Thursday, 31 May 2012

Ini juga menghilangkan stress sy...

Makaseh ya incik hubby...
Minggu ni asyik dlm keadaan stress je, seb baik ade yg memahami...eskrim kegemaran ku, cool je dpt menikmatinye..ilang suma stress keje n stress jam ilang, huhuhuu...
Dulu nk dpt eskrim ni kt kl je ade, masa tesco x bukak lg lah, skarg tesco dah ade, x payah tunggu pegi kl kot bru buleh mkn...ade yg t'liur ke? Gi beli kt tesco yea...nanti jusco dah bukak mesti mcm2 ada! Tp jusco manjung mesti kena ade starbucks n chilli's wokeh... *tak bankrup pon klw ko x pegi lin oiiii* ngeh ngeh ngeh....
☺Ķªª¥ nanite...oh ya! Esok da masuk stgh thn kan, kejap je masa b'lalu....daaaaaa~

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 26 May 2012

Yang Indah hanyalah sementara...

*Tgh nangeh sambil menaip nih*
Jam tangan DKNY seperti di ats dah hilang...baru je 2 minggu beli, t'sgt lah sedey! Balik kg tghari td antar ruhil n mak, sebaik je smpai trus masuk blk bukak cincin n jam tu letak ats lemari solek sebab aku nk tdo, mlm td dinner blk kul 1.30 pg, ngantok...
Bila nk gerak blk manjung smula pas maghrib td cari2 dah xde, ank2 buah aku ckp riezaril main cincin time aku tdo td, tp hubby ckp nmpak dia amek cincin je coz bila hubby nmpak riezaril main cincin, hubby mintak n simpankan...tp hubby x nmpk lak dia main jam tu...jam tu berada skali ngn cincin, x tahu la pulak klw dia main n letak kt tmpat2 yg t'sorok...
Tp dah puas cri kt umah kg, suma org yg ade dlm umah pon tolg carikn skali, b'peluh2 da cari tp still x jumpe...seb baik lah x pakai armani td, dah pegang nk pkai tp memandangkn x sesuai ngn baju yg aku pkai so aku letak blk n amek DKNY, klw tak td memg nangeh x b'lagu la aku jwb nye....hmmmm...xde rezeki aku... :(


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 24 May 2012

Arini genap 11 tahun..

Pejam celik pejam celik, dah 11 thn rupenye memasuki perkhidmatan Tentera Laut DiRaja Malaysia...masih b'semangat utk meneruskan perkhidmatan ku b'sama tldm dan merasa sgt bangga dpt berkhidmat sebagai seorang pegawai tentera kerana aku lah satu2 nya anak yg mewarisi kerjaya seperti arwah abah...jika beliau masih ade pasti beliau juga turut bangga dengan anak bongsu nye ini...Ya Allah rindu nye aku pd arwah abah, wlpon aku x sempat mengenali beliau...*t'lerai juga air mata ku*

Tanggal 24 Mei 2001, secara rasmi nye apabila 10 jari telah aku cop kan pd borg aku janji dan di ikuti dgn angkat sumpah maka aku bukan lg pemegang kad pengenalan awam, dan aku adalah seorg pegawai kadet tldm yg akan menjalani latihan ketenteraan selama 3 thn...اَلْحَمْدُلِلّه latihan selama 3 thn b'jaya aku tamatkan dan di tauliahkan sebagai Lt Muda oleh Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang DiPetuan Agong.

*eh ayat skema sgt kot...sila tukar*
Tahun depan perkhidmatan aku akan tamat jika permohonan menyambung perkhidmatan aku gagal atau ditolak... aku dah antar tp masih menunggu jwpn samada aku masih bleh b'khidmat thn depan ataupon tidak...ape pon aku percaya pd qada dan qado Nya, jika rezeki ku ade di sini, maka adalah...jika tdk pon aku harus b'sedia utk tempuhi d'sebaliknye...sesungguhnye aku sgt sygkn perkhidmatan ku b'sama tldm...smoga semua nye b'jln lancar dan d'permudahkan...Amin...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, 21 May 2012

Di kala stress...

Wat da bz monday ha!
Tak sempat blk lunch arini, maka cekelat lah peneman ku di kala meja berterabur dgn fail2...huhuuu...
Nikmatnye mengunyah cadbury dengan penuh perasaan....ngeeee

Sekian entry b'motif sy utk arini, jika stress mkn cekelat bnyak2 ☺Ķªª¥ ...нёнё☺☺нёнё☺☺

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 16 May 2012

Sy tidak jual dan beli brg CAP AYAM!

Kecoh seketika di bbm group acai berry tempoh hari...ping ping ping ping! "Lin btl ke acai berry ade racun?" Kata nye ade artikel menyatakan acai berry kena serbu dan d'rampas! Huh b'peluh aku cari kak Iza *supplier acai aku* pulak tu kebetulan kak iza kt UK, hadeiii...*mula t'pikir yg buruk* betul ke nih! Kak iza dah lari ke UK ke? Ade sorg lagi aku nk tanye...kakak ipar pd kak iza, kami ni sedara juga lah, kakak aku kawen ngn abg beliau...rumah kami kt kg pon x jauh mana, dapur bertemu dapur, 2 3 langkah je da smpai...kakak aku kawen ngn abg beliau pon mak bapak yg carikan, baik kan kakak aku ikut pilihan jodoh mak...нёнё☺☺нёнё☺☺ *iklan sebentar je tu* ok sambung...
Tak kan kak iza nk tipu aku...dah la pegawai2 kanan pon amek stok acai kt aku, bukan setakat pegawai kanan, pegawai kiri pon...ngeee~ mampos aku klw acai berry beracun...tp lega setelah dpt jawpn dr org kuat acai...ni aku copy msg yg aku tnye seniri pd org yg b'tanggungjawb mempopularkan acai berry ke mesia.....
"Salam kak eda, eme nk tanye skit la..pagi td dpt bbm dr customer yg acai berry ade racun, diorg sume dh risau nk mkn..kak eda leh komen @ tahu x pasal citer acai ade racun? Sebab ramai kawan2 navy yg tanye eme pasal hal ni....
" Wsalam eme...acai yg kena rampas tu bukan yg acai berry kak eda jual, tu berlaku di puchong, sebab acai tu ade campuran dgn bahan2 t'larang, jadi org ramai complain. Acai tu adalah acai tiruan sebab tu kena rampas...so far kak eda still jual dan klw kotak nye buah acai berry insyaallah selamat lg utk d'ambil...
"Ooo...ye ke...sebab tu eme tanye kak eda dulu nk tahu kepastian, sebab kwn2 eme yg mkn sumanye navy, risau jugak eme...kak iza ngn abg jai pegi UK buat ape? Cuti2 ke?
"Ok jangan risau, klw eme amek dr kak iza @ kak eda, alhamdulillah selamat...eme tgk kat wall fb akak pon memg ramai yg start tanye, kekadg org salah faham bila ckp je acai berry kena rampas, org akan ingat produk tu yg kita jual...tp takpe lebih baik eme tanya dulu klw rasa was2 ye...actually, kak iza pegi UK utk lihat sendiri acai berry di proses, lps ni kami nk ambil direct dr UK bukan lg dr indon, sebab murah skit klw ambil direct terus dr sana. Kak iza ade lagi di UK tu, eme nk kirim ape2 ke?
"Ok la klw kak eda ckp camtu, sebab eme pon nak kepastian sama ada acai tu bleh makan @ kena stop...eme xde ape2 nk kirim sebab 4 thn lepas kan dah puas jln2 euro...heheee...

Itu lah msg yg aku seniri tanye pd org kuat acai berry...*eme tu adalah nama manja aku di kg yea..klw sebut rozlin memg org kg aku x kenal* sebab tecik2 dulu aku comey so nk ringkaskn pggil eme...eh! dah besar pon comey lg ☺Ķªª¥...ngeh ngeh ngeh...nanti klw rajin aku wat entry n masukkan pic2 kak iza masa beliau di UK utk lihat seniri proses acai dibuat...maka dengan ini sy istiharkan acai berry yg sy jual dan sy seniri pernah mkn adalah selamat...bukan CAP AYAM sekian~
Adiossss!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 13 May 2012

Bangga kerna ku punyai dua emak...Selamat hari ibu mak!

Saya sayang emak saya...
Saya juga sayang akan emak mertua saya... :)

Terima kasih kerna melahir kan sy kedunia ini, sy tahu betapa perit mak membesarkan kami 6 beradek seorang diri di usia muda mak...mencari rezeki utk memberi pendidikan kpd kami sehingga kami menjadi anak2 berguna kpd mak...terima kasih kerana sentiasa mendoakan kebahagian kami...

Mak mertua ku, terima kasih mak kerana melahirkan suami sy...mak tak pernah sy anggap seperti mak mertua sy, kerna mak telah sy anggap seperti mak sy juga...terima kasih kerana mendidik dan menjaga suami sy sehingga beliau berada di tahap sekarang, sy b'syukur mendapat suami seperti nya kerana sikap kepimpinan dan kebapaan yg baik...

Sekarang tiba masa kami menjaga dan mendidik cucu2 mak dengan penuh kasih sayang seperti mana mak beri kan kepada kami...sgt mencabar menjadi mama kepada Ruhil dan Riezaril, kadangkala hilang juga kesabaran ku dlm menjaga ke dua2 si comel ini...tapi mama buat hanya lah untuk mendidik anak2 mama menjadi org yg berguna & berjaya suatu hari nanti kerana mama sgt sayang kan kamu berdua...kehadiran kamu b'dua pengikat kasih sayang mama dan ayah, smoga keluarga kita sentiasa bahagia dan di lindungi Nya...Amin...

*Ibu mithali ibu yang sejati
Kasih sayangmu kasih yang suci
Pengorbananmu disanjung tinggi
Jasamu tetap di sanubari*


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 12 May 2012

Tq sayang mama....

1st time dpt kad mother's day...ruhil pon baru aku antar school this year, apapon mama proud of u sayang...bnyak perkembangan ruhil sejak 5 bln ke skolah yg mama bleh banggakan, tp masih t'lalu awal utk mama mengharap....jauh lagi perjalanan pembelajarannya, smoga menjadi anak yg cerdik pandai, beroleh kejayaan dan menjadi anak yg berguna nanti...

B'cita2 tinggi princess mama sorang ni rupanye, bila d'tanye besar nanti nk jadi ape? Mesti dia jwb, "Kakak nk jadi pilot, nk bwk mama, bwk ayah, bwk adek, bwk tok, bwk untie mas, kakak umairah, faiz, bwk aleeya pegi sabah" tanye b'kali2 pon mesti jwpn & org2 ni yg akan d'sebut...нёнё☺☺нёнё☺☺, maybe dia dr kecik da biasa naik airplane berulang alik ke sabah dulu, dan soklan bagai2 yg di tanye, cemana leh terbang la, sape bwk la, mcm2 lg lah soklan dia...memg petah dr kecik hinggalah skarg, mama n ayah nye memg sentiasa standby jwpn d'luar jangkaan...

Smoga anak2 ku d'beri kesihatan, kebijaksanaan, kejayaan dunia & akhirat kelak serta perlindungan Mu...
اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 6 May 2012

Weekend yg membuatkn purse aku nipis...huhuuuu~

Dah lama aku x shopping skaligus camni....tp aku puas hati la sebab dah lama x beli brg2 utk diri seniri, actually aku dah survey jam armani tu dr thn lepas masa kt sabah lg, nk tggu turun 1k baru ingt nk beli tp smpai skarg pon sama je rege nye x turun2 pon, lambat sgt maka tnpa ragu2 smlm, trus je aku beli...puas hati!
Amoi yg jual kt aku jam ni pulak dok bakor2 aku suh amek DKNY, kata nye klw aku amek amani dia bleh bg 30% diskaun utk DKNY pd hari tu je, pikir punye pikir amek juge lah, sebelum ni asyik pkai guess n bonia je, skali skala aku nk ubah selera pulak...purse pon 1st time pkai Paris Hilton, siap dpt card members lg...klw agak2 setahun aku pkai dah jahanam x de la aku pkai brand ni lg...
Kekadang aku pikir, biar aku beli yg mahal skit tp b'kualiti tggi yg aku bleh guna 2 3 thn, dari aku beli murah n sentiasa nk kena tukar...tp aku janji dlm tempoh 3 4 thn aku x akan beli jam lg, kopak woooo...
☺Ķªª¥ lah badan pon da penat sgt ni, wekend ni punye shopping huh...letih makcikkk dibuek nyo! Nanite sume... :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 4 May 2012

2.30 pagi...

Setibanye di ukay perdana jap td, perut ku seakan sebu je nih...*dlm erti kata lain angin kot* nk kata x mkn, kt taiping td dah pelahap kfc n ketiau goreng...lapau lg kah? Mungkin kah cik Moon akan dtg kepada ku pepagi nih? Oh cik moon suka2 kamu je kan jap kamu dtg, kekadang skip juga kamu melawat ku...jahatnya kamu!
Tp aku respect pada kamu lah cik moon sebab nye sejak 16 thn lps kamu dtg melawat ku sehingga skarg, senyap2 je kamu dtg, xde la sampai aku t'tonggeng2, b'guling bagai tunggu sementara kamu nk sampai...hinggakan aku x sedar kamu dah sampai...makaseh ya cik moon...
Tp kan cik moon kamu jgn la dtg melawat ku weeknd nih, aku dah smpai kl dah pon...jgn lah kamu rosakkan program ku, sebabnye mood aku tgh happy je ni nk g shopping esok...plz ya cik moon, klw kamu dtg jugak mesti x syiok aku nk shopping, tgk muka cashier pon aku bleh sentap...ngeeee~
Klw kamu lama sgt x dtg pon aku risau juga, aku x ready lg nk cuti 3 bln...nanti 2 3 thn lg ke x pe lah...huhuhuu

Sekian bebelan ku padamu cik moon...sayang cik moon!

*Нёнё☺☺нёнё☺☺ klw x paham, buat2 je lah paham*



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.