Sunday, 31 July 2011

Ramadhan Kembali

Syukur...Ramadhan muncul lagi, bulan ramadhan untuk mencuci dosa, bulan yg penuh dengan keberkatan...Bulan Ramadhan diturunkan Allah untuk menjadikan manusia lebih berhati mulia, sebaik menjelangnya fajar ramadan, bersujudlah memohon Allah membuka pintu hati kita agar menjadi manusia yang lebih baik daripada semalam, hening ramadhan menyejukkan jiwa yang sedang kusut, leraikan segala masalah dengan mengadu kepada Nya kerana bulan ini, bulan Allah melimpahkan rahmat lebih dari bulan-bulan yang lain, Kumohon keampunan Mu...


Harum Ramadhan Tercium sudah
Bersihkan Hati Sucikan Diri
Mohon Maaf Setulus Hati
Semoga Indah Ramadhan
Membawa kita ke tempat tersuci





Sepagi di Taman Tasik Taiping

Pepagi lagi dah sampai taiping nk amek anak2 balik lumut, maklum la dah tinggalkan anak2 4 hari di kg, mama rindu anak2 mama....incik hubby duty lak arini...so aku sorang je lah yg balik...pagi tadi sempat jugak bawak anak2 ke taman tasik, mama upah main kat playground coz 4 hari mama tinggalkan kat atok...hehehee...
Peace mama...

Suke Riezaril dapat lepas ek...


no no no noooo!!!!


Hilang penat mama tengok awak berdua... :)) kejap je rasa zaril dah besar...Zaril cepat2 besar ek mama tak sabar nk bg adik kt zaril...hohohohooo...Smoga anak2 mama diberi kesihatan yg baik dan membesar dengan ceria dan penuh dengan kasih sayang...

Friday, 29 July 2011

Misi Mencari Kebab

Misi mencari kebab yang sama seperti di France dulu masih gagal di temui...setiap kali ke KL pasti mencuba restorant2 arab yg menghidangkan menu kebab, jom la pa kite g France lagi, pegi makan kebab...hahahaa..tak kosa la aku kebas bontot 13 jam nak sampai...semalam satu lagi restorant arab yg kami dah terjah, sampai kl kul 2230 incik hubby amek kat pudu n trus ke Restorant Marakesh di Bukit Bintang, tapi tak kena jugak ngan selera..takpe lah sekurang-kurangnye dah try, so pasni kite cuba lak tempat lain.. :)


Lamb Shawarma...

Aku bedal je..tapi memg x sesedap cam kt sana..
Asyik godek BB je...sekadar gmbar hiasan ngeeee....
  Air Chai...

Bila nak diet nih??? asyik makan je..teruja aku tengok gambar kat fb maam hani...kurus giler dia dah tggal 48 kg je...saya sgt jeles okeh!!! tu weight aku sblm pregnant anak no 2, aku akan usaha dapatkan semula berat aku dulu, tungguuuu....jangan hangat2 taik ayam udah ler...hua hua huaaa... 

Wednesday, 27 July 2011

Rasa malas nk keje?? Amek je la cuti....

Pagi yang agak tenang dan damai di opis, ramai officers yang tkde minggu ni, ade yang ke sandakan handle kursus sistem bahagian, kalau bawak aku pon bagus bah...rindu aku sama sabah baaaa...hehehee..bos2 besar suma outstation, Awas anak2 tikus berkeliaran...sunyi lak takde diorang nih, kalau tak opis aku ni tempat diorang bergosip, tempat diorang menghabeskan biskut2 aku, tempat diorang ngadu kena maki ngan bos, tempat diorang melepak bila takde keje..hahahaaa...rasa cam malas nak wat keje je arini, petang kang takmao masuk opis bleh tak?? bleh g kl awal skit... makaseh ya bos luluskan permohonan cuti saya pada esok hari...cuti yang tidak dirancang, nak pegi skodeng incik hubby slalu sangat turun kl nih...hehehee...tak tak tak...mama tak skodeng pa okeh, mama percaya kat pa... :) words incik hubby yg mulanye aku nk tanye 1001 soklan tp bila beliau cakap 'mama tak percaya kat pa ke? ' hilang trus suma soklan yg aku nk tanye..ayat yg membuatkan aku lemah..huhuhuuu...lately ni Incik hubby asyik bz je, so kebetulan kursus kali ni dapat bilik sorang, semalam incik hubby bbm suh datang kl lepak bilik dia...katanye hotel yang beliau berkursus tu dekat ngan bukit bintang..'mama bleh shopping kat sini dekat ngan pavilion, pa pegi klas ma pegi la jalan2 pavilion..' hubby aku pon dah tau sangat bini dia ni kaki shopping, suh jugak dtg kl...wow!!! terbaeksss idea hubby aku nih...anak2 kt kg lak kan...ngeee ngee ngeee panjang langkah la mama dia kan...okeh2, nak kuar g beli tiket bas...tak sabar nk jumpe kekasih awal dan akhir,hahaa...(tongue Out) ingat bbm ke hape!!!!

Eppy Besday Riezaril Hariz

Selamat menyambut hari lahir yg pertama Riezaril Hariz...Semoga anak mama menjadi anak yg soleh, anak yang cerdik pandai dan berjaya dalam kehidupan kelak Insyaallah...Ayah, mama, kakak ruhil sayang riezaril...Ayah & mama doakan agar riezaril diberikan kesihatan yang baik untuk membesar bagai juara... :)

yeah!!!! Im 1 years old now....

Alolololooo...tomey..tomey...

TQ Ayah....

1 Happy Family....

TQ Mama....
Big clap from riezaril
My Princess
My Little Hero

alaaa...gambar blur..


Kengkawan yg memeriahkan majlis...
Berday Boy...muah..muah!!

eh..eh..nape tu makcik???


Ruhil yg xcited...'ni besday kakak la'...


Tq pada yang hadir memeriahkan sambutan hari lahir riezaril. Tak plan awal pon nak celebrate berday zaril...memandangkan ayah nak ke kl lagi pada hari selasa, mama terpaksa buat kat McD je...mama ingat nak wat bbq kat umah tapi mama tak sempat nak organise, ayah asyik outstation je, baru je balik ari senin, ari selasa dah pegi kl balik...ini je la yg mampu mama & ayah bagi sempena berday riezaril...b a gud boy ya Riezaril Hariz...

Saturday, 23 July 2011

Breakfast with Ruhil..

Ruhil lah peneman mama makan bila ayah takde, untie mas takde kan...tq sayang...walaupon kekadang perangai ruhil membuat kan mama naik darah tapi kalau bawak pegi makan, ruhil behave...pagi ni b'fast kat old town taiping central, Riezaril tdo..so tggalkan kejap kat atok nye,pepagi tdi kuar pegi manjaku..semalam pengasuh riezaril sms “lin ari isnin tolong bawakan susu, pampers, mandian, bedak n botol susu zaril ye..” Balik dari manjaku singgah old town perut lapar tak b'fast lagi...ok chiken hor fun dah smpai, makan dulu ye...kang balik nak tapau sushi king lah...heheee..

19-21 Jul 11

Assalamualaikum, selamat malam, salam sejahtera dan salam 1 Malaysia...cewahhh!!!!! minggu lepas bawak peserta kursus Jati Diri Pegawai siri 3/11 di Eco Kandu Adventure Gopeng, sebelum2 ni buat kat Pusat Kepimpinan je tapi kali ni Co suh wat luar dari kwsan lumut, tempat ni dekat je ngan kg Co aku, ari yang kami sampai tu bapa beliau siap antar durian lagi...pelbagai aktiviti yg disediakan untuk peserta2 kursus kali ni, memang memenatkan tapi cukup best...ade jugak aktiviti yg aku joint skali...meh tengok gambor2 sepanjang 3 ari aku berada disana.... :)

Im flying without wings...fiiuuuuu....


Aktiviti paling beshhh...flying fox...




Setelah penat berjalan 6km...

Sblm mendaki Gua Kandu...



fufufuu...mengalahkn daki gunung kinabalu lak...hehee




Rehat dulu..Bersama peserta2 kursus jati diri...



Hari ke-2, aktiviti jalan lasak..


Peace no war...






Makan ration tempur...sethapp tau...


Officers n staff PK...


 Lama tak mandi sungai....



Best gak dapat joint aktiviti camni...asyik dok opis je bosan gak, hanya PK je yg organise aktiviti camni, meh datang kursus kt PK...heheheee...ok sampai disini dulu..

Thursday, 21 July 2011

Sayang kamu...Rindu kamu...


Nape ni...dah kul 4.10 pg, mata tak leh nak lelap, padahal badan penat sangat, petang tadi baru balik dari bawak peserta kursus Jati Diri Pegawai, nama je jurulatih tapi ngan aku skali jadi juruletih...kalau ikut kan aku malas nak pegi, sian anak2 terpaksa tinggal kt kg..memandangkan aku lah satu2 nye ladies officers yang ade kt PK tu so kena la pegi jugak coz ade ladies officers yg jadi peserta untuk kursus tu...dari awal lagi memang rasa tak best je nak pegi... mama rindu ngan anak2 mama...mama rindu ruhil, mama rindu riezari n mama rindu papa-r okeh, pulak tu hari yg pergi ke Gopeng tu adalah hari lahir riezaril yg pertama, sian nye mama takde, ayah tade nak celebrate...sampai dari Gopeng tadi dah kat kul 7 terus je balik umah, dah balik umah malas lak nak kuar beli dinner...jawab nye makan maggie je lah...baju pon belambak nak basuh, esok nak balik tepeng so kena jugak settle kan cuci baju2 tuh...penat siottt!!!!! mata tdo la wei...camane nak tdo rindu org2 disekeliling...sunyi nye umah ni tanpa mereka...incik hubby dah sampai klia kul 11 td...tapi tak balik ke lumut lagi coz hari sabtu beliau ade klas golf...so tak kan nak balik lumut malam ni pastu nak pegi balik kl esok...bazir minyak keta je, baik bagi kat aku wat shopping...ngeh ngeh ngeh...macam nak call incik hubby je skarang nih tapi dah kat kul 4 pg sian lak nak ganggu beliau, kang dia risau lak nape aku tak tdo2 lagi waktu skarang...mama tak leh tdo takde lengan pa... :(  rindu pa...

Sayang kamu..rindu kamu incik hubby...

Ape jiwang sangat pepegi buta nih...


Anak Ayah...2 beranak yg b'kongsi tarikh lahir yg sama


Rindu kamu berdua...
Wajah2 kesayangan hamba... :) Wahai biji mata silalah tdo!!! ade 2 jam lagi sebelum nak pegi keje weh...

Tuesday, 19 July 2011

19.07.2010

Alhamdulillah...aku dah selamat melahirkan seorang baby boy seberat 3.9 kg di Sabah Medical Centre pada jam 3.15 pagi...sedihnye hubby takde disisi di saat2 aku nak melahirkan anak ke 2 kami, incik hubby berkursus di KL...mujur sempat mintak ampun dalam labour room tu sebelum bersalin...so takde la susah sangat nak bersalin coz hubby dah ampunkan, banyak dosa kan...heheheee...pagi tadi bangun tdo ade bleeding tapi tak sakit pon tapi sebab risau, aku rasa elok je la pegi check ke hape mana tau baby dalam perut ade problem ke hape...klw ikut due date lambat lagi 30 nih...baju2 baby memang dah siap 1 beg, memandangkan incik hubby pon takde, so aku call kak emi, kak emi ni kira pangkat ank sedara la (2 3 pupu la kami ni)...tapi beliau tua dari aku 3 thn, mintak tolong beliau antarkan ke Sabah Medical Centre, actually masa kat lumut pon umah kami sebelah menyebelah je..so bila pindah sabah pon kami berjiran lagi, berdepan umah je..dalam kul 10 sampai SMC check2 bagai...tiada bukaan lagi kata nurse yang periksa aku tu so aku taknak la dia tahan kat ward coz tkde rasa sakit ape pon cuma aku je yg risau, masa ruhil dulu aku mintak induce kat doktor goh Sejati kt stiawan tu coz masa tu incik hubby pon nak balik semula ke france, aku tawakal je mintak doktor goh induce kan aku..ye la time tu lagi seminggu je incik hubby nak balik sana, klw aku tak wat camtu, 4 bulan pastu la baru beliau dapat tengok live n pegang anak dia, elok la budak tu pon dah pandai meniarap ape time tuh...huh dengan berani nye aku meyerah diri untuk bersalin, tapi time tu memang aku sanggup wat ape je coz incik hubby dah nak balik ke france, dah la nak dapat sorang pon 3 tahun kami menunggu...memang aku nak sangat time aku bersalin incik hubby ade kat sisi aku...so aku pilih 13 jan 08 untuk di induce coz berday incik hubby jatuh pada hari tu, memang aku nekad nak bagi adiah special untuk beliau di hari jadi nye...cewahhhh...(ni cite pasal ruhil ke nak cite pasal baby no 2 nih...haishhh...) okeh2 sambung balik pasal baby boy aku nih...so aku mintak balik je coz aku tak nak tahan kat ward, lagipon dah check baby suma ok, doktor pon benarkan je aku balik...petang tadi kul 6 lebeh aku kuar ngan ruhil pegi 1 borneo tingin lak nak makan GCB, ye lah kang dah terbersalin tak leh makan dah, kena la tunggu 44 hari baru leh makan tu suma....pas je beli GCB, beli lak big apple haaa hadap la ko rozlin...ngee ngeee ngeee....kul 9 iron lak uniform, malas giler nak keje esok, plan nye nak mintak cuti je 2 3 hari, penat aku uruskan persiapan sambutan kepulangan KD TUN RAZAK minggu lepas, tapi  dalam sebok2 tu lupa lak nk request cuti, borang pon tak isi, camane nak cuti...kul 10.30 masuk tido...hah!!! baru je letak pala nak lelap tetiba dah rasa sakit, ishhh..camni ke rasa nak bersalin? tiap 10 minit je aku rasa sakit tapi kekadang ilang terus rasa sakit tu...sampaikan aku dah bleh lelap mata, aku kalau bleh nak tahan je sakit tu tak nak layan sangat coz nak jugak tunggu sampai incik hubby balik esok, kul 1 dah terjaga aku rasa memang sakit, tiap 5 minit je  rasa sakit...confirm ni sakit nak bersalin nih...huh tak bleh jadi nih kang ade gak yang bersalin kat umah, dari base PTKK ni nak sampai ke SMC dalam 45 minit...jauh tuuu...memandangkan aku tak bleh nak tahan lagi, terpaksa la aku call kak emi mintak tolong dia antar kan lagi ke SMC, sampai ke SMC dlm kul 2.10 lebeh kurang aku leh jalan lagi dalam dok sakit2 tu, kak emi pegi parking keta...nama je private tapi haram ade orang yang duty ke hape jaga kt konter tu...aku ni ngan terbongkok2 tahan sakit naik lif n terus ke wad bersalin...nurse yang ade kat konter wad bersalin tu pon sorang je pon yang bertugas ketika tu, so aku gtau dia aku dah sakit ni nak bersalin kot n trus aku berjalan ikut nurse tu masuk ke labour room yang tak jauh dengan aku, time tu kata nurse dah ade bukaan 4 cm, dalam pada tu aku tengok dia dah call doktor n siap2 barang untk aku bersalin...sempat lagi nurse tu ckp kat aku 'u tengok tv dulu ye..kul 3 saya datang check bukaan, kejap lagi doktor sampai (lebih kurang la bahasa sabah nurse tuuu..) hah tak sempat ko nak tunggu kul 3 nk check aku nurse oiii...anak aku dah nak kuar ni..mengelatat ko call doktor, actually dah 3 kali nurse tu call tapi tak datang2 pon...syiok sangat kot layan mimpi...seb baik la kak emi ade teman kan aku sepanjang proses aku melahirkan anak aku nih..memula cam segan je dia ade dalam labour room tu, nak suh kuar tak sampai hati lak aku...tapi tangan dia la yang aku genggam sampai anak aku kuar sambil usap2 dahi aku, doktor sampai dalam kul 3 tu aku dah start meneran cam dah nak kuar aku rasa, doktor sampai2 siap menyanyi lagi orang tua tu sambil tangan dia dok buat kerja keluarkan baby aku...lantak ko la nak nyanyi ke hape janji ko buat keja ko ngan selamat...


Fresh lagi nih...hehehee
 tadaaa...selamat dah bersalin, gambar ni kak emi yang tolong snap kan...aku doktor tu dok proses lagi,hehehe...


kat labour room lagi..trus letak kat mama yg muka serabai..
Actually ni citer setahun yang lepas..hehehee..saje je buat entry ni untuk anak lelaki aku nih...Happy birthday sayang mama...sory mama takde, mama outstation ayah pon dah lepas ke jakarta minggu ni...okeh la sampai disini dulu ya...makcik nak tdo sok kul 5.30 siap ade EMA lagi...masa subby dulu je last aku EMA nih...
tak pasal2 aku tdo dalam utan 2 malam...takpe la layan je la... :)




Sunday, 17 July 2011

Baru nak tengok...

siaran terlewat...baru nk tengok..

jom p tengok wayang...baru nak dapat tengok tau..Urghhhh!!!! Penat...baru sampai dari tepeng...antar anak2 n mak balik tepeng seminggu...minggu depan aku bz ngan kursus, incik hubby lak nak ke jakarta ari selasa..so terpaksa antar mak n anak2 balik kg, aku takde hubby takde mak taknak la dok bertiga je ngan bebudak tu...sunyi n rindu kat anak2... :(  Weekend ni incik hubby tak ikut sama kami balik kg, beliau ade tonement kat damai laut, sabtu ahad lak tu...seb baik bawak balik jugak complimentary untuk 4 orang kat black forest...hohohooo bila mau pigi main tuuu...jangan lupa masukkan mama dalam list tu skali ya! ngee ngee...okeh2 nak siap2 tengok wayang malam nih...seb baik ade lagi citer transformers tu...ni baru berkesempatan makcik nak g tengok..anak2 pon tak brape nk sehat time tu, tak sampai hati lak nak tinggal ngan mak semata2 nak g tengok wayang je...ni dah tinggal berdua leh ler dating jap...heheheee...

Friday, 15 July 2011

Shopping tak hengat....

Alaaa...silap ar tak mintak cuti 2 ari je trus, kan best...penat shopping semalam pon tak ilang lagi nih...segan lak kat co nak mintak cuti, aku ni nak mintak cuti ngan co pon segan...ye lah cuti setakat nak dok umah je baik datang keje...kalau g holiday ke, balik johor ke okeh jugak, tak kesah la...yang penting hati aku ouas dapat shopping bagaii semalam, kuar dari umah 7.45 tuuu...pegi amek mak buyung kat umah  mertua dia n dalam kul 8  terus gerak ke ipoh...sampai ipoh kul 9.30, aku ingatkan kami yang paling awal la kan sampai jusco tu coz aku sebelum tu ade cakap ngan mastura "nak pegi awal2 ni nak tolong bukak pintu jusco tu ke?"heheheee...rupa2nye nak masuk jusco tu dah Q dari luar lagi...nak cari parking lak satu hal...aku ingat kan kami yang paling awal...aku baru terhegeh-hegeh nak cari parking, ade tu yang dah tolak trolley nak balik...ade sorang amoi tu siap beli milo penuh satu trolley..nak mandi ngan milo tu ke hape...teruja tengok diorang ni shopping...actually aku 1st time pegi jusco members day...memang aku teruja tengok orang shopping bagai....ye lah jusco members day ni buat ari kerja pulak tu 3 4 bulan skali je pon....itu yang sanggup aku amek cuti sehari nak join skaki, ade geng kaki shopping lak kan....so pasni takyah pikir nak beli baju raya anak2 dah, suma aku dan beli...baju raya, baju nak belasah ari2, tinggal kasut aje yg nak cari utk anak2 nanti...shopping untuk anak2 mama nye pon nak jugak la kan...mana tahan tengok je...hehehee...cer tengok gambar mak buyong tu shopping...owhhh..shopping tak sakit pinggang lak ek...klw tak "sakit pinggang la kak lin"...dok ngadu kat aku... :)

Dah penuh 2 trolley...

1st round penuh bonet ngan bantal n cadar...


Sambung Shopping...3rd trolley
 Akemi Comforter diskaun 70% ...berbaloi-baloi

Seb baik xde penumpang...bonet penuh...hehee...

Muke puas bershopping....
 dah...dah..pasni dok diam2 kat umah, tak yah gatai2 lagi nak shopping... :))


Wednesday, 13 July 2011

Kronologi Kehilangan Kunci Accord...

Pening n penat mencari kunci accord ilang...ni kali ke 2 dah ilang...last dulu tahun 2009 masa aku kat KDSI I, masalahnye kalau nak buat semula 2 3 ratus takde la ralat sangat tapi kunci ni mencecah 1k ++ (dapat aku handbag CK, baru je aritu husha kat kl hehee..) coz aku dah penah buat masa yang ilang dulu..ape yang mahal sangat ntah la...bonet kot pkai remote je bukak...tak pasal2 nak bagi duit kat honda tu lagik..satu hal lagi lak kalau nak wat kunci baru, nak kena antar ngan keta2 skali wat setting ape ntah..hishhh hampeh tol la...memang la ade kunci yang selalu guna tu, tapi nak kena ade jugak spare key incase kalau kunci yang 1 lak tu ilang, tak ke lagi haru...haaa amek ni kronologi yang aku ngan incik hubby try recall semula sejak menyedari kehilangan kunci accord...hahahaa siap kronologi tuuuu...

*  4 Julai - incik hubby pegi antar accord ke bengkel untuk cat semula skirt bawah yang aku calarkan masa parking kat 1 Utama. Memandangkan keta tu petang baru siap, incik hubby pegi main golf ngan kawan, so aku naik satria aritu, incik hubby balik main golf terus ambil keta kat bengkel, makna nye beliau bawak 2 kunci, 1 ade kat keta yang tengah repair tu, 1 lagi ade pada incik hubby. tapi dia pon lupa time amek keta guna kunci yang beliau bawak atau kunci dah ade dalam keta.

*  5 Julai - pagi tu incik hubby tak masuk opis, pegi trainning golf kat damai laut bawak honda, so aku masih pakai satria, sebelah malam pulak incik hubby dah gerak ke kl coz esok hari nye nak ke KK..dia bawak honda ke kl. Tapi sepanjang ketiadaan incik hubby, aku betul2 tak perasan samada kunci spare tu ade ke tak...
*  8 Julai - Incik hubby balik dari kk, rasa nye beliau pon tak perasan lagi kunci tu ade ke tak...kebiasaan nye kunci tu akan disangkut pada tempat yg dah disediakan kat tepi pintu umah aku tu...
*  9 Julai - Pepagi lagi incik hubby dah pegi HAT coz kena food poisoning, beliau bawak honda time tuh, aku sebok ngan ops gerhana n bermalam di unit aku smpai keesokkan hari nye..

*  10 Julai - aku balik umah pon dah petang, kul 6 kuar pegi pasar malam ngan mastura naik satria je...
*  11 Julai - incik hubby masih SOB lagi,  aku pegi opis naik satria n incik hubby antar keta pegi service...haaa time tuh baru dia perasan kunci spare 1 lagi dah takde, kat umah pon takde kat aku lagi la takde...

*  12 Julai - bermula lah pencarian kunci accord yang baru saje disedari...pening lalat aku dibuatnye mencari 1 umah, dah penat cari, dok sembang ngan incik hubby recall semula last guna letak kat ner...

Tadi petang aku balik keja sambung lagi cari, kat tempat mainan ruhil tapi still tak jumpe jugak...aku try tanye ruhil...
   
  Aku : kakak ade main kunci keta mama tak?
  Ruhil : kakak tak main...mama tinggal umah mak mie kat sabah kot...

hahahaha...amekau!!! Ruhil...Ruhil...pandai sungguh bercakap yea....dah la malas aku nak pikir lagi dah...shopping tetap shopping esok...




Shopping bagaiiiii....

Sonok nye esok cuti...semata2 apply cuti 1 ari nak pegi Jusco members card sales tuuuu...makaseh ya incik hubby beri kebenaran nak pegi shopping esok...muahahaha...ni gara2 si mastura ni lah, berjaya menggoda aku nak pegi ipoh esok..makcik jangan terberanak kat jusco tu udah la yea!!! awak tu dah 8 bulan tapi kalau bab shopping ko la hantu nye..ngeh ngeh ngeh...jgn marah ek makcik...tu pon ade hati nak ajak aku shopping kat kl balik hari...huh tak payah la makcik, cukup la kite shopping kat ipoh aje, shopping la sampai lebam...aku memang tak penah pegi pon jusco members card sales tu..pegi time tak sales tu ade la...kul 7.45 esok nak push off dari sini, owhh makcik nak tolong bukak kan pintu jusco tu ek ek ek...hehehee...aku takde la nak shopping ape pon, tapi kalau ade yang berkenan tu tak kan nk tengok je, kang balik letak tangan atas dahi nyesal tak beli...hahahaa...brape pulak duit aku nak labur kat jusco esok, tapi memang plan nak beli baju raya anak siap2, senang pasni takyah pikir nak beli baju raya kang beli last minit wat sesak bagai ngan manusia je, yang tak beraya pon nak tumpang skaki shopping...bila la nak pegi tempah baju incik hubby...kain dah beli tapi tak pegi2 kedai united tu, macam la jauh sangat....eh dah citer pasal raya la pulak ek..ni kain yang dah dibeli dari bulan 4 lagi....tema tahun ni hijau epal ditaja oleh jakel...huhuhuu banyak la sangat tajaan yea...tajaan dari poket incik hubby...heheheee


Baju mama, ayah, Ruhil n Riezaril
Puasa pon belom dah citer pasal raya yea makcik....raya tahun ni turn johor okeh...walaupon usia perkahwinan hampir 7 tahun tapi baru kali ke 3 dapat sambut raya ngan incik hubby...aku tak kisah pon raya memana johor ke taiping ke sama je...janji incik hubby n anak2 happy....kan kan kan..  :))

Sunday, 10 July 2011

Tebaboooo!!!

Matahari Canak!!!!
Awasan Hijau merapat...Aku dari pagi merapat wei...kul 1 pagi baru nak canak,haishhh...dari pagi tadi aku dah mencanak kat ops room nih...tak yah la citer bebanyak,Perang!!!! Mesti korang tak paham ape yang aku ngarut pepagi buta nih...hohohohooo...biar la aku je yg paham..ngeeh ngeeh ngeeh...

Saturday, 9 July 2011

Alolololoooo....Sian nye dia...

Tahukah dimana saya berada sekarang???
di opis okeh....urrgghhhhhh weekend di opis bosan seh, sejak aku ditukarkan ke Pusat Kepimpinan dah hampir 5 bulan nih, aku tak pernah duty...kat sini hanya Lt kebawah saje yang duty....so bila kena keje time weekend rasa bosan ar plak...sian anak2 kt umah...ni BERSIH la punye pasal, memandangkan tak nak anggota navy ade yang terlibat dengan perhimpunan haram nih maka Ops Gerhana di aktifkan tak yah la aku xplain menatang ape tuh, RAHSIA NEGARA okay...so suma kena close up duty ikut awasan memasing...takde can la sape yang nak bersekongkol join BERSIH arini...huhuhuu.....so my turn arini sampai esok pagi....tak besh tol la...tak pasal2 aku tercongok kat sini...hmmmm takpe lah bukannye selalu pon...Layan!!!! actually nak citer pasal incik hubby ku nih...orang sibuk2 ngan ops gerhana beliau besh je beristirehat di umah...saya sangat jeles okeh....hehehee....semalam incik hubby balik dari Sabah tak baik2 lagi kena food poisoning dari sebelum beliau ke sabah lagi...dah pegi HAT PTKK tapi still tak baik jugak...pagi tadi bangun tido beliau nak ke HATL, aku tak hantar pon, beliau pegi seniri je coz aku pon nak siap2 masuk duty kul 10...call incik hubby nak tanye keadaan beliau, katanye kena masuk air, so kena la tahan wad dalam beberape jam...sebelum aku close up duty singgah HATL jap tengok keadaan beliau....tengok muke pon tak bermaya je coz  tak makan dari semalam...so aku kuar pegi mcd belikan bubur n breakfast aku skali....yo lah aku pon lapor gak tak makan...join makan skali kat wad ngan orang sakit..ngeee ngeee...


Alolololo....Sakit ek..

Waahh!!! Selera makan bubur Mcd....


Alaaaa makcik ni nak jugak enterprem
Cepat2 sembuh yea incik hubby...sok leh g main golf kalau dah sehat, hadoiii dah kul 11 mlm dok kat opis lagi nih, bila nak abes perang nih...confirm sampai esok seb baik dah bawak bantal simut baju nak berkampung kat sini...heheheee...