Friday, 30 March 2012

Taiping-Segamat with kiddosss!

Sian ank mama...jauh lg p'jalanan kite...harus kul 3 bru smpai nih...m'cabar sungguh weknd kali ni...

Dua2 dah tdo, zaril tdo kt blakang, aku benti mkn jap, lapar...mkn kul 10 pg td je ni, hadeiii... tapau je mkn dlm keta coz ank2 dah tdo...ni la akibatnye x plan bebetul, incik hubby dr KLIA td trus blk kg, ingatkn weknd aku x approve so hubby ckp dia blk sorg je...adek beliau kawen esok. Kul 5 bru gerak ke taiping antar mak dulu coz ade sedara kawen gak kt tepeng, kul 8 gerak lak ke segamat, hubby x bg coz dah mlm...aku kn degil ! tp hati cam x besh je hubby blk kg sengsorg nanti mak mertua aku ingat aku ade problem ngn hubby, *aku je yg rasa camtu* lgpon aku x penah biarkn hubby blk sorg tanpa aku & anak2, even blk weknd je pon aku still ikut biarpon penat...

Dah minum ali cafe...so smpai sok pg pon bleh tahan biji mata nih, anak2 pon behave, x de nk rengek2...susu diorg pon aku da buat siap2, kang senang xde nk benti2 lg...smoga p'jalanan kami dilindungi Nya dan selamat smpai...☺Ķªª¥ perut da kenyang, baru besh drive...bye!

Monday, 26 March 2012

Today is my day...

Today is my birthday...So entry ni hanya akan menceritakan segalanye mengenai ku, tak perlu aku ulas @ sentuh perihal org lain yg dah hidup 40 thn b'mcm2 manusia, pe'el, kelakuaan, yg dah jumpe...x sesuai utk entry my besday....hanye yg besh2 saje utk hari ini yea... :) I'm officially join 3 series...yehaaaa! Cam sonok lak kan usia meningkat. Ya...of course I'm happy coz pd umur sekarang aku punyai suami & ank2 yg menceriakan hari2 ku...bukan harta benda dan kemewahan yg aku impikan tp cukup hanya kasih sayang mereka2 ini...ape yg sedia ade aku b'syukur...*klw kaya raya tp tak menjamin kebahagian tak guna juga*...word tu aku petik dr kata2 hubby yg memberi sedikit motivasi di hari lahir ku...tq dear kerana x jemu2 memberi kata2 semangat & bimbingan...sgt t'haru!

Agak sunyi menyambut hari lahir tanpa incik hubby, tp beliau org p'tama yg call n nyanyikan happy birthday membuatkn aku t'senyum sepanjang hari....really appreciate! kebiasaan nye meraikan dgn acara potg kek, hubby blk nanti baru nk potg kek dah x besh...tp klw dah janji nk beli kena tepati ☺Ķªª¥ ! Нёнё☺☺нёнё☺☺

Aku rasa masa begitu pantas menambah usia ku setiap thn, اَلْحَمْدُلِلّه kerana masih di beri nafas utk menikmati apa jua yg diberikan, rezeki Mu, kebahagiaan Mu, amanah Mu, tanggungjwb Mu & segala nya dari Mu akan ku galas sebaik mungkin..اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ
Sekian coretan besday mama-r.... :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 8 March 2012

50-50 nk menang esok!

Nk tukar target buleh tak? Tak brape nk confident pingat emas esok...Huwaaaaa!

Actually team MB adalah saingan yg kuat esok....semi final td MPL tewas ngn MB 29-38, final esok pon we all akan berentap ngn team yg sama juga coz FOC tewas ngn MPL smlm...

ape2 pon terima lah seadanya kalah atau menang...*ayat nk sedap kn hati yg x brape nk sedap* huhuhuuu...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 4 March 2012

Debaran kian terasa

Rasa seperti ade batu besar hempap kt dada aku nih...dulu masa nk menikah je rasa camni....huhuuu padahal mini olimpik je pon haisshh...ape daaa...

Esok, hoki wanita akan berentap...walaupon pembukaan KMO/22 akan diadakan pd 12 mac nanti tp utk 7 sukan wanita akan bertanding pd minggu ni...netball hari selasa FOC vs MB dulu, MPL hari rabu, tp dr mlm td sblm tdo da terasa nerbes bleh ke team netball MPL menang nih... Risau aku dibuatnye...

Sebagai pengurus aku dah buat t'baik utk team, selagi ade team kt perak ni aku da organise utk friendly match, askar wataniah, MPM, uitm, Raja Perempuan School Ipoh, penjara taiping, TD, BAKAT, berat nye tanggungjawab yg aku pikul kali nih...nk tdo pon masih teringat2 game tggal 2 hari lagi...oh! cepat la masa b'lalu...x lalu da nk rasa camni...malah aku juga takut akan kekalahan...

Moga ape yg aku uasahakn utk team netball MPL akan mendapat kejayaan...
اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 1 March 2012

Hilang Penat ku...

Sudah pasti anak2 lah yg menghilangkan segala kepenatan mahu pon stress di opis...buka je pintu keta td dah dgr suara anak2 menjerit "yeay mama balik"....kebiasaan nye balik je dr keje aku amalkan, masuk je umah cium ank2 dulu sebab ank2 menerpa sambut kami blk dr keje so td ruhil trus je big hug n ckp rindu mama! Smpai td pon da kul 9 so dia rasa cam lama aku g keje, slalu pon klw aku x blk lunch trus smpai ptg aku akn ckp benda yg sama pd dia "rindu la kt kakak"...

selesai mandi & solat turun bawah tgk tv jap, smbil2 tu buaikan riezaril nk tdo...aku nk g buatkn susu utk riezaril, ruhil bangun dan sambg buaikan riezaril....dr dapur aku dgr " adik nk susu? Sabar...sabar.... ye, mama buat susu laa tu...sayang kakak! Aku dgr dr dapur t'senyum sengsorang...

sambil riezaril isap susu ruhil masih buaikan adik nye, aku duduk kt sofa tgk tv...ruhil nyanyikan "subhanallah walhamdulillah wala'illah ha'illallah wa'llah hu'akbar...ulang2 sampai la riezaril tdo...

Teruja mama dgr, sayu dan t'sentuh rasa hati mama...lalu aku teringat semasa aku mengandungkan ank ini sehingga 9 bln seorang diri, ayat2 suci aku bacakan utk dia mendengarnye....Alhamdulillah Allah telah menunjukkan depan mata ku hasil 4 thn lalu kpd anak ini...ayat 4 Qul, Al-fatihah, surah2 (pendek) mampu dikuasai ketika umurnya 3 thn...syukur kehadrat Mu...

Semoga anak2 ku di lindungi dan d'berikan kesihatan yg baik dr Nya, menjadi anak2 yg taat, m'peroleh kejayaan dunia dan akhirat....
اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kena titik!

Hadeiii...deiii..deiii..deiiii...deiiiii...sakit pala makcik!

Cemane nk report kt chief dimission nih! Kena titik ngn Raja Perempuan School Ipoh 69-32, budak2 skolah punye ligat main terbang sana sini, players perak some more...lawan lak ngn mak2 budak, no wonder la kan...tapi kang nk m'jawab ngn chief dimission yg x bleh blah..."Why u main dgn budak sek bleh kalah?" Mula la t'kebil-kebil biji mata aku ni nk m'jawab, padahal team aku pon x de la melantong sgt pon, ade 3 org players rmn...takpe2 take positf...esok susun strategi baru...

Dah laa...maleh nk pikir, jwb je la ape yg kuar dr mulut ni nanti...nk layan angry bird jap, 2 jam lg nk smpai lumut nih...huhuuuu~
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.