baru lah kite pon bleh b'jaya...400 tips Dr. Azizan dlm bukunya b'tajuk Rahsia kaya & b'jaya dunia akhirat, jgn kita m'ngejar dunia semata tp lupa bekalan d'akhirat kelak...so bg aku tips beliau balance, sebab tu dia jutawan, bukan senang nk pegi seminar free zaman skarg ni, suma nye b'bayar.

Tp utk advance marketing power di kl bln dpn, itu perlu bayar 3k++ sebab 3 hari, bff aku pegi utk advance, aku tggu lah dulu bisness aku kecil kecilan je pon, lgpon aku masih b'khidmat...dpt yg basic ni pon da cukup bagus da...pergi lah seminar2 Dr. Azizan, sape2 b'minat utk buat bisness sekurang2nya dpt tips2 kejayaan beliau, x perlu bayar utk basic marketing power.
Ok sekian entry pd kali ini...nanite..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 16 June 2012

To Ayah...

Happy father's day!! Ruhil luv u...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 15 June 2012

Petua...

Memutihkan Leher yang Hitam :

Jika bahagian bawah leher anda hitam? Kebanyakkan org yg t'lalu besar tubuhnya aku perhatikan pd bhgn lehernye hitam...cuba lah petua ini, jika anda memakai tudung x kelihatan hitam di leher tp jika sebaliknya sy pon leh nmpak kesan hitam d'leher anda...peace no war! Huhuhuuu~

1. Sediakan bahannya iaitu kunyit, limau nipis dan timun.

2. Perahkan limau nipis.

3. Timun hendaklah dikisar halus untuk mendapatkan ekstraknya.

4. Seterusnya, tumbukkan sedikit kunyit.

5. Campur dan gaulkan perahan limau nipis serta ekstrak timun tadi dengan kunyit hingga sekata.

6. Akhir sekali, anda sapukan bahan-bahan di atas pada bahagian bawah leher. Biarkan selama 20 minit dan bilas dengan air suam.

Senang kan? Petua ini perlu dibuat setiap hari sehinggalah anda puas hati dengan hasilnya. Selamat mencuba...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 13 June 2012

Takde mood arr...

Sebabnye?? Bnyak benda nk pikir...psl keje x yah ckp la...memg x penah abes, klw x nk bnyak keje benti je, jaga ank kt umah...huhuhuuu...tp bukan keje punca nye...
Da sbln x bbm ngn incik hubby..stress okeh! Sebab aku da 2 thn lebey guna bb, bila x bbm ngn hubby aku rasa x intim dgn beliau ececeh..* ayt x bleh blah* ayt itu hnya m'ggambarkan betapa pentingnye bb utk kami communicate...yes! Memg pentg, memasing kan bz...kekadang dpt bbm dr hubby buat aku senyum kambing sorg2 kt opis...ngeee.. Sms leceh! Nk kena taip panjang2 pastu sent...x best, tak surprised! Da 3x antar repair, kali ke 4? Tamat sudaa riwayat torch incik hubby...lgsung da x bleh repair, ni rentetan dr kes aku rendamkan 2 biji bb dlm kolam awal thn aritu ler ni, tp bb aku elok pulak...syg tul la da x leh repair bb hubby tu, da la kaler sama...pasni x de la t'tukar bb lg bwk g opis, bnyak kali juga b'laku t'tukar bb..dah smpai opis bila nk guna baru la perasan...seb baik memasing tau password, klw x jenuh la kan aku nk menggodek try smpai buleh, buh p'word sebab ank2 suke wat call smpai ke boss 3 bintang weh! Tgk2 dah 6 second ank aku sembang...aku nmpak trus aku gtau hubby "pa! zaril call dato FC" cuak gak la muke hubby trus amek n mntak maaf...da benti pon p5 tu, dpt kalu boss yg sickening, ntah2 mesti dia ckp u better take charge ur kids...hahaahaa...aku rasa la kan, nk2 time dia tgh stress psl keje gak ke...kui kui kui...dah stop merapu!
Bb aku lak skrin pecah x g repair pon lg, tggal nk b'sepai je nih, dah tnye 2 3 kedai nk smpai 3 rts stgh...mahal! Better aku beli bb baru, biarpon contack bb aku dah tggl 91 je coz da ramai yg beralih arah ke I phone 4s or samsung S3 yg tgh menjadi kegilaan aku lak skarg nih..tp bb tetap d'hati ku...what's app memg x leh pegi la ngn aku, bbm still da best beb! Klw ade rezeki S3 tu bleh la jd 2nd hp...hahahaa..*berangan je lah ko ni lin* kang kena tazkirah lg ngn hubby menitik2 air mata kot...huk huk huk...baik aku wat pagar auto ade gak faedah...
2 hari lps lak lggar keta org...b'gesel je pon..ko mintak kt aku smpai 4 rts...pala hotak ko! Isk geram padahal polish je leh ilang, x smpai pon 50 hengget...wira ko calar je kot...accord aku nk cat satu bumper tu bro...lantak la...maleh aku nk layan...
Bln ni memg pokai la nmpak gaya nye...mcm2 nk kena settle, bln lps shopping x hengat kan...hamek ko!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 10 June 2012

End of skool holiday...

Cuti skolah 2 mggu x de bwk ank2 ke memana pon...memg x de plan, coz aku n hubby x suke jln2 time cuti skolah or hari perayaan sebab manusia akan menjadi sesak di mana2 saja...klw nk mkn angin we all prefer pegi weeknd or amek cuti 1 2 ari, since ruhil da skolah x de lg jln2 time week days..so far ruhil x penah ponteng skool lg sepanjg 1st semester p'sekolahan, smoga ank mama d'beri kesihatan yg baik agar tiap2 ari dpt ke skolah dan selesaikan sesi p'sekolahan hingga hujung tahun ye sayang...
Pic2 d'ats, aku x plan pon nk pegi...bosan lak dok umah, incik hubby pon xde g main golf 4 penjuru kt kl...pepagi td ajak anak2 n anak2 buah g bermis pool kt kaki bukit larut...cuaca pon agak panas skarg ni maka memg sesuai lah berendam kt sungai...besh je dpt mandi sungai...tp x leh lelama sgt coz riezaril ade athma, sejak nk masuk 2 thn ni da kurang skit...da senang mama jaga...
☺Ķªª¥ sampai d'sini entry pd kali ni...ngantuk sudaaa...bye...
السَّلاَمُعَلَيْكُمْوَرَحْمَةُاللهِوَبَرَكَاتُه

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, 4 June 2012

Kami Rasmi dulu...

Alaaa...lupe lak nk snap pic bff ku yg qiuttt tu... :) Klw tang makan laju je...ciwi gak ler domino's pizza dah ade kt stiawan...nk mkn domino's kena blk tepeng bru dpt mkn...skarg hanye 10 mnt da smpai *klw x jem yea* memandangkn aku sedang b'cuti maka aku ajak maam faridah kuar g brunch tghari td, sorry maam lupa lak nk snap pic maam! Memasing tgh kelaparan n kebetulan dominos bru je pembukaan nye pg td...so kami dah g rasmi dulu, aku lebih prefer dominos pizza dr pizza hut yg x sedap tu *ko memg lin,habes madu sepah d'buang* hua hua huaa...
*Memg ko x sedap pon, dulu sebab ko je yg ade that's y aku g jugak* so, say gud bye to pizza hut!
Нёнё☺☺нёнё☺☺. Jgn mare...daaaa...

Kata2 perangsang utk hari ini, *rangsang la sangattt* hahaaa
"Usah abai waktu makan semata2 utk kurus"
Tq to Acai Berry. Muahssss!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.