Friday, 30 December 2011

Gud bye 2011...Welcome 2012

Sedar tak sedar hanye tinggal beberape jam saje lagi kite akan tinggalkan kenangan 2011, cepat sungguh masa berlalu...wat masa ni aku nk lupakan sementara ISO, KPI, audit 5S, audit pengurusan, KMO segala bagai, suma ni adalah event tahun 2012...suma list ni dah ade dalam pala otak aku yang mana ianye akan berlaku pd awal 2012...uurgghhhh ngeri sungguh! takpe lupakan seketika tentang keje...

Skarang pikir nk pakai baju ape utk mlm esok...ade ape?
biasa la aku mendetailkan diri aku seniri untuk ke new year eve di wardroom,
dah penat bekerja, cari sedikit masa utk menghiburkn hati, dalam masa yg sama memberi
support utk aktiviti wisma eceh..support la sgt...heheee....
esok pepagi nk kuar cari baju, seb baik tema nye simple je black & red...

Azam tahun baru 2012???
azam 2011 tercapai ke??

carry foward bleh...hehehee...nk recover azam yang tak tercapai ke thn 2012,
ade beberape kehendak yg masih belum dipenuhi...antaranye azam aku hanye nk beli tanah lot banglo...
by umur aku 40 thn dah pergi ke Mekah dan sudah mempunyai sebuah umah banglo setingkat yg ade 6 bilik...ade yg tawarkan pada aku tp kawasan nye aku tak berkenan....Insyaallah kalau ade
rezeki dan dipanjangkan umur, nk jugak tgk hasil selama aku bekerja dan utk keselesaan anak2 kelak...
yang penting nk ade tanah je dulu....hohohooo...ini bukan azam 2012 je, ni azam tahun2 yg akan dtg...
kehendak2 yang lain tu hanye duniawi saje, tak dapat pon takpe...tak penting sgt pon....

Lain2 azam??

Mengekalkan kesejahteraan rumahtangga dengan anak2 yg comel dan bijak...ruhil
akan mula besekolah pd 5 jan...mama nye yg teruja sgt, tak sabar nk antar ruhil g school nanti,
aku & incik hubby bercuti sepanjang minggu hadapan....Smoga tahun 2012 akan lebih ceria, bermakna
dan dilimpahkan rezeki utk kami sekeluarga....Insyaallah...

Happy New Year.... :)

On Diet...

Skarang ni memalam incik hubby dah jarang amek nasi, tp aku memg dah lama tak amalkan mkn nsi diwaktu mlm...memandangkn hubby senang sgt berat badan nye naik, so beliau ckp nk amalkn mkn salad je memlm. Sonang koje mokcik...ngeee..

Nk base run pon dah malas skarg ni...so control seniri je pemakanan agar tak mkn dgn berlebihan, nk kata aku x mkn nasi langsung pon tak jugak tp 2 hari skali ke baru amek nasi...semenjak ank dah 2 ni rasa senang je badan nk naik...
Ptg td blk keje sempat g driving range, lama tul rasa nye tk hayun kayu golf, last main golf kt cameron masa retreat MPL awal bln aritu...huh dah lama tu..semggu tak main golf rasa cam x sedap badan jer...huhuhuuu...

 Wokay...salad dah siap! jemput makan.... :)


Udang jgn slalu amalkan ye ade asid uric...

Friday, 23 December 2011

Tq Dear...


Dalam kesibukan tugas, masih ade yg menggembirakan hati ni...
tersangat suke menerima pemberian dari incik hubby...kena ngan citarasa sy...
dah 10 thn kenal takkan la tak tahu lg kan...hehehee...
kedua2 nye sy suke...Guess tu paling sethappp sgt bau nye...makaseh ya incik hubby... :)

Stok utk 2 thn..x yah beli perfume dah..huhuuu..


Tuesday, 13 December 2011

Hujung tahun yg memenatkan!

Dah lama tak blogging...nk update pon cam tak syiok & malas je tgh busy je memanjang...actually bnyak gak nk story dlm nih....memandangkan aku lah wanita yg paling sibuk kt PK ni...cewah! balik kul 5 pg masuk opis smula kul 7, naik hangin jugak la kan...ko nye department ko siapkan la keje ko, jgn sampai ngn aku skali kena wat keje ko...itu bleh mendatangkan marah coz anak2 n hubby seniri t'paksa buat keje yg sepatutnye aku buat utk mereka, tp hubby yg amek alih....itu sgt tdk bagus wokay! Sowyy yea incik hubby, nk wat camane kan...sedia berkorban! Heheheee...bukan syg je kena berkorban tp sekali skala pa pon t'paksa dikorbankan ngeeee....awal2 tahun aritu cool & relax je kt opis ni, tp terasa sgt bila masuk bln nov & dis, suma nye nk kena submit, kursus lak suma nye nk wat kt kl nk abeskan bajet la kn...retreat pon buat kt cameron, org lain suma nye bwk family aku je yg g sorang2....nk shopping pon xde mood tau, tp dlm takde2 mood tu abes gak 300 hengget shopping strawberry....haaisshh...

Audit pemantauan ISO unit aku da settle pon mggu lepas, lega la skit...klw tak pala aku ni asyik pikir pasal iso je, buat suma benda nmpak iso, aku lak pegawai kawalan dokumen, mana tk risau beb so far blom ade lg unit yg ditarik smula pensijilan, klw iso d'tarik blk, co malu la kan...silap2 mau nye aku d'remove 24 hours kot...huhuhuuu.....Alhamdulillah persijilan diteruskan dgn 2 minor NCR...legaaa tk sia2 keje smpai pagi...

Okay la...next time sambung lagi...ade keja yg perlu di settle kan...bye!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.