Wednesday, 29 February 2012

Srikandi navy

Kami lah srikandi2 tldm, ececeh!

sonoknye dpt jumpe ngn kengkwn, punye rancak b'borak hubby masing2 pn da ilang ntah ke mana, x kan nk b'kepit aje kan...

Dah kul 1 rupanye....Baru je abes mess dinner sempena majlis perpisahan Panglima Armada yg akan menamatkan perkhidmatan dlm tldm, sebak juga kerana kehilangan panglima seperti beliau...ok2 x mao ulas dgn lebeh pnjg nk zzzz Oº°˚˚°º zzzz

Aku nk balik!!

Dok kat opis ni sampai ptg pon stuck jugak pala otak nih, baik la blk tgk muka anak2 ngn hubby aku lg bagus! Dari aku dgr ko dok mengumpat, mencaci, fitnah org je, itu aje lah keje ko...suma x kena dgn ko, ko saja lah yg btl...ko saja lah yg baik...seolah sedikit pon x salah bg ko membuka aib org...aku rasa mcm nk print je dosa mengumpat dan memcaci sesama saudara Islam, bg pd ko...bagaimana aku nk mengelak dr manusia seperti kau! Ape yg ko terima skarg masih belum sedar rupanye, mungkin ko anggap itu semua duniawi tp itu lah sebenarnya balasan yg diberikan kpd kau dgn sikap suka mencaci, menghina, mengumpat, klw ape yg ko umpat tu x btl boleh menimbulkan fitnah...skarang x perlu tggu akhirat nanti nak terima balasan, ko terima cash dari Nya....bahagia kah kau dgn kehidupan kau?

Ko burukkan org yg x naikkan pgkat ko, lupakah ko bukan mereka yg berhak membuat percaturan itu...doa lah pada Nya...jika kau dtg lg ke opis ku utk mengaib kn org lain akan ku simbah air ke muka kau agar kau sedar!

Semoga kau mendapat keampunan dr manusia yg menjadi bahan umpatan ko...itu pon klw dia nk memaafkan ko...klw tak???

Jauhilah aku dr bertemu lagi manusia seperti kau...aku takut!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 28 February 2012

Bila Diri Disayangi

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut nama Mu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat Mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap nama Mu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang Mu
Ku berserah diri

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 26 February 2012

Tabiat yg tidak bagus..

Aku suka mandi malam, x tahulah kenapa kan...suka sangat sampai kadang-kadang dah mcm jd kebiasaan mandi malam sebelum tidur...

sebab2 aku suka mandi malam:

1- rasa rimas giler kalau tak mandi mlm sebab aku da biasa wat keje umah d'waktu mlm... mendobi, menyental blk air, menyapu/mengemop lantai, suma nye buat mlm, lecun 1 badan...mustahil pastu x mandi kan??
 
2- selepas iron baju dlm kuantiti yg bnyak. Biasanye klw x sempat iron di siang hari, mlm baru aku iron...harap je ade aircond dlm blk nih, tp dah tua!
 
3- Di kala bulan datang kepada ku.... нёнё☺☺нёнё☺☺ lagila suka mandi malam sebab nak tidur dalam keadaan nyaman dan selesa..

4- balik dari memana, tesco ke...giant ke...g mkn char ketiaw ke...badan da peluh2 mesti nk mandi...

5- kalau makan makanan yang bersup atau tomyam, lepas dah makan tu mesti rasa nak mandi sebab rasa berwap dan berpeluh giler....

6- mandi sebab esok dah boleh puasa...ngeee

7- mandi sebab lepas tu nak study, dulu ler...BETUL! i did this while i'm taking Spm n masa jd kadet dulu...sebab tu ade istilah *kadet busuk* tp time kadet je tau, midshipmen dah wangi..sebab tu time midshipmen baru ade org ngorat!

Walaupun dari kecik lagi mak pesan jangan mandi malam sgt sebab nanti paru-paru berair, tapi nakkkkkkk jugak mandi malam.

Kesan MANDI MALAM, boleh menyebabkan penyakit dlm bahasa saintifiknye pneumonia iaitu jangkitan kuman pada paru-paru...infection ini berlaku kerana batuk yang berpanjangan...

TAPI! Kalau mandi dengan air panas macamana pulak ek...hmmm...
Senang citer, sila kurangkn tabiat mandi mlm...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 25 February 2012

Seawal 6.30 pg

Aku kunci jam nk bangun subuh 6.45 tp anak2 ku seawal 6.30 da bangun...arini kan cuti, ingatkn nk biarkan diorang tdo lama skit so bleh la aku g psr senyap2...riezaril bila dah bgn, dia g tepuk2 nye kakak dia suh bgn jugak...bg susu ingtkn mau la diorg ni tdo blk..hmmm...abes susu sorang sebotol, segar! aku mandi kan diorg ni pepagi sebab aku nk g pasar, ayh nye lak ade tournament golf kat KGS, harap2 ade la vocer tesco utk mama yea...vocer yg dpt bln lps pon masih b'baki, actually bagus juga diorg bg vocer...so bleh juga shopping brg2 dapur, sblm ni asyik bg brg lektrik je, suma keperluan asas dah ade kt umah...so far x penah blk tgn kosong klw main kt kgs...atleast ade juga utk org yg menunggu kt umah ni kan....ngeee

Baru lps suapkan ank2 makan nasik, menu for lunch, ikan jenahak sweet sour, kerabu pucuk paku+kerang & sup sayur...b'selera ank2 mkn smpaikan mama pon t'liur...tp nk tggu incik hubby blk nk mkn sesama...pasni nk meng iron 8 psg uniform lak, harus kuar peluh jantan ni kang! Нёнё☺☺нёнё☺☺...ok la kan utk seminggu punya uniform, aku x suka pepagi nk g keje baru nk iron...tingat satu kisah ni b'laku pd kawan aku dulu, dia pkai uniform tp x pkai slip on, dia x perasan smpai la dia parking moto da smpai opis, aku nmpak dia dr jauh sebab ade yg x kena kan...pastu aku buat2 tnye dia "ko ni pgkat ape? Pegawai waren ke Lt? conpius la minah tu..."mana ko punye slip on?" Aku dah gelak mcm hape dah time tu...merah giler muka dia..."Laaa aku x perasan la lin...aku t'lewat bgn pastu baru nk iron baju td"....start moto trus blk wardroom...so moral of da story siapkn uniform 1 ari lebih awal, tambah2 klw nk pkai uniform istiadat bukan nye 1 ari awal, kurang2 2 ari awal da kena prepare, sebab mcm aku hubby pon navy kn..utk mengelakkn berebut button or accessory lain..sempat la aku g beli klw ade yg x cukup..berebut-rebut accessory pon da penah b'laku, sudahnye aku la yg mengalah mintak pinjam kt kwn bwk kn, pastu kelam kabut pkai kt opis, t'paksa la mengalah kan..aku junior lg cam hubby da senior skit malu la kn pegawai2 kt opis dia tgk...eh lari tajuk lak ni...bukan ape tingat pengalaman psl uniform ni mcm2...ade lagi...ade lagi...baru tingat masa kt MAKS dulu hubby pon penah pkai slip on Lt, aku lgsung x perasan padahal naik satu keta g opis, opis mate beliau yg perasan....time tu aku pregnant kn zaril, dah penat b'diri iron kn baju, aku x letakkn la accessory, hubby buh kan seniri, dia x perasan yg dia letak tu aku punye slip on, aku Lt lg masa tu..нёнё☺☺нёнё☺☺ kannnn...mcm2 pengalaman menguruskan uniform...

urgghhh...tgh taip2 nih tetiba lektrik x de lak ni...hadeiiii...tgk bil, -500 hubby aku bayor...hamboiii incik hubby pon agak2 la membayor bil yea....ape kah?? Sebab t'lebih bayar kah??? Mcm2 la haiiiii....ank2 nk tdo nih!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Mee Kari Seafood Mama-R

Aceh! Tajuk bombastik...arini aku masak mee kari seafood utk lunch dan menu ini saje lah mkn smpai mlm...jimat! Нёнё☺☺нёнё☺☺ tp aku mee ni kureng skit, aku lebih prefer ketiaw, so mee pon aku sediakan jugak utk mak n incik hubby...

Bahan-bahan:
Bawang besar
Bawang putih
Halia
Serai
Rempah kari daging
Kulit kayu manis
Bunga cengkih/lawang
Santan
Ayam
Sotong
Udang
Kerang
Puff tauhu
Daun sup/daun bawang

Caranye mudah je...

Tumis bawang besar, bawang putih, halia yg telah d'blender, biarkan sehingga kekuningan kemudian masukan rempah kari daging, kacau sehingga naik minyak(15-20 mint dgn api kecil)masukan serai, bunga cengkih & lawang juga serai, masukan santan,kacau hingga santan sebati dgn rempah(jika t'lalu pekat tambah 2 cwn air) kemudian masukan sotong, udang, kerang dan ayam, biarkan sehingga bahan seafood td masak biarkan mendidih dgn api perlahan 10 ke 15 mnt...kemudian, hidangkan!

Mee kari aku x masukkn cili lgsung sebab nye utk ank2 juga bleh mkn...klw nk pedas just potg cili merah dan taburkan... :) lemak giler aku rasa mee kari aku nih, mana x nye santan stgh kilo...huh terbaekssss...

Friday, 24 February 2012

Ruhil & Best Friends

Arini aku g amek ruhil & umairah blk dr school...kebetulan keje x bnyak kt opis...blk dr amek diorang, brunch kt kopitiam manjung, port lepak kami...

Sementara menunggu umi umairah smpai, posing ala-ala laga pipi...ahaksss!

Thursday, 23 February 2012

Salam Pagi Jumaat~

السَّلاَمُعَلَيْكُمْوَرَحْمَةُاللهِوَبَرَكَاتُه

Selamat pagi, Salam pagi jumaat, selamat pagi rezeki, selamat pagi jiwa-jiwa pemaaf, mari sebarkan senyuman untuk sebuah kegembiraan...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 22 February 2012

Jemput mkn...

Pic di atas adalah nasi kerabu yea...dah 2 hari b'turut2 ni mkn nasik kerabu, start blajar mkn nasik kerabu ni masa dok sabah dulu...sblm ni x pandai mkn pon...masa kt sabah dulu, yg jual nye isteri2 navy jugak...try skali rasa sedap lak, trus jatuh cinta! Нёнё☺☺нёнё☺☺...nasik kerabu ni salah satu makanan org kelantan...

Nasik yg b'warna biru, d'mkn b'sama ayam panggang, sayur kobis+ taugeh dan kelapa goreng...terbaeksss beb!

Sebelum tdo...

Akan ku tatap wajah2 kesayangngan ku agar sentiasa menemani mimpi2 indah ku... :)

“ Ter Shopping ”

Eh eh ehhh...bleh pulak ter shopping ek...huhuhuuu...ter itu maksudnye tidak d'sengaja atau erti kata lain tidak d'rancang sama skali...eceh! Statement x buleh blah...нёнё☺☺нёнё☺☺ Memandangkn esok dah gaji aku selesaikan saki baki yg ade dlm purse aku...huhuuu~

Pegi the store nk beli brg "org pompuan"...tak perlu la kot nk citer brg ape kan...cheq malu la nk habaq...blog ni bukannye org pompuan je yg baca, org lelaki pon baca, org2 yg cheq x kenai pon buleh baca...tgk pageviews angka nye b'tambah so ada laa yg baca kan...cheq x tau la sape yg baca blog cheq ni kecuali followers2 cheq la kan....ade sorang lg yg cheq tau dia baca blog cheq ni, adalah......jeng jeng jeng...my lovely hubby...stalker cheq la tuuu...haiipp! So cheq x buleh la nk citer lebey2 dlm blog ni, perlu ade sempadan ape yg buleh citer dan ape yg x buleh naaaa...perkara2 yg buleh mendatangkn sensitiviti kpd pembaca adalah tdk d'galakkan...ayat b'bentuk sindiran, makian, cacian, hinaan umpatan d'larang mencoretkan dlm mama-r blogspot agar tdk b'laku permusuhan atau bleh menimbulkan sakit hati oleh pembaca....huhuhuuu...ni ape ke gatai nye b'cheq2 ni...lidah t'geliat ka?? Gara2 ter tengok mami jarum aritu la ni....ngeh ngeh ngeh...

Cerita dah t'pesong dr tajuk di atas, Meh blk pd tajuk meh....

Alih2 aku ter shopping baju riezaril setelah selesai membeli brg org pompuan seperti cerita di perenggan 2 td...ayat ape la mlm2 nih...x buleh blah...hahahaa....
Sape kata baju budak2 lelaki x cantik n x bnyak pilihan?? Sape...sape kata? Ntah aku pon x tau tp ada la kengkwn ckp baju boy x bnyak choice n simple2 je...huh! silap statement anda iteww...
Arini aku beli baju riezaril je, 7 pasang bukan 7 helai yea...tu beli kt the store je, klw pegi shopping kt jusco, parkson or OU lagi la biru mata hitam ku...aku suke baju boy yg nmpak smart bila d'pkai cntohnye yg ade tie n vest...nmpak smart sgt bila d'gayakn oleh hero aku sorang nih...tp baju tu zaril dah ade...beli td baju utk dok umah je, sebab nye baju2 pegi jln yg bnyak, baju utk pkai d'umah da kecik...pd aku klw brg utk ank2 atau toys mereka tiada istilah BOROS or MEMBAZIR! Suma nye anak2 aku guna sebaiknye...

Panjang lebar pulak mlm ni yea...sekian entry pd mlm ini...Oº°˚˚°ºO ngantuk sudaaa...bye!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

MPL vs MPM

Ptg td aku bwk team Markas Pendidikan & Latihan(MPL) friendly match dgn team Majlis Perbandaran Manjung...actually perlawanan persahabatan ni utk persiapan sempena Kejohanan Mini Olimpik peringkat TLDM yg akan b'langsung pd awal bln mac nanti...aku selaku pengurus utk team netball, team aku ni da start trainning dr bln okt thn lepas lg...so bln feb ni aku da organise kn utk diorg lwn dgn team2 area manjung & ipoh, minggu depan klw jadi dgn team polis manjung n uitm sri iskandar....

Target aku sememangnye emas utk team netball...skarg ni diorang da kena trainning pg ptg sehingga kejohanan nanti...smoga segalanye b'jalan lancar & team netball MPL akan merangkul pingat emas dlm KMO ke 22 nanti....
اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ

Tuesday, 21 February 2012

Huhuhuuu~

Hendak gugur, gugur lah nangka,
jgn menimpa putik pauh,
hendak tidur, tidur lah mata,
jgn dikenang si dia yg jauh...

Ececeh...
Mulaaa dah....STOP!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, 20 February 2012

SuperMommy

Yeah u can do it bebeh!

Incik hubby x de selama seminggu...aku lah super mommy! hohohooo...*gelak nk pujuk hati*

Klw beliau ade, umpama "berat sama d'pikul ringan sama d'jinjing". Yg berat2 suma hubby yg buat, aku yg ringan2 je...нёнё☺☺нёнё☺☺....x de la suma makcik nk buat sorang2....hadeiii nk ikot g sabah baaaaaa....

Pepagi kena kuar lebih awal dr biasa sebab nk antar zaril dulu...nk kena menapak tingkat 2 sambil mendukung budak hantap+encem itu...ngeeee..
Tugasan aku time nk blk je amek kan zaril coz ptg2 pengasuh da turun kt bwh so x perlu aku naik...huh b'kira! Bukan b'kira kena la bantu membantu, klw aku je suma buat x aci laaa...kan kan kan....

Memalam kena bg mkn rabbit, buangkn taik rabbit...urggghhh busokkkk x suke..."aritu beli, x ingat lak busokkk ek"....huuaarrggghhh...ruhil yg nak rabbit tu, bukan mama yg nk....nk nangeh!!!

Klw camni kena tukar jd Mommy Monster la...Muahahahaahaaa...
Sblm aku lebey pnjg mengarut baik la tdo...нёнё☺☺нёнё☺☺

Nanite!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kek besday Ruhil lg...

Bagai gorg pisg panas!

Biarpon da sebulan b'lalu, tp pak teh ruhil still x lupa buat kan kek besday utk ruhil...aritu x sempat nk buat coz pak teh nye pon bz dgn kehadiran farish Danish yg juga lahir pd tarikh yg sama dgn ruhil...so blk weknd aritu, sempat la pak teh nye buatkn kek choc indulgence utk ruhil...x perlu mama beli kt secret recepi rasanye sama je mcm pak teh buat...lg sethappp! Нёнё☺☺нёнё☺☺

Untung la ank2 mama dpt pak teh yg terer buat kek dan tiap2 thn buat kan kek utk anak2 mama...tq to my brother!

Friday, 17 February 2012

Oº°˚˚°º Balik kg...

السَّلاَمُعَلَيْكُمْوَرَحْمَةُاللهِوَبَرَكَاتُه

Safely arrive kamunting...home sweet home...

Yeah! Weeknd again, suke suke suke...hmmm...nk wat ape esok ek??? Nak jalan2 cari makan buleh....ngeeee

Rasa nk mkn yongtaufu + ABC special kt blakang bomba, nk mkn ketiaw doli, nk mkn popia basah bwh larut matang, hamboiii...besor sungguh selera... :) feveret i suma tu...

Bff ckp nk dtg taiping esok mkn mee udang kuala sepetang...da bnyak kali jugak makcik tu nk dtg mkn mee udg, ngidam nk ada sorang lg kot...нёнё☺☺нёнё☺☺

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 15 February 2012

Ku sangkakn panas hingga ke ptg...

Rupanye hujan di malam hari...ngeeee

No idea!

Kebetulan dgr dentuman petir di luar, menandakan hujan nk turun...insan2 t'sayang mama-r telah pon nyenyak tdo di buai mimpi2 indah skarg ni...penat agaknye ngn aktiviti2 memasing...

Incik hubby kepenatan b'main golf ptg td...ank2 pula keletihan b'main di playland McD, blk keje janji ngn bff nk lepaking kt McD coz da lama sgt x bwk ank2 main kt situ, slalunye port lepak mama capri, kopitiam & old town, ank2 pon boring asyik ikut selera mama je...huhuhuuu...

Hmmm...riezaril da pandai b'main kt playland McD dgn seniri nye, da pandai main longsor dgn pengawasan yg minimum, klw sblm ni kena b'gilir2 mkn coz masih perlu mengawasi setiap langkah nye, skarg tdk lg...sesekali mata ku perhati kn gerak langkah nye sambil aku menikmati big mag...dah besar anak mama, senang skit mama nk handle, mama mkn pon dgn senang lenang...нёнё☺☺нёнё☺☺

Oº°˚˚°ºrait..hujan telah pon m'basahi bumi manjung, mata pon da ngantuk, nak taip pon da malasss, tdo dulu la yea...
Nite...sweet dreams...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 14 February 2012

T'jumpe pic ni...

Mlm semalam sedang melepak-lepak ngn incik hubby sambil beliau m'godek album2 dlm lappy nye, t'jumpe gambor nih...inai masih merah d'jari jemari ku...нёнё☺☺нёнё☺☺ gambor honeymoon di genting highlands & bukit tinggi 7 thn lepas dua hari selepas majlis di rumah ku, x sangka gambar ni masih berada di lappy hubby...klw harap kn aku,hmmmm...sentiasa b'tukar2 lappy bnyak file yg ilang,corrupt & sbgnye...alasan! Нёнё☺☺нёнё☺☺

Ape pon kredit to incik hubby kerana b'jaya menemui gambar kenangan terindah ini...Luv u dear...Muahssss!!!

Sunday, 12 February 2012

Tak sehat..

Badan x brape nk sehat, sakit tekak, selsema & batuk...incik hubby pon sama, selsema...mujur anak2 mama aktif dan sehat2 belaka, Alhamdulillah...klw anak2 mama yg sakit lg mama susah hati, walaupon diorang demam x merengek tp umah ni akn m'jadi suram tanpa tawa & jeritan mereka...

Lps dinner td, trus ajak ruhil naik ats tdo, 9.30 da kena masuk tdo coz esok nk bgn awl g school...weekend je bleh tdo lewat, ari skolah kena la tdo awl, ngn mama2 juga tdo awl...siang tdi da iron uniform hubby 2 psg, uniform aku 2 psg & uniform ruhil 2 psg so mlm ni bleh la joint ank2 tdo awl juga...

Bye! Nite...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 10 February 2012

Tidur lah wahai mata...

Entry sblm ni, cite mcm nk tdo sgt dah...ye la badan da penat kan, letak je pala mesti la tdo, ni puas dah mengiring ke kiri, ke kanan x nk gak lelap...hubby ngn ank2 ni suma nye da lena d'ulit mimpi...syiok nye!

Dah kul 3.15 am, kang pepagi da bgn alarm 6.40, ngn ank2 skali la bgn kang ni, diorg da biasa bgn awl nk g school n umah p'ngasuh so klw wekend pon cenggitu jugak ler...ni penangan minum ali cafe ais laaa ni...hadeiiiii...Incik hubby punye ali cafe aku bedal..sedap...klw drive jejauh aku memg akan minum ali cafe, 2 hengget 80 sen, ingt tu harga...drive dr tepeng ke k.tengganu steady je, dulu ler masa hubby dok obersi, buleh la drive jejauh skang g memana dia la yg konker....

Ni la jadi nye dgn segelas ali cafe ais, dah menyental, mengemas & mendobi steady je smpai pg...amek ko!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sental Menyental

Hah! Gambor bilik ayor, pe kesss??

Fufufufufuuuu...excercise tangan memalam, mood rajin sudaa kembali ya! Mlm ni giliran aku sental bilik air, suh incik hubby jaga ank2 kt bwh...asyik kena gusti ngn riezaril aje, surrender aku beb! Mama mu rela sental bilik air tau...нёнё☺☺нёнё☺☺

Ini la yg aku x b'kenan bilik air bebesor ni...penat nk menyental, sebab tu la aku lebeh prefer umah setingkat je tp klw halaman luas makcik suko! Buleh buh kolam ikan, mini garden+fountain & kerusi santai...adeiii..t'berangan la pulak...

Agak nye DKLS design bilik air ni dulu, nk suh owner renovate buh bathtub la kot, haisshhh...klw dulu x de ank buleh la nk dok lelama dlm bilik air tu, skang ni x de nye sempat, suma nye kena pantasss! Klw aku sental bilik air standard kadet la, navy train bilik air bersih, kering & b'kilat buleh jd tmpat tdo...tp skang ni x de la nk tdo dlm blk air tu, ape kejadahnye kan...ngeh ngeh ngeh...

Oº°˚˚°ºkay laaa cukup d'sini, badan pon da penat menyental, mengemas, mendobi di malam hari, esok pg buleh fokus kpd pegi pasar & memasak je...yeay weeknd!

Wednesday, 8 February 2012

Ape-ape je laaa...


Adeiii...terasa susah bila line internet kt bb x de...nape?? Majuk ngn cek ka....actually da 2 ari x de, tp x pulak aku call celcom centre nanye..malasss! Lantak ler...abeh pesal nk bebel?? Bebel ngn diri seniri noooo...huhuuu ape2 aje la makcik lin oiiii....tp skang ni cam malas nk b'muka buku, nk update blog, nk twit suma nye la sy malasss...malas nk usung ipad, klw bb masuk poket pon buleh...sekian, minggu malas saya!

Sunday, 5 February 2012

Lawatan ke car park genting

Tajuk di ats menjelaskan bahawa hanye lawatan di car park genting sahaja...huhuhuuu

Al kisah nye manusia t'lalu ramai, rimas! hinggakan nk parking keta pon x de...pusing cari parking ade kot sejam...hampeh!! Tak pasti pulak dari mana dtg nye manusia2 yg begitu ramai...kebnyakkan nye foreigner dari china..agaknye diorg dtg mesia utk CNY kot bas b'susun2 park kt tepi jln...kat dlm tmn tema tu confirm lg sesak kot, x kuasa laa aku nk masuk!

Sorry kiddos next time Oº°˚˚°ºk
Utk tdk m'hampakan ank2, bff ajk turun kl smula & kami ke time square smpai ke ptg... uurrgghhh...mata x larat nk angkat sgt ni...so sleepy...otw blk mnjg td bukn nye bleh tdo pon, berborak aje ngn incik hubby...badan pon da letih sgt nih...nk tdo! nk tdo! nk tdo! Нёнё☺☺нёнё☺☺ nanite...
Oº°˚˚°º zzz zzz


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 4 February 2012

Safely arrive ukay perdana maaa...

Dari pg plan nye nk konvoi ke kl with bff, sudah nye pas maghrib baru gerak...sabor aje laa...

Mana tak nye...incik hubby kena ke opis lak pepagi, ingat kan kejap aje, smpai ke ptg menunggu...anak2 sempat 2x tdo punye tunggu ayh x blk2, bila dah b'janji, ruhil mula la 10x asyik dok tanye bila kite nk g kl mama? Kakak umairah da pegi ke blom ma? Kakak umairah tunggu kite x ma? Mama nye pon mula la naik fade up...haiissshhh...

Tunggu punye tunggu muncul la incik hubby jam 6 ptg, siap g tukar tayar bagai noooo....time2 camni laa tayar lak nk botak ye...hmmmm ape2 aje laa...

Oº°˚˚°ºk mata pon da ngantok nih...sok pepagi nk bgn awl, nk g tolg bukak pintu gate taman tema genting highlands....нёнё☺☺нёнё☺☺ nite!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 2 February 2012

~Salam Jumaat~

..•° <3 °•.•° <3°•.•° <3°•.•°<3 °•.

<3˚⌣˚KERENDAHAN HATI˚⌣˚<3
♧♧(*)♧♧
KASIH TERUJI ADALAH
<3˚⌣˚ KESETIAAN ˚⌣˚<3
♧♧(*)♧♧
KEKAYAAN TERBESAR ADALAH
<3˚⌣˚ KEBIJAKSANAAN ˚⌣˚<3
♧♧(*)♧♧
HARTA TERBAIK ADALAH
<3˚⌣˚ KEJUJURAN ˚⌣˚<3
♧♧(*)♧♧
SENJATA TERKUAT ADALAH
<3˚⌣˚ KESABARAN ˚⌣˚<3
♧♧(*)♧♧
PENGALAMN TERPENTING ADALH
<3˚⌣˚ IMAN ˚⌣˚<3
♧♧(*)♧♧
UBAT TERBAIK ADALAH
<3˚⌣˚ DOA ˚⌣˚<3

•°(*)♣♧•°°•♧♣(*)°•
∙∙̣̇∙̣̣̇̇S∙̣̣̇̇∙̣̇∙∙̣̇∙̣̣̇̇A∙̣̇∙∙̣̇∙̣̣̇̇L∙̣̣̇̇∙̣̇∙∙̣̇∙̣̣̇̇Ά̲̣̥∙̣̣̇̇∙̣̇∙∙̣̇∙̣̣̇̇M∙̣̣̇̇∙̣̇∙
∙∙̣̇∙̣̣̇̇J∙̣̣̇̇∙̣̇∙∙̣̇∙̣̣̇̇U∙̣̣̇̇∙̣̇∙∙̣̇∙̣̣̇̇M∙̣̣̇̇∙̣̇∙∙̣̇∙̣̣̇̇Ά̲̣̥∙̣̣̇̇∙̣̇∙∙̣̇∙̣̣̇̇Ά̲̣∙̣̣̇̇∙̣̇∙∙̣̇∙̣̣̇̇T∙̣̣̇̇∙̣̇∙
PENGHULU SEGALA HARI
•°(*)♣♧•°°•♧♣(*)°•
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Skali dia mintak bbm pin daaa...

"Sent me ur bbm pin pls"...

Sape? Sape? Sape yg nk bbm pin sy tuuu...

Нёнё☺☺нёнё☺☺
skali dpt sms fm my comanding officer daaa...x kan nk ignore pulak kan...

Actually aku kurg selesa bila ade senior officers yg nk request bbm friends nih... Bukan x suke tp lps ni aku akn m'jadi lebih b'sopan santun dgn status2 yg akn aku update, eceh sopan santun gitu...x leh ler sebarangan nk buh kt recent updates tuh...segan la jugak bila co tgk kan...klw seblm ni sesuke hati je nk tukar profil pic yg b'mcm2 posing, b'balas2 chat kt recent updates je kitorg belasah, yg tgk pon suma nye kengkwn aku je... Skang x bleh da nk mengomel psl keje kt status...huhuhuuu

Sblm ni beliau dah lama jugak guna bb, tp x de lak dia nk bbm pin aku...ni sebab senang nk discuss psl BAKAT je, sejak2 isteri beliau d'lantik sebagai ketua MPL, bnyak lak nk berurusan ngn aku, klw guna sms leceh! Tak pe la sedaya upaya aku membantu isteri beliau dlm urusan BAKAT kerana aku juga adalah ahli BAKAT..."Bersama Berbakti".

Oº°˚˚°º ok, nk tdo dulu laa...tunggu hubby blk dr kl pon x sampai2 lg nih...mata pon da ngantuk....
bye!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 1 February 2012

Koje lah sekuek nyo!

Ape punye ayat daaaa....

Urrrrghhhh...nikmatnye dpt mkn...
Eh! Mcm x mkn 10 ari...ngeeee

Otw blk td singgah horizon beli nasi goreng kg + chiken manggo...perggghhh sethappp...perut tgh lapar balun je sedap x sedap...huhuhuuu

Giler punye lapar beb! Lunch hour x sempat nk mkn, blk siap2 kn baju incik hubby nk ke kl, blk tonement kt damai trus nk ke kl...sudah nye g opis smula ngn x mkn...Tak sedar dah kul 7, punye laa asyik buat keje kat opis, smpai x sedar dah nk mlm...begitu la aku seorg yg komited dgn keja...muah hahahahaa...komited la sgt! Tp sejak2 dah ade 2 n half stripe kt bahu nih terasa sgt betapa bnyak nye keja dan p'jawatan yg d'galas, kadang2 tu stress jugak asyik pikir keje je...mujur skim SBPA dah d'implimen, baru la b'baloi2 koje bnyak pon...ngeh ngeh ngeh...

Gendang gendut tali kecapi
Kenyang perut suka hati
Нёнё☺☺нёнё☺☺
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.