Tuesday, 29 November 2011

T'kilan...

Alhamdulillah...slamat sampai di Cameron Higlands, 1st time drive sengsorg ke sini...berat hati aku nk dtg retreat ni, aku tak tau nape...sampaikan air mata aku mencurah2 smbil bawak keta td, mungkin aku ade perasaan tak puas hati pd seseorg....hubby sentiasa ckp suh bersabar, tapi tahap kesabaran aku juga ade batas nye...
Ok lah aku taknak ulas lebih lanjut, smpai di sini entry kali ni...bye...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, 27 November 2011

Update 170 km/j

tajuk kasi gempak skit...

Itu adalah catatan terbaik aku memandu accord masa otw balik dari kl aritu...hehee..saje je nak test tahap kecekapan aku memandu di highway, cewahhh....tp takmao buat lagi dah..incik hubby marah wokeh... 'nape mama tak tekan sampai 200 je?' ha'...itu adalah ayat tidak puas hati dia terhadap aku...tapi klw pa belikan Nisan Murano kat mama nanti, haruslah akan mama tekan pedal tu hingga mencecah 200 km/j...muahahaha....

actually aku tersangat bz skarang ni...sebab tu nak update seberapa laju yang mungkin, selaju yg aku drive, ngeeee...cerita di atas hanya selingan kepada tajuk je...huhuhuuu~

aku dah seminggu berkampung kat opis, balik utk tido je pastu pagi esoknye, sambung blk keje sampai kul 1 pagi, dah la minggu ni long weekend tapi aku masih gagah memerah otak untuk menyiapkan ISO yang akan diaudit awal bln depan, bukan aku sorang je yg keje tapi satu unit aku juga bekerja...adeiiii tak best tul la keja time2 public holiday ni...sian kat anak2 dan incik hubby, dah la minggu depan hubby nak ke Singapore dan aku lak retreat MPL kat cameron, anak2 dah selamat incik hubby antar blk kg...seminggu ni memg tkde peluang nk bermesra ngan anak2, kuar umah diorang masih lagi tdo, balik umah pon anak2 dah tdo..sory anak2 mama.... :(

ujung tahun memg bz, nk audit iso la, nk submit bajet 2012 la, nk retreat la bla bla bla blaaa....rasa cam tak cukup lak 24 jam sehari...bosan! tak sabar tul nak habes suma ni, pastu leh la bersenang2 takde la nk keje smpai lewat malam...nk kuar g mkn2 ngn bff pon dah tak sempat, sory ye makcik...kite bbm je okeh untuk update program memasing...dah kul 6, aku nk blk charging ape yg patut kang kul 8 nak sambung keje lagi...smoga aku diberi tahap kesabaran yg tinggi dan mental yg fit untuk bekerja smpai kul bape lak malam ni aku pon taktau lg...huwaaaaa...

Tuesday, 22 November 2011

FIL dalam kenangan...

Abah telah kembali ke rahmatullah pada hari sabtu yg lepas 19 nov pd jam 9.05 mlm...4 bulan menanggung penderitaan akibat cancer usus dan akhirnya menghembus nafas terakhir di rumah, mak dan 2 org anak beliau adalah yg terakhir berada disisi beliau ketika penghujung hayatnye...tiada lg panggilan ABAH selepas ni... :(

Smoga arwah abah ditempatkan dikalangan org2 beriman...Amin..

Friday, 18 November 2011

Congrats RMN Golfers..

Congratulation & Celebration la la la la la la...

Eceh! Aku lak yg terlebih xcited...Navy johan tu of course la sonok...20 tahun menunggu nak rangkul semula kejuaraan golf interservice, hari ni terbukti kemenangan milik tldm...bangga aku dengan semangat 12 pemain golf rmn yg terpilih utk berentap utk menjuarai interservice tahun ni, especially to my beloved hubby salah sorang yg ade dlm team rmn...cayalah! Tak sia2 navy antar balik semenanjung tau...ngeeee

Happy giler cn, tgk dlm pic yg incik hubby sent td...mlm ni mkn besar la golfers rmn...heheee...memang u all layak menang setelah training 2 3 bln sblm ni...Tahniah RMN golfers!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 10 November 2011

Minggu entry bergambor jer !


Betul la...baru perasan, minggu ni entry penuh ngan gambor jer...ye la kan, klw kat lumut tu tempat2 yg dah biasa, kebetulan minggu ni ke kl pastu sambut raya haji lak...lagipon aku kan gemar sgt bergambar, so setiap aktiviti tu mesti nk di abadikan sebagai kenangan...cewahhh!


Pengangkutan arini ditaja oleh toyota estima hahahaaa...

Bengkak je abg aku, keta kena lenjan masuk dusun, seb baik tak bawak balik BMW 5 series...klw tak, nak jugak aku test drive dalam kebun tuh...ngeh ngeh ngeh...jarak umah aku dgn dusun dlm 20 minit so kena la bwk keta, kang cemana lak nk hangkut buah2 tu kan....

Entry kali ni, nk citer pasal dusun...arwah abah ade meninggalkan kami adek beradek dengan 6 ekar dusun buah-buahan di changkat jering, ini je lah harta yg arwah abah tinggalkan untuk kami sekeluarga dan 2 biji rumah di kamunting yg menjadi tempat berkumpul kami adek beradek, kira tu umah mak ler cuma skarg ni mak tggal ngn aku...sebuah lg mak sewakan, Alhamdulillah...tu suma hasil 21 tahun arwah abah bekerja sebagai tentera, walaupun tak kaya raya tapi peninggalan suma tu untuk kami sekeluarga sudah memadai, hingga ke cucu2 nye dapat merasai hasil dusun arwah abah sekarg ni...

Okay sambung pasal dusun, 3 hari cuti panjg sempena Aidiladha, ptg raya aku, incik hubby, abg ngah aku dan kazen mencari hasil durian di dusun, skarg ni memg tgh musim...dalam sehari bleh mencecah 50 ke 100 biji...6 ekar punye dusun tak terkutip kami dibuatnye, dah puas makan mak sedekah kan pd jiran2 ade jugak yg mak jual sebab terlalu bnyak...smlm incik hubby siap bwk balik nk jamu pd team2 golf beliau, pg td bwk g KGS selesai kengkwn nye bedal...heheheee~

Ini la antara hasil kutipan Ruhil... :)


Monday, 7 November 2011

Salam Aidil Adha


3R
Mama-R takde dlm gambor tu, tolong snap kan aje utk kenangan insan2 tersayang i ni...i tak sempat nak touch-up, bz siap2 kan anak, siapkan suami, siapkan juadah raya...cer tgk incik hubby pakai kain pelekat je, makcik tak perasan bwk balik baju jer, ingatkan ade suarnye skali masa aku amek dlm almari dah siap2 gantung kat hanger, rupanye baju je...masa nk iron baru la perasan suar takde,sabor je la...tahun ni sambut Aidiladha di taiping, aku dan family abg ngah je yang balik beraya, kebetulan dia ambil bahagian utk anak2 nye...anak2 aku masa mereka umur 2 bulan dah buat majlis berendoi dan aqiqah sekali... 

Teringat aku tahun lepas, kami sekeluarga beraya di Sabah...tak kurag meriah nye mcm kat semenanjung...masa tu buat gathering intake aku yg ade kat sabah dan kawan2 di PTKK, 2 periuk nasi ayam 5 ekor ayam selesai...meriah sungguh! seb baik sempat buat open house, klw tak aku dah balik sini tak sompek nk gathering...heheee~

tapi dah dok sini cam malas je nk wat open house...nape ek..raya posa aritu pon tak wat makan2, malas semacam je rasa nk buat...Insyaallah tahun depan la kot makcik buat... :)

Saturday, 5 November 2011

Jalan2 cari makan..



Sebelum balik ke lumut semalam, incik hubby nak makan kebab katanye...so kami singgah di Naab restorant, di mana brother in law beliau bekerja di situ..restorant ni terletak di bukit bintang...banyak restorant2 arab di situ dan rata2 yg berkunjung di restorant tu adalah pelancong dari sana...sebelum ni pernah jugak makan yg di tapau oleh abg ipar hubby tu, tapi mkn di restorant ni leg banyak menu...salah satu feveret aku adalah lamb...memang puas hati la makan kat situ...sethapppp!! 


Iranian Lamb Shank..terbaeksss..

Kebab Koobideh

Naab Restorant..
Istak beer...non alcohol...perisa strawbery...beshhh

Yg disebelah incik hubby tu abg ipar beliau merangkap manager di Naab restorant berasal dr Iran...

Lamb shank itu sy yg punye! yummy...

Selesai di habeskan oleh penggemar lamb...



Okay...sampai disini dulu entry jalan2 cari makan....next mana pulak yea... :)

Friday, 4 November 2011

Dating with hubby..

Kebetulan aku berkursus di kl dan incik hubby pulak ade pemilihan golf inter service...so ade la peluang i nak dating...ngeee...

tapi yang tak besh nye, aku stay kat mess...tumpang umah member2 aku dan incik hubby lak kat transit, umah SIL ade kat ukay perdana tapi memandangkan program hubby yg perlu setiap jam 5.30 pg dah kena gerak ke Nilai dengan team golf yg lain, so dia stay je la kat transit...malam baru kami jumpe...rasa cam zaman bercinta dulu2 je...ye la kan, sebelum nk jumpe bbm bagai nak amek kul bape, nak g makan kt mana, datang pick up pon betul2 kt depan pintu lif...besh nye la kan bila sesekali dapat buat cam zaman bercintan cintun dulu...hehehee...

So mlm semalam kami dating kat lookout point Ampang...tempat yang menarik, pemandangan yg cantek dan romantik sgt...dinner sambil menikmati pemandangan kl di waktu malam memang cantek...

gmbar tak clear sgt guna hp jer....


Having a gud dinner with my luvly hubby... 
actually tempat ni, sesuai juga bwk bersama family...kat sini bukan hanye ade 1 restorant je, western food ade, Arab, chinese food, pilih je nak makan ape...1st time kami nk sampai sini sesat jugak...hubby sampaikan guna gps baru jumpe...tapi klw org kl maybe dah biasa dengan tempat ni...di bahu2 jln nk sampai ke sini memg ramai couple2 lepak tengok pemandangan kl...tapi sepanjang jln nk ke sini gelap takde lampu jalan...jalan nye pon berbukit dan banyak selekoh...

makaseh yea incik hubby...bebila free bwk ler lagi... :)

Thursday, 3 November 2011

TIGA !

Ada 3 Hal dalam hidup yang tidak bisa kembali :

 Waktu 

 Kata-kata
 Kesempatan

Ada 3 Hal yang dapat menghancurkan hidup seseorang :
 Kemarahan
 Keangkuhan
 Dendam

Ada 3 Hal yang tidak boleh hilang :

 Harapan 

 Keikhlasan 

 Kejujuran

Ada 3 Hal yang paling berharga :

 Kasih Sayang 

 Cinta 

 Kebaikan

Ada 3 Hal dalam hidup yang tidak pernah pasti :

 Kekayaan 

 Kesuksesan 

 Mimpi

Ada 3 Hal yang membentuk watak seseorang :

 Komitmen 

 Ketulusan
 Kerja keras

Ada 3 Hal yang membuat kita sukses :

 Tekad 

 Kemauan 

 Fokus

Ada 3 Hal yang tidak pernah kita tahu :

 Rezeki 

 Umur 

 Jodoh

TAPI, ada 3 Hal dalam hidup yang PASTI :

 Tua

 Sakit 

 Kematian

Ya Allah, shbt saya yang membaca ini adalh shbt yg soleh, kuat, sabar, sayangilah dia serta kasihilah dia. tolong bantu tingkatkan kehidupannya, mudahkan rezekinya, sihatkan badannya. Jika dia melangkah, selamatkanlah dia, mudahkan langkahnya....آمِيّنْ آمِّيْنَ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ kirim ke shbt" yang kamu sayangi. ‎​‎​اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ hidupmu akan bahagia kerna mereka juga mendoakanmu :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 1 November 2011

Meh aku nk bebel skit !

Entry TAK puas hati...

Aku klw bleh nk blog aku ni bersih je...takde nak maki hamun org, takde nk ngutuk2 org, takde nk judge org tak tentu pasal, xde nk marah2 org bagai...tapi aku nk hangin la jugak kan klw esok pagi kena g kursus, kul 6.30 ptg td baru tau! Klw kat sekitar lumut ok lagi la kan...ni kat kl lak tu, tau2 dapat signal rush action lapor kat hotel ape ntah kat shah alam 020800...aku nak settle kn kerja2 aku lagi, nk settle kan anak2 lagi...seb baik ade mak! barang2 satu hape pon tak kemas...nak naik bas lak satu hal...hubby lak tak bagi bwk keta sorang2 coz dah malam...Seb baik incik hubby ade kat kl leh la amek kan aku kul 1 ni kang baru sampai...cool skit dah ni sebab nk jumpe incik hubby jap lagi...syioknye! Hehee...angin aku ni jap je, dah settle down suma, aku dah ok la...lgpon nk jumpe cik abg tak leh nk hangin lelama...ngeee...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.