Monday, 31 December 2012

Saturday, 22 December 2012

Ape pon tak boleh!

Now ade kt umah mak...dah tghari mandi pon blom...klw dok umah mak memg suma benda ade org buat, kakak2 aku yg masak b'fast, kemas umah, masak lunch,aku ready utk mkn je....hahaa...malas kan aku bila dok kg?? Mandikan ank2, susu ank2 pon ade org buatkn...ank bongsu memg cenggini ek malas?? Jgn ikut akak ek ank2 bongsu di luar sana...ekekekeee...hubby lak dah 5 hari g main golf kt kedah, memg lg t'serlah kemalasan aku...tp klw dok umh seniri x mls cenggini tau...pepagi subuh dh bgn g pasar okeh! Bila blk kg je bontot aku besor, berat nk buat keje...melepap je ats sofa нёнё☺☺нёнё☺☺. Lately ni nk update blog pon malas! x de ape menarik pon, aktiviti cam biasa, pegi keje blk keje, sibuk layan zaril ptg2 dia nk pukul golf, x bwk pegi range pon xpe, bwk g playground kt venice tu pon dah ok, janji dia dpt swing...mlm2 dia swing lak dlm umah yg aku x tahan tu...swing dia tu x penah yg bola x naik, ade skali aritu btl2 kena tv.. menjerit aku ingtkan dh b'derai, pnjang lg umur kau tv! Klw x ade alasan la ayah nk angkat LED kannn...mama memg x stuju klw saje2 nk beli sebab tv dah ade 4 bijik kt umah, nmpak kan beliau pon sebenarnye suke membeli brg2 elektronik sebenarnye...X-box, PS3 segala bagai berhabuk je x sempat pon nk main. Tp sebab beli x pakai duit aku jd biar je nk beli ape pon, aku tumpang sekaki je...hihihiii...tp klw aku tukar2 hp dia bebel kt makcik...opssss! Hal umah tangga x leh citer lelebih..huhuhuu...

Rasa cam patah kaki xde keta, aku nk merayap g taiping sentral, plan nk g queens bay mall pon x jadi, blk taiping smlm pon tumpg kwn...keta kt umah ni kuar masuk, bz gak korang suma ni ek...fed up! ☺Ķªª¥ lah, tu je nak bebel...nk mandi, nk mkn, nk kuar sat...nk keta!!! Huarrghhhh...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 8 December 2012

Dream Comes True Part lll



Tq my dear menjadikan impian ku satu reality..ahaksss! maleh nk bebel pnjg2 tgk je lah keindahan pulau sipadan...

Jetty Semporna, tggu boat nk ke pulau...


Perjalanan ke kapalai mengambil masa 45 mnt..

Sgt teruja melihat keindahan pulau ini...

Osem view!

1st time memg lah sgt teruja..hihiii...

Whewwww...


Lunchoss...





Beristirehat...




Memasing muke b'kilat pusing pulau..hihiii..

Insyaallah akn kembali lg ke pulau yg sgt cantek ini dgn ank2...mama dtg survey tmpt je...heheee..memg sgt teruja dgn keindahan ciptaan yg maha esa, yg pasti siapa saje yg menjejakkn kaki kesini pasti terkasima dgn kecantikan dan keindahan pulau ini...ok, ketika entry ini di post mama-r telahpon berada dibumi semenanjung...mlm ni akan gerak dr taiping ke manjung, esok 1 hari nk spend time with aeon yg bru 4 hbln aritu beroperasi..yehuu..sory la makcik memg kaki shopping, dulu incik hubby memg suka bebel bila tgk makcik shopping tp skarg dia terpaksa akur ngn habit bini dia yg suka shopping kasut...ngeh ngeh ngeh...kbhai...


Friday, 7 December 2012

Golf Trip: Day 2

Hari ke-2 di tawau, main golf sblh ptg pulak coz kwn hubby keja so after b'fast, kul 8 menapak ke pasar tanjung...b'jln kaki buleh tahan jugak lah dlm 20 mnt, klw nk naik teksi pon buleh 8 hengget sehala..tp kami memilih utk b'jln kaki je..lebih mesra b'pimpin tgn smpai ke pasar tanjung dan lebih romantik...buwekk! Hahaaa...
Suana di psr tanjung seperti pasar payang kt tengganu tu..mcm2 ada! Tp we all xde la shopping bagai pon..cuma pegi mencari brg yg d'kirim oleh ibu riezaril..


Si pembeli tikar, junjung ye bang smpai ke hotel..hihiii..Tikar disney tu murah je kt tawau, 20 hengget je..actually aku pon x tahu yg kt tawau ni femes ngn tikar kartun tu...klw ikutkn nk je beli 10 nk bg kt ank2 buah tp ape kn daya x mampu nk usung ke airport nanti..huhuuu..



Yg princess tu memg lah utk ruhil, upin ipin utk ank ibu ngasuh zariel...klw si ibu zariel x kirim benda ni aku pon xde la beriya mencari sebab katanye murah..klw design kartun biasa, 15 hengget je...cukup la 3 keping je...smpai di hotel kaki melecet b'jln dr psr tanjung ke hotel. Penat seyh kul 12 nk g mukul  lak..kul 11.30 kwn hubby dtg amek, hari ke-2 lokasi main golf di shan shui golf resort.



Best par 5 in asia tuu...

Selesai main golf jam 5 ptg, lepak2 kt cafe club sblm blk...aktiviti mlm harus lah mkn...seafood kt sabah memg beshhh...steamboat menjadi pilihan mlm tu...

Siput, sotong, ketam, ikn pari..

Kak miza n ank2 & tn khairil..mkn smpai senak! Hihiii..

Aktiviti slps mkn??


Aku temankn je, memg x suke nk massage or reflexology ke hape, sebab aku ni x tahan geli...hahahaa...silap haribln kaki ku di muka mu..miahahaa..
Adiosss...


Monday, 3 December 2012

Golf Trip: Day 1 Started

Bangunb seawal 6.30 pg, di sabah kul 6 dah cerah..kul 7.45 g b'fast, amek capati n kari ayam, porridge, 3 jenis kek yg b'lainan, mee gorg mamak, fresh oren n buah2an...kena bnyak mkn utk tenaga nk swing...alasan! Sememang nye aku dah gemok skarang, selera mkn menjadi2, asyik lapor je..hmmmm...
Kul 8.30 kwn hubby dtg amek, subby aku jugak la kiranye..dia satu intake ngn incik hubby, dia lah yg entertain kami sepanjg kami disini, so utk hari p'tama lokasi golf kami di Hot Spring Golf Course Tawau, meh nk buh gak pic! 


1st hole


Dari atas ni nk tee off...huh!





signature hole, osem View!

Serius best tee off dr ats..view laut yg luas nmpk dr sini....


Ok to be continue..daaaa..

Golf Trip Activated


Entry smlm, x sempat nk tuleh kul 9 dah zzzz...penat seyh!
We are here!




Perjalanan dari kl ke tawau mengambil masa 2 jam 45 mnt, flight memang dah booking sebln awal..actually sampai di tawau 1030 pg, flight dr kl kul 7.15 pg..maka jam 3.30 pg dah bgn, tepat jam 4 pg kak ngah tolg antar ke airport, mekasih k ngah antarkn kami ke airport pepagi buta, just on time smpai lcct jam 5.20 trus check in dgn manusia punye ramai mcm kt pudu..huhuuu..

Tak sempat pon nk breakfast just beli sandwich je..kt ats airplane memasing membuta sebab bgn awal...smpaikn stewardess lalu jual mkn pon x sedar, sedar2 dah nk smpai n time tu bru rasa kebulur semcm...heheee...sebaik touch down kawn incik hubby dah menunggu ngn wife dia...so trus bwk we all mkn kt restorant yg kata nye sup payau kt situ memg terbaekk...alaaa...lupa nk snap pic sup payau...hubby mkn nsi goreng payau..payau adalah sejenis haiwan yg halal dimakn ye..org semenanjung pggil rusa..:) huh..rasa memg cam nk pegi mkn lg kt situ...nsi goreng payau memg merbeles...selesai mkn kami dibawa ke kd sri tawau, navy base yg satu2nye ade kt tawau ni...eh xkan ade 2 3 base lak kt sini...ngeee...slps lepak2 kt wardroom KDST, kami check in di hotel shervinton...



View dlm blk, selesa, murah, yg penting b'fast sedap..ini lah hotel yg kami menginap sepanjang berada di tawau smpai hari rabu...ok, to be continue...kwn incik hubby nk dtg amek nk kuar g mkn...actually tingin nk mkn lobster klw dah smpai sini...lobster kt sabah murah...kbhai... :)

Saturday, 1 December 2012

Menang Dipuji Kalah Dikeji

Tinggal beberape minit je lg harimau akan b'temu garuda, sementara dok menunggu depan tv ni tgk pak najib b'kempen meh la aku wat entry psl bola mlm ni...eceh! Ade hati konon nk wat entry psl bola...terer sgt ke makcik?? нёнё☺☺нёнё☺☺

Well, aku tahu jugak la kan yg malaysia vs indon mlm ni adalah Piala AFF Suzuki ye kwn2, hahaaa...ade yg x tahu ke...if aku nk ckp lelebih pasal piala ni confirm tak leh nk lawan abang2 taiko yg sememangnye peminat bola sepak yg tegar....yg pastinye mlm adalah mlm penentu kejayaan skuad harimau malaya dlm misi terakhir kumpulan B menentang musuh ketat si sang garuda...harap2 harimau dpt membaham garuda mlm ni...yehaaaa....

B'balik pd tajuk di ats, begitu lah nasib pemain2 bola sepak m'sia, bila menang puji melambung smpai ke langit, cer kalah pemain dikeji dgn kata2 yg x sanggup didengar dek telinga...mentaliti org melayu memg camtu agaknye...adat la bro dlm p'tandingan ade kalah menang, klw dua2 team nk menang sape lak nk kalah...hahaaa...yg pasti diorg dah main bermati matian dan dah cuba sedaya nye utk menang...tp sekiranye kalah jgnlah mereka dikeji dikutuk dihina dan mcm2 lg lah hingga kan coach pon di kecam tidak pandai menyusun strategi...haishhh...ade ke coach yg nk tgk team dia kalah? Mesti la xde kan kan kan...alaaa bro jgn la ikut hati sgt bila nk kutuk team m'sia, sepatutnye klw ko peminat tegar harimau malaya bg lah semangat pd mereka, bukan maki hamun yg mereka dpt...jgn lah kolot sgt mentaliti tu ye...

Ketika ini harimau telah pon membaham garuda dgn 2-0, cayalah!!! Lama tul aku nk post entry ni smpai dah 2 gol, td break jap tak mahu t'lepas seminit pon game td...huhuuu....ok separuh masa kedua dah start, come on harimau baham puas2 garuda biar tinggal tulang...ngeh ngeh ngeh...wokeh cau!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 30 November 2012

Org Berbudi Kita Berbahasa,Org memberi Kite Merasa

Ptg2 camni dok lak dlm opis yg beku ni dpt cekelat sedap nye mengunyah...mekaseh ler pd ex ank buah ingt jugak kt HOD ko nih,hihiii...kite ni klw jd bos, x kira lah bos kecik ke bos besar ke, bos yg ade kuasa veto ke tidak, jgn la rasa giler kuasa dgn pgkat yg ade tu...silap skit nk jerit, silap skit nk melenting, silap skit nk maki hamun org...silap skit nk sentap, bagus ke camtu?? Memg x bagus langsung kannn...

☺Ķªª¥ x yah la aku nk bebel pnjg sgt kottt....moral of the story jgn jd bos yg mcm kt atas tu...ngeh ngeh ngeh....at least anak2 buah korang ingat jugak bila dia transfer ke unit lain...huhuuu...
Oh ya mama-r akan b'cuti selama seminggu mulai esok, flight dah confirm insyaallah hari ahad ni...so klw x sempat update nanti dah blk mama-r story mory ye...daaaa... :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 24 November 2012

Punya Citarasa Yang Sama...

Pic nasik durian + santan...
Haaa...penah mkn x? Kebiasaan nye durian mkn ngn pulut kan kan...tp org tepeng mkn durian ngn nasik okeh! Eh aku silap...actually bukan org tepeng je, org johor pon mkn cenggini jugak lah, sebab awal2 kami kawen ingtkn hubby kekok bila aku jamu nasi durian, tp ngn steady nye hubby ckp yg dia juga d'ajar mkn oleh mak n abah...huhuuu...so bukan lah org tepeng je pandai mkn nasi durian ye....

Sejak kecik2 dulu mak memg dah ajar mkn nasik b'sama durian sebab mak ckp ni fav arwah abah n mak ckp dulu masa abah ade, d'gaul2 nye sorg sepinggan bg pd setiap sorg ank2, time tu zaman kakak n abg2 aku...nasi durian klw buh santan lg marbeles, tp klw xde santan buh je skit garam gula pon sodap! So dpt hubby pon memg dah pandai mkn nasik durian klw musim durian ini lah menu kami, x penah jemu....

Weeknd ni memg x kemana2...dok umah je, penat tiap2 weeknd asyik travel je...mggu ni nk blk tepeng pon xde org, mesti durian kt dusun tu x b'kutip n busuk...mak, ruhil, family kakak n abg aku ke sabah mggu ni...so klw kami blk pon xde org kt umah. Rindu nye mama kt kakak ruhil... :( sian zaril xde kakak main sorg2, klw kakak ade asyik kakak je kena buli ngn zaril...hmmm...

Esok hubby jemput kwn2 dia lunch kt umh, rasa cam nk masak siakap stim nyonya, kailan ikan masin, sotong goreng tepong, udang butter n paprik campur...kul 9 dah kena start masak nih, brg2 suma dah beli kt pasar todi pg td, so xde lah nk rushing esok...lama dah x jemput kwn2 dtg mkn, last aritu b'buka puasa..hubby memg dr memula kawen dulu suke jemput kwn2 dia dtg umah mkn...lgpon kwn2 dia, subby aku juga, dah kenal dr kadet lg...tp mcm la bini dia ni hebat sgt masak memasak ni...kekadang i buka buku resepi jugak ye klw menu2 yg baru2 nk cuba...hihihiii....

☺Ķªª¥ mahu tdo sudaaa...nanite!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jangan Jadi Org Bodoh! *Just Sharing

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 20 November 2012

Mode: Blogwalkingggg...

Memandangkan aku malas semalas malas nye sblm ni nk update or terjah ke blog korg suma, jd di mlm yg hening + hujan + angin sepoi2 bahasa di luar sana + hubby n zaril dah pon tdo, maka aku nk g terjah blog korg...nk baca entry2 yg dh lama aku t'tggal, bleh kan kan kan...нёнё☺☺нёнё☺☺

Mata pon x ngntok lg nih...rindu nk baca entry2 menarik korg, blog aku nih xde lah entry2 yg bombastik pon...just rasa happy dpt luahkan kt sini...org nk baca ke x baca itu lain hal, ok2 td ckp nk blogwalking kan...ni kang siap 1 entry aku tulih kang, mcm2 gak nk story dlm nih, tp nanti i citer ek...bg klu skit ok? Actually 1 lg impian aku dah t'capai...klw sape yg follow entry aku tahu lah, azam 2012 dah tercapai اَلْحَمْدُلِلّه, entry tu aku tuleh di penghujung dec 2011..apepon syukur sgt dgn rezeki Mu...tak sangka sgt azam yg p'tama kalinye b'jaya thn ni...smoga 2013 yg x lama lg akan tiba, juga m'beri rezeki pd keluarga ku.... :)

Ok2, nk bolgwalking sattt...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Menyepi...

السَّلاَمُعَلَيْكُمْوَرَحْمَةُاللهِوَبَرَكَاتُه

Dah lama rasanye mama-r tak b'siaran kan...lately ni cam malas semalas malas nye je nk update, rindu kt blog cumel sy ni tau...huhuhuuu...ade tak yg rindu kt mama-r? Rindu x kt entry mama-r? Rindu x nk tau aktiviti2 mama-r sepanjang mama-r b'diam diri sblm ni??Buwekkk!!!

Xpe..x rindu pon xpe i x marah...hehee...ok stop merapu meraban...sementara tggu adam & hawa start jap g, meh la i nk update skit...mana m'hilang?? Ade je kt manjung ni, aktiviti biasa2 je...pegi keje, blk keje, layan ank, layan suami....ngeee...

Oh ya! Rumah ni rasa sunyi xde ruhil, cuti skolah kan...so mak nk bwk blk kg...kekadang aku kecik hati gak, sedeh...ruhil nk je ikut atok dia dok lama2 kt kg, tp serius mama jauh hati sebab kakak ruhil xnk dok ngn mama kt sini... :( mama rindu kakak! Xde org nk bebel kt mama...sebab klw ade ruhil dia suke beleter kt aku...really miss u sweet heart! Sok flight ruhil nk g sabah ikut atok dia...memg berat mama nk lps kn jauh2 ikut atok, tp kang atok lak kecik hati kt mama x bg kakak ikut...hmmmm...As a mom, aku ni ade skit sikap x percaya, bukan maksud aku x caya kt mak aku...tp tau x hati aku skarg ni, selalu t'pikir "klw jd ape2 biarlah depan mata aku". Dulu dah penah jd ruhil jatuh kt kg smpai b'jahit dahi...rasa nk blk kg mlm tu jugak je...ok2 mama xnk pikir yg x elok, smoga ank mama happy g sabah n smoga Allah melindungi anak mama...

Hmmm..ape lg ek? Td bila t'tgk produk2 israel, jam armani, DKNY, handbag CK, levis, boss, revlon, maybelline, maggie suma lah produk israel yg ade dlm umah ni, aku cam nk masuk dlm tong sampah je...serius menyampah! Nk pakai pon x gamak...so ape yg patut kite buat sama2 lah doakan utk saudara kite di palastin, Ya Allah sebagaimana Engkau pernah menghantar burung2 ababil menghancurkan tentera bergajah musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah turunkan lah bantuanMu kali ini kpd saudara seislam kami di palestin, hancurkan lah rejim zionis yg amat kejam itu, Ya Allah....Amin...

Ok...next time sambg lg...bye! :(


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 7 November 2012

Sudah Cukup Cukup Sudah...Cukup Sampai Disini Saja....

Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dgn dusta...

Takmao gosip2 okeh! I tau u all memg suke gosip2 ni kannnnn.....
Tiada kaitan lirik nye dgn ipad ku berderai.....ngeh ngeh ngeh....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 31 October 2012

Dream Comes True Part II

Cewah...b'part2 la pulaksss, actually last weeknd aritu makcik sgt teruja dpt tgk live tuuuu....tiger woods okeh! Lalalalaaa....

Memang giler arr hebat game dia, par five 2 on attack pin some more...t'kasima aku tgk! Ade gak suara2 sumbang yg aku dgr "ni org ke robot?" Hahahaa betapa hebatnye si tiger ni, ramai giler kot manusia yg follow game dia kt mines aritu sampai ade sorg mamat ni pengsan lah...pengsan sebab teruja tgk tiger atau cuaca t'lalu panas b'sesak ngn manusia2 yg sume pakat nk dok depan tgk pukulan mantap tiger, samolah makcik pon, nk gak dok baris depan je...heheee...

Wokeh makcik xnk bebel pnjg2 tgk ajelah pic kayu rimau a.k.a tiger woods live fm m'sia tuuuu...klw agak2 x kenal sape mamat ni wat2 kenal jo lah! Miahahahaa....


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 26 October 2012

Wednesday, 24 October 2012

Mood: Mentela'ah Nota II *ahaksss...

Masih dlm keadaan ceciwi...tgh struggle study nota II nih, seb baik xde exam! huhuuu....Nak kena tggu ank2 tdo bru makcik bleh study...klw x diorg pon nk study gangnam style,hikhikhikkk...

Finally! Setelah hampir setahun mengidam...nk tggu anniversary lambat sgt kotttt, thn dpn...maka dgn teruja nye bila dpt tahu dah lauching. Al kisah nye memg dh nk beli lps raya aritu tp ade suara yg gtau "linnnn! Jgn beli lagi nota, bln 10 nanti nota II nk kuar" glupppp! Benarkah??? Baeksss...sy akan tungguuu...
Setiba nye bln 10 aka ari ahd yg lps, dpt what's app "lin org dah beli nota II, dah launch mggu lps". Dlm hati *Wah nota lama ko bg sape? Giler arr...what ever!

Wokeh nk smbg study, ade ke yg dah jatuh chenta ngn nota II nih...bleh la tgk info kt pic tu...☺ muka ada sunyum! Нёнё☺☺нёнё☺☺ bye!
Alhamdulillah...award utk diri seniri....☺

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 20 October 2012

Tajuk Surat Khabar Esok!

"Tiada mesin ATM di Kelantan lagi". Mohon mesin ATM sekat pengeluaran duit bg warga kelantan selama sbln...biar diorg mkn piala m'sia je...wakawakakaa....

Confirm b'bulu je klw org kelantan baca statement aku nih...нёнё☺☺нёнё☺☺, saje kasi gempak skit...kasi bakor hati org kelantan...ngeh ngeh ngeh...gud game kelantan! U deserve to win...for ATM well done,hard to win...yeah!!!
Meh aku nk buka rahsia skit hubungkait aku ngn kelantan...hikhikhikkk....Dulu masa tgh bujang trang tang tang, aku memilih agar tidak b'cinta & b'kahwin dgn org yg berasal dr kelantan @ terengganu sebabnye aku x phm dgn loghat kedua2 negeri tu, klw diorg ni sembang sesama diorg aku nganga je satu hape aku x paham, jd aku memilih tdk b'suami kan org kelantan ataupon terengganu...itu lah salah satu check of list sblm memilih calon suami....нёнё☺☺нёнё☺☺, lgpon aku xde pon sedara mara yg berasal dr kelantan or tengganu...Tp x b'makna la aku x suke mereka...kita kan 1 Malaysia! Peace yaww...

Nanite....☺☺

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Adakah Ramalan Ku Benar Belaka??

Tak sabar weh menunggu siaran langsung p'lawanan Piala Malaysia ATM vs Kelantan malam nih....teman anak askar darat, teman seniri pon askar laut jadi teman idak ler b'paling tadah kpd askar ye...eh! T'geliat ke lidah aku ni dok b'teman2, mcm la perak yg masuk final mlm ni...ngeh ngeh ngeh....

Pada firasat aku ATM akan menang 1-0 dgn kelantan...go ATM go go go ale ale ale...hahahaaa...aku nk wat liputan lebeh2 psl bola ni x tau, tp yg aku tau striker kelantan 2 org di gantung mlm ni sbab da kena 2 kad kuning perlawanan yg lps...btl kan kan kan???
Kami hanye menonton di umah manis kami je mlm ni, abg aku ade juga offer tiket vip tp tiap2 mggu nk turun kl, huh...penat ler bang oiiii...klw mggu depan bg tiket golf tiger woods ok jugak la kannn, x dapek tiket free pon akn ku redah jugak...huhuuu...aku rasa hubby aku langsung xde perasaan pon nk tgk bola sebab nye, hubby siap ajak aku g ipoh jap td kul 3.30, aku ckp " lorrr klw g ipoh skarg kul bape nk smpai blk, xnk tgk bola ke?"Hikhikhikkk, nmpak kan hubby sy bukan lah penggemar bola, dunia sukan dia hanye golf je...huhuuu...Ptg kang nk g pasar mlm beli jagung rebus n kuaci layan bola pon sethappp gak nih...

☺Ķªª¥ sama2 kite nantikan final Piala Malaysia ATM vs Kelantan mlm ni, Moga-moga ATM akan mencipta sejarah menjulang Piala Malaysia...silap2 PAT umum ari senin cuti klw menang...Hoyehhhh!!!



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 14 October 2012

Oh my weekend!

Hoyehhh! Double tripple happy weeknd ni...sebelum tu congrats utk incik hubby coz johan golf interservice untuk 2 thn b'turut2, tahniah juga b'jaya dpt no 5 gross ATM. Alhamdulillah berkat doa isteri2 yg sentiasa d'tggal tinggalkan ni...hikhikhik...so pengorbanan makcik d'balas dgn habuan yg incik hubby menang, eh! Korban la sgt....hahaaa...penat tau jaga ank sorg2...☺

So hari jumaat aritu, kebetulan lak ptg off, t'gedik2 nk g kl sgt dah! Maklumlah da 3 mggu hubby kt kl, kul 2 trus gerak blk tepeng antar mak n anak2, x leh nk bwk diorg coz aku n hubby ade program ari sabtu. Tp anak2 aku sempoi je klw blk kg, ramai sepupu sepapat, x heran mama nk g kl...kul 5 gerak ke kl, hubby stay kt tudm subang coz thn ni golf interservice buat kt KRTU, satu hal lak nk mencari...aku ni lembap skit jln ke selangor or kl, ade certain tmpat je yg aku tau...tudm subang memg aku x penah drive sorg ke sana, tp sambil drive b'gayut ngn hubby tunjukkan jln, maka smpai juga lah aku di tudm subang tanpa sesat...huhuuu...dah settle jumpe hubby bagai, check in kt vistana mlm tu...heran kakak aku nape x g tdo umah dia je...alaaa privacy la skit dah lama x jumpe...isk kakak aku ni sebok lah! Нёнё☺☺нёнё☺☺. Mlm sabtu tu x pegi mana pon lepak kt blk je layan movie, ingt nk ajak gak hubby g uptown tp cam sian lak penat 2 hari tonement golf...elok je tgh layan movie, hubby gtau dpt msg esok kena g lunch ngn Agung *ari sabtu* sebab navy menang dan penyampaian adiah oleh Agung.. ishhhh...rosak program makcikkkk....
Klw da lunch dgn Agung mesti la lama...cemana nk tgk LPGA?? Memg tarik muka 15inc la aku...hukhukhuk....aku tarik muka puluh2 inc pon hubby tetap kena pegi lunch tu...urghhh....

So ari sabtu tu seb baik bff x blk manjung, aku suh hubby antar aku ke umah mas...kebetulan hubby dia pon ade program lain kt luar, maka pnjg lah langkah...makcik tu beria nk bwk aku lunch kt sari ratu damansara katanye makanan masakan padang kt situ sedap, so kami lunch di situ...aku ni nasi kureng skit...tp skali skala mkn juga lah...aku memg x amek nasik hari2, dlm semggu skali @ 2 je aku mkn nasik...aku lebih prefer roti, bihun n kewtiaw pengganti nasik..settle mkn dah kul 3 hubby still x habes lg...memg dari bln lps lg da plan nk tgk LPGA, memg kecewa giler aku rasa, sebab kena tggu Agung main golf dulu bru penyampaian adiah. Aku ngn mas lepak lak kt snogurt smpai kul 5, hubby still x blk lg...memg aku dah jangka x dpt la tgk paula creamer beraksi....kul 5.30 baru hubby blk, then trus ke KLGCC smpai sana pon dah kul 6...seb baik paula ade 2 hole lg nk abes, masuk pon free je sebab game pon dah nk abes...so memg kami follow je flight paula smpai habes game...

Tapi salute la paula creamer ni, dlm penat2 pon sempat dia layan peminat2, lps dia masuk submit score then kuar b'gambar n sign autograph... Cer tgk cap aku tu paula yg sign ok! Hihiihiii...dpt gak b'gambor ngn paula kali ni...thn lps dpt sign dia je...gambor suma dlm camera x transfer lg, rasa best giler dpt tgk paula creamer beraksi...25-28 tiger woods pulak dtg the mines, harap2 tiket x abes coz makcik x beli lagi, hubby tgh mencari kengkwn yg bleh bg tiket free...нёнё☺☺нёнё☺☺. Harap2 dpt la tgk tiger woods beraksi lak kali ni, bukan senang dia nk dtg m'sia weh....last dulu aku pon x masuk vavy lagi, ntah2 tgh aku amek spm kot last dia dtg dulu....mueheheheee....
Oh ya hubby sailing pulak mlm ni...td g antor dia kt lekiu, lama btl xde kt umah...mati kutu aku d'buatnye....sabar lah wahai hati...hukhukhukkk...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 10 October 2012

Kebahagian Sebenar Terletak Pada Kita...

Sekadar renungan bersama....☺

KETIKA aku ingin hidup KAYA,
Aku lupa bahwa HIDUP adalah KEKAYAAN.

KETIKA aku takut MEMBERI,
Aku lupa bahwa semua yang aku miliki adalah PEMBERIAN.

KETIKA aku ingin jadi yang TERKUAT,
Aku lupa bahwa dalam KELEMAHAN, Allah memberi aku KEKUATAN.

KETIKA aku takut RUGI,
Aku lupa bahwa HIDUPKU adalah sebuah KEBERUNTUNGAN.

HIDUP ini sangatlah INDAH jika
MENSYUKURI apa yang sudah ada.

Adakalanya yang TERINDAH bukanlah yang TERBAIK,

Yang SEMPURNA tidak menjanjikan KEBAHAGIAAN.

Tetapi ketika kita mampu dan mahu MENERIMA semua KEKURANGAN & KELEBIHAN...

Itulah KEBAHAGIAAN.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, 6 October 2012

Update Juga lah skit...

السَّلاَمُعَلَيْكُمْوَرَحْمَةُاللهِوَبَرَكَاتُه
Eh! lama juga x update kt sini ye...sebok ke makcik?? Huhuuu....
Tak lah bz pon tp x brape nk sehat da hampir semggu...demam batuk selsema, dapat SOB 3 hari *mc ye...mulai khamis aritu, ingtkan ade isi coz bln lps cik moon x mai pon melawat sy, hahaaa...demam bagai, rupanye isi perut je ado....smlm gagah juga pegi family day pusat kepimpinan rugi pulak x pegi, adiah lucky draw menarik...lucky la juga dpt adiah top 10 dari 50, no 9 ok la kan....

Now, baru lps masak...menu simple je asam pedas ikan semilang, udang goreng cili, ikan goreng, sayur bendi goreng telur. Menu arini goreng goreng saja...menu org malas! Janji fav hubby ade, asam pedas & bendi gorg telur...
Ok cukup la tu, update org malas + mggu b'malas malasan utk aku, mudah mudahan esok kembali cargassss, nyah kau MALAS dr hidup aku!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, 28 September 2012

Bajet Yg Realistik Bombastik!

Makcik happy sesgt nih! Ye la baru dgr bajet di bentangkan ptg td kan....ade ke yg frust menonggeng dgr bajet? Нёнё☺☺нёнё☺☺ xde kan...kan....ape pon alhamdulillah....rezeki anak2 kite, rezeki suami, rezeki isteri, rezeki boyfriend, girlfriend, ahaksss! Yg boyfriend tu mesti la share2 skit ngn girlfriend dia kan....atleast blanja mkn ke....ngeeee
Paling best bajet thn 2013 mesti la seluruh warga ATM mcm makcik ni....Military special incentive beb! Nmpak 200 tu nilai nye kecik tp bila d'tambah ngn elaun2 yg sedia ade...wow! Siapa bilang gadis tentera tak menawan?? Gaji nye lumayan! Нёнё☺☺нёнё☺☺...stop merapu meraban okeh! Lps la duit facial n body treatment bln2....best...bestttt....
Bajet 2013 merupakan manifestasi Janji Ditepati atas kepercayaan rakyat selama 55 tahun. Cuba lah jd rakyat yg tahu b'syukur jgn ko x dpt menyambung or da berenti dr menjadi kakitangan kerajaan sonoknye menghentam bajet 2013 dlm fb kan....bak sini lah insentif one off yg ko dpt tu kt aku nk wat blanja karoke! Hahahaaa....ko bedal jugak kan! Hmmmm...mcm2 ragam la manusia ni...

Point2 kt bwh ni yg b'kaitan ngn makcik je tau...suke...sukeee sgttt...ade yg nk joint happy ngn makcik takkk? Huhuuu....

- Pencen pesara akan diselaras pencen minimum dinaik 820 ringgit.
*Pencen mak pon naik wooo! 4 bln skali je pon amek pencen, kayo makcik nih!*

- Bayaran proses pasport dikurang 50% untuk warga emas dan kanak-kanak. *Oh bagosss! Cam tau2 je nk wat passport utk ank2*

- Angkatan Tentera Malaysia tingkat peluang kenaikan pangkat secara time-based 8 tahun. 107 juta.

- Bayaran insentif khas RM200 sebulan untuk ATM.

- Elaun Khidmat Bertugas 7.80 sejam anggota biasa anggota simpanan.

- Anggota bersara awal diberi RM1000 one-off.

- Skim Pelindungan Insuran Berkelompok untuk tentera dan polis. Maksimum hingga 15,000.

- Bahagian Pinjaman Perumahan akan disusun semula. Panel bank komersial akan urus pinjaman perumahan.

- Wang Proses rumah penjawat awam hanya RM100.

Antara intipati dlm bajet ptg td, nk tahu secara menyeluruh bleh la dptkan newspaper esok....confirm 10 m/s citer psl bajet je...
Eh...PM td nampak makin hensem la b'baju hijau...hahaaa....tq Dato Sri.... :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, 24 September 2012

SEGELINTIR isteri2 navy yg aku kurang respect...

Hmmm...meh la aku nk story skit pepagi nih...

Ikutkan malas je nk amek port tp semakin d'perhatikan, semakin menyampah lak dgn status2 di fb...

Come on la kak oiiii....memg lah skarg nih tgh latihan je tp ko jgn lah kepoh sgt update status psl operasi or latihan dlm navy nih....dgn slumber je jadi bahan fb ko pertahanan pangkalan ni eh? Bleh plak dok gtau kt fb "dah ops kuning, jap lg tu kuar signal merah, bla bla bla..." wah! ko ke yg draf signal tu?? Kami yg dok b'sengkang mata nih pon menunggu arahan, ko bleh sembang2 lak kt fb jd bahan! X kira la hubby ko citer ke hape tp perlu ke nk gtau kt kengkwn fb yg ko lah bini serba tahu lps ni nk jd ape....iskk...ni tentera kak oiiii...bukan pengakap skolah ye...

Seb baik aku ni x busuk hati report kt protela....patutnye sumbat ko dulu dlm cell...sebok sgt nk kepoh! Fb aku nih ade ramai jugak akak2 bakat wife LLP, xde sorg pon yg citer dlm fb psl latihan nih....wife2 officers pulak yg lebih2 meng update....klw perang btl2 x tau la cemana ek...meroyan kot dlm fb tu selamat kan laki dia....hahaaa...sabor je lah!

Sekian itu je nk tulih...peace!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, 19 September 2012

Mimpi...

Assalamualaikum....

Ade sape2 tahu tak tentang petanda mimpi, mimpi ni dah 2 kali dtg dlm tdo sy, 1st dulu sebelum bln puasa, 2nd mimpi malam smlm, yg pelik nye sama je cam 1st dulu, sy mimpi gigi sy patah, tp yg menjadi kerisauan adalah patah lebih kurang 4 5 batang...dlm mimpi sy tu sy t'paksa ketap bibir agar gigi sy x jatuh, sebab gigi tu mudah sgt t'jatuh...klw ikutkan gigi kite kan kuat, isk...mimpi memg la mainan tdo, tp cara mimpi tu membuatkn sy risau pulak...ade sesape yg bleh share ngn sy??

Sent from my iPad....

Saturday, 15 September 2012

Janji Ditepati...mekaseh ya!

Break jap....Sedang merasmikan driver taylormade burner pemberian incik hubby....huh! Driver org bg memg sodap....hikhikhik....
Dah lama x tukar driver....ade kot 5 thn. Hubby ckp "klw game dah mantap dpt lebih dr 3 par, pa bg driver baru". Jd selagi x dpt selagi tu lah aku tuntut, coz 2 mggu lps main kt kota kemuning dpt 4 par...biasa lah aku nk kena sogok dulu baru leh main ok....hahaaa....now dah kul 1 pg still kt driving range sunway, hubby ni x penat ke ek....dr smpai kl ptg td, ni x g umah akak aku lg we all trus je ke range test drive driver baru...huhuuu....tp mata makcik da ngantuk, nk swing pon da x larat....jom la kite blk....penatttt!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 13 September 2012

Sy Yg Semakin Kuruih...

Smlm kuar signal utk sy submit BMI terkini n laporan prestasi utk pengesahan pangkat sebenar, makcik ni masih pemangku lg ok! So ptg smlm g la HAT buat pemeriksaan BMI coz CO seniri yg nk antor laporan prestasi sy ke MTL arini, baik x CO sy? Baik kan kan....нёнё☺☺нёнё☺☺

Ingatkan lps raya ni confirm berat naik tp isk isk isk....t'kezutttt makcik! Berat dah tggal 48kg....memandangkan x brape nk p'caya, "koperal, sy nk timbg skali lg...btl ke ni?" Betul la pn...penimbang digital ni...setelah 2 kali, akur lah sy yg weight dah tggal 48kg....makcik suke!!! Dah lama stop acai berry ingtkan naik blk....tp permintaan acai berry pas raya ni, alahaiii x menang tgn! Baru je 2 ari lps habes 30 botol, ni dah b'susun order. Best je rasa tgk kwn2 kuruih sama cam makcik...ahakss! Pg td stok baru sampai, kang tghari nk distribute trus, sabor yea akak2 bakat! x yah blk umah arini kan jumaat, kang blk membuta je....☺

Tp rasa cam badan dah kembang je lps raya, asyik open house memanjang...pulak tu lately ni kuat mkn + b'selera je bila tgk makanan....ke ade isi? Ha'ah isi perut! Hahaa....tp ok la kan mkn mkn mkn berat x naik....leh la mkn lagik...hohohoo....skarg ni sy dah x de geng nk kuar g mkn cam selalu...dah xde org nk ajak sy g McD, xde org nk ajak sy g capri, kopitiam, old town bagai, bff sy dh pindah dok kl...huwaaaa! X best nye dah xde geng nk mkn mkn mkn lagik....McD pon baru skali je g mkn since start posa aritu....mana la x kuruih skarg ni...rindu nye kt bff sy, rindu nk g mkn ngn dia....rindu nk citer prob sy kt dia...rindu nk nangeh2 ngn dia....terasa btl dia xde kt sini smpai kn berat dh tggal 48kg je...huk huk huk....dah la x mao citer dah, sy sebak tingat kt dia! :(

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 11 September 2012

Entry Spontan!

اَلْحَمْدُلِلّه
Pepagi td dpt panggilan yg menyatakan simpanan ku selama hampir 10 thn dah bleh kuarkan & bleh dtg amek cek....rasa happy la kan dpt duit...tak kan la sedey pulak...something wrong! Heheee...eh kejap pulak prosesnye kata aritu 6 bln baru dpt, ni baru sbln....actually aku kuarkan simpanan yg aku potong bln2 dr gaji, klw ikutkan pencen nanti baru leh kuarkan tp aku kuar trus dr menjadi ahli, sebab aku nk menyimpan kt LTAT yg lebih memberi keuntungan kpd aku utk jangka masa panjang....sakit skit la lps ni bln2 sebab jumlah potongan tinggi, biar lah b'sakit2 dahulu b'senang senang kemudian....hahaaa...andai aku x sempat nk merasa simpanan hari tua nanti, waris confirm lah hubby tersayang...amek la duit simpanan tu buat kawen baru, нёнё☺☺нёнё☺☺ tp yg penting carik yg baik & sanggup nk jaga anak2 tau + yg pandai main golf seperti sy, wajib tu...Hohohooo....*horlicksss*

Lantak laa org nk kata sy ni show off ke hape....memg kt sini aje lah medium yg sy bleh luahkan...sila tgk kat front page sy, awal2 pembabitan sy dlm dunia blog sy dah mention *having this blog for sharing my activities & my happiness* so t'pulang lah anda utk menilai sy...yes! Mulut tempayan bleh lah sy tutup tp mulut manusia sy x mampu....kt fb sy x brape nk update status sgt...kt sini terhad kpd followers sy je...ade la yg cuba intai2 kehidupan harian sy....tp sy x kesah pon, for me x menjadi kudis pon....malah sy suka sebab org tu still INGIN TAHU ape aktiviti sy n story morie entry sy....fb sy pon suma org leh tgk...sy x private kan pon! wlpon sy x amek port sgt sape yg buka page blog sy....tp sy tahu dia baca entry sy sebab bila sesekali sy melawat ke blog nye * ye sy ngaku sy baca blog awak* seperti membalas2 entry pulak...cth nya, bila sy buat entry mengenai perfume ke, pastu kuar pulak entry perfume dr dia, klw entry sy mengenai skool ruhil, then pastu kuar lah entry bagus ke x bagus skool anak sy tu.....tp series sy x suke nk amek port sgt isu2 tu, bg sy yg elok sy amek jadikan pengajaran, entry2 yg x elok seniri mau ingat lah! Sebab bg sy biar lah sy nk antar skool mana pon utk anak sy, sebab bg sy skool tu bagus, klw x bagus xde lah kwn2 recommend kt skool tu....klw x bagus, xde lah ank sy dah pandai speaking english pd umur nya 4 thn, tahu huruf2 consonant, dah mengenali bentuk, oval, triangle, square,rectangles etc. Bagi kite itu kacang je...tp pd umur2 sebaya itu kite lebeh teruja klw anak2 kite tahu pd usianya 3 4 thn....sampai sekarang sy masih bangga ruhil boleh membaca doa mkn dan doa iftar pd usia 2 thn 4 bln, surah alfatihah & surah 4 Qul di usia 3 thn 6 bln....bleh cari kt youtube klw nk tgk, sebab sy bukan sembang kosong nk bangga tak tentu pasal, tp sebab sy pikir benda bagus utk share & I'm happy for that...tp masih awal utk sy menilai ruhil kerana masih panjg lg p'jalanan pembelajaran dia....so far itu lah p'kembangan nya skarg....
so sy x kisah la org nk menilai cemana....terpulang! Sy suka org yang jeles dgn sy...tp jeles yg berfaedah la ye....sebab nye klw org jeles maka dia akan berusaha ke arah itu....tp jgn la jeles dgn ape yg sy ade...itu rezeki yg Allah bagi utk keluarga sy wlpon x kaya raya tp bersyukur dgn apa yg ada sekarg....jeles la pd yg boleh mendatangkan hasil pd anda....ececeh....Peace! Sy pon tgh jeles dgn kengkwn sy yg sambung belajar....bila la mood study nk dtg ni...bila t'fikir riezaril yg sgt aktif tu memg malas je nk study blk....alasan! hmmmm...
B'balik pd story yg sy nk tuleh la ek....baru je smlm mengeluh kt hubby, ujian betul lps2 raya ni...sebab mcm2 berlaku, 1st week blk dari cuti raya, kena tukar 2 biji tayar sebab tayar belakang langsung dah x bleh guna bocor dan botak...klw bleh pkai memg tggu lah smpai dpt gaji bln ni....2nd, aircond bilik lak rosak, gas habes...tp mahal nye smpai 140 btl ke rate tu takat buh gas je? Sy x tahu sebab aircond tu so far x penah ade prob, present masa kami kawen dulu, unit p'tama yg sy b'khidmat semasa di Kd Malaya..
Smlm pulak keta satria break down masa hubby nk antar zariel umah pengasuh, antar repair melayang 350 hengget kt satria yg bnyak jasa kt kami tu....seb baik jugak ade saki baki duit raya, sebab dah asing incase emergency. Tp arini d'sebalik rungutan sy smlm, pg td terima panggilan dr akak manis suh dtg amek cek....gulpp! Lega....tgh mcm2 sgt yg rosak lps raya nih....alhamdulillah...moral of the story, jgn dok raya sakan x hengat nk menyimpan....нёнё☺☺нёнё☺☺. Sekian entry spontan yg ingat dalam pala trus tuleh....sebab tu b'campur aduk skit....tuleh je ape yg t'lintas....ngeeee ~


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 6 September 2012

~

Seandainya anda tak mampu nak gembirakan orang lain, jangan lah pula anda menambah dukanya...

Itu je yang sy nk tulih....

Thursday, 30 August 2012

Merdeka Celebration

Kamilah anak2 Merdeka...
Hak bermain adalah hak kami! Eceh...leh bayang x muke adek2 yg dlm iklan tv tu?? Ngeeee ~

Нёнё☺☺нёнё☺☺ happy sungguh anak2 ku sambut hari merdeka, walaupon masih x faham ape itu erti merdeka tp sekurang kurangnye semangat tu ada...actually flag n cap tu ruhil buat kt school, ok la kan atleast mesti teacher dah story pg td...pic tu hubby snap masa aku g spital settle kan anggota accident, plan ngn hubby td nk bwk anak2 celebrate merdeka kt klcc tp dah jd camtu, ape kan daya...sory kiddos next time!

Heading to kl...dah kul 1 ni mata pon dah layu, tp still leh temankan incik hubby drive...dah beli nescafe, ali cafe, jajan segala bagai...sok nk tee off larat ke nk bangun ek...sian lak hubby dah book flight...ok sekian entry ringkas di pagi merdeka...peace no war!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 28 August 2012

It's All About Raya...

Assalamualaikum....
Selamat hari raya suma...cam dah lama je tak bloging, maklumlah raya sakan jadi makcik xde masa nk update...sebok siapkan persiapan raya..buat biskut fav hubby, siapkan kelengkapan raya anak2, sebok melayan kerenah anak2 time raya, kerenah hubby lagi yg nak main golf di hari raya, suma makcik jugak yg nk uruskan...ahaksss! dah itu minatnye layan kan je...dari dia buat benda2 yg aku tak suka dan menyakitkan hati aku, biar kan je nak main golf di malam raya ke hape...hikhikhik seb baik la kt tepeng tu xde night golfing, klw ade harus juga beliau kesitu agaknye...

Raya pertama cam biasa lah sebelum subuh dah bangun, tdo pon kul 3 pagi menyiapkan juadah2 untuk raya, baru feel raya tdo lewat bangun awal, dengan riuh rendah umah mak ngn anak2 buah, pagi2 lagi anak2 la yg jadi perhatian bergaya dengan baju raya memasing, selepas solat sunat aidilfitri berkumpul utk bermaaf maafan, tahun ni kakak sulong ku je yg xde coz thn ni turn umah mentua dia kt JB, tp raya ke-2 aku balik johor, dia pulak balik ke tepeng...kebiasaan nye selepas b'maafan baru lah sesi makan2, then ke pusara arwah abah...selepas tu baru lah beraya ke rumah mak2 sedara smpailah ke malam...meh la nk buh gak gambor2 raya, mesti ade stalkers yg menantikan kemunculan entry raya mama-r kan...ngeh ngeh ngeh...

Ramai lg yg xde..hanye 4 beradek dari 6, ank2 aku suma berhimpit kt atok diorg, smpai x nmpak muka mak..

 Sedondon...pesal ruhil wat muka lak..


Merpati dua sejoli..ahaksss!


Si cumel mama-r

Ziarah pusara arwah abah..


Raya ke-4 di Johor Premier Outlet..


Raya ke-7 di Taiping Golf Resort
Wokeh sekian entry raya utk tahun ni yea....Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin...