Thursday, 30 June 2011

Anak2 mama cepat sembuh yea....

Balik keje tadi, lepas makan kfc ngan mastura terus balik umah,aku mintak incik hubby tolong amek kan Riezaril kat umah pengasuh..sampai umah incik hubby dah balik, hmmm...tengok ruhil baring je depan tv, "eh anak mama ni nape"? Kebiasaan nye kalau aku balik keje lewat Ruhil dah ngayuh beskal dah depan umah,rupanye anak aku ni demam..."owh patut la baring je"...tak sempat pon bukak tudung n stokin terus aku ke dapur amek kan ubat demam kasi ruhil makan, baru je 2 ari lepas zaril tak sehat demam jugak, tapi zaril aritu aku bawak terus ke klinik pakar kanak2 ling kat stiawan tu coz zaril ade asthma, memang tak bleh lengah-lengahkan kalau dia tak sehat risau lagi melarat jadinye, zaril bulan lepas 3 ari 2 malam menginap umah batu besor 8 tingkat,ospital taiping...huhuhuuu...smoga anak2 mama cepat semboh n kembali ceria meriuhkan umah ni...tapi mama pon tak sehat ni, selsema dah 2 ari tak baik2 lagi, memang la tak sehat tak makan obat, lepas maghrib tadi dok lepak2 tengok tv, incik hubby sua ubat ke mulut ngan air...aku besa memang susah nak makan ubat, selagi tak di sua depan mata jangan harap la aku akan makan ubat..memang dari kecik aku susah makan ubat, mak aku pon dah paham sangat la aku nih susah makan ubat, kalau ubat tu pil aku bleh gagah lagi tapi kalau jenis cecair tu memang aku bleh muntah kuar segala isi dalam perut aku nih...seb baik la anak2 mama senang makan ubat ye...ngeee ngeee...ok la mau tdo sudaaa,mata pon dah laloq nih kena ubat...Ruhil n Riezaril pon dah tdo,nite...

Ku menunggu!!!!

Mana la si mastura nih!!! Lamo dah den nunggu ni,hadoiiii..lunch tadi baru je aku tibai nasi beriani ngan kawan aku izazi..:) Orang datang dari sabah kena la entertain,ingat tadi aku yang nak belanja izazi tapi skali beliau dah bayor dah...next time saya blanje maam ye...huh terbaekss la petang ni pulak si mastura bbm ajak makan kfc pulak, aku layan je mak buyong tu, kang terbersalin awal kang tak sempat lak makan kfc..ye dak makcik, ngeee ngeee ngeee...aku ni kalau kengkawan ajak makan aku okeh je,sesekali nk jugak lepak2 ngan kengkawan..kengkawan skot aku susah sangat nak ajak kuar ade je program diorang...makcik ni sorang je takde program,free memanjang..nanti kedai ariani dia dah bukak agaknye pon nak ajak kuar minum2 pon dah takde masa...ko jangan lupa daratan ye makcikkk!!! Hua hua huaaa...ok lah dah sampai dah mak buyong ni...jom makan kfc!!! Malam kang jangan incik hubby ajak makan udah, gemuksss la aku...arini asyik makan je tau..urggghhhh....

Saturday, 25 June 2011

Weekend yg tak beshhhh..

Hmmmmm...bosan balik taiping ngan anak2 je n mak, incik hubby dah start smula klass golf nye kat KL,setiap minggu nak berulang ke kl pasni, nak ikut incik hubby tapi mak mesti nak balik tepeng coz dah 2 minggu tak balik tepeng...lepas ni memang la aku ke taiping, incik hubby ke kl,tak tau la klass tu sampai bila pulak kali ni..sebelum ni pon 2 bulan berulang ke kl setiap minggu,stanby la duit minyak ye pa...nak claim pon tak boleh,orang dah organise pro malaysia yang ajarkan so duit minyak ke kl pandai2 la seniri la yea...dah balik dok semenanjung ni memang kena b'jimat la skit dulu kalau dok sabah macam2 elaun dapat n elaun umah pon tinggi dok sana...kul 10 dah kuar pegi taiping sentral cari adiah untuk kawan aku kawin,tak sempat pon b'fast terus kuar sementara Riezaril tido..aku bawak ruhil je,dah dapat adiah perut lak rasa lapar..ajak Ruhil pegi starbuks sebelum tu sempat take away sushi king...huh dok lepak2 kat starbuks tu tetiba tingat lak masa dok kat sabah dulu,selalu lepak2 situ n waktu break kul 10 tu pon sempat lagi nak tapau coffee..kat manjung ape ade???hahahaa...tapi mesti la aku suke balik dok manjung coz dok umah seniri n dekat klw nak balik kampung..dok sabah dapat umah tingkat 1, tak leh nak parking keta depan pintu klw balik shopping,ruhil n riezaril tdo jenuh berangkut barang n anak2..b'syukur la rozlin oiii ade jugak umah!!! Hohohooo..bukan tak bersyukur tapi keselesaan n kemudahan tu yang penting..tapi seb baik la dapat balik semenanjung semula,wekend pon bleh balik johor..dah balik dok umah seniri anak2 pon selesa nak main n aku pon leh sesuka hati aku je nak wat ape,plan nak cat bilik ruhil n bilik tetamu sebelum raya ni..a'ah ek baju raya dah beli dari bulan 4 lagi tapi tak pegi2 tempah lagi..suke sangat nak tunggu last minit kan...nak pegi tempah pon susah..kang orang dah tak amek tempahan baru tau..tema tahun ni hijau epal n raya tahun ni turn johor..lorr raya kat tepeng je la pa..ngee ngeee ngee...mau muncung laki aku tak dapat raya kat johor..huhuhuuu..okeh la nak siap2 pegi taman tasik taiping bawak anak2 ku main kat playground..sampai jumpe lagi,daaaaa...

Wednesday, 22 June 2011

Tak jadi la pulak...

Sebenarnye plan nk cuti mulai hari ni sampai minggu depan, nak ikut incik hubby pegi Nilai ade selection untuk golf inter service, so dari Nilai nak terus pegi ke Kuantan umah kakak sulung ku coz tak penah pon pegi umah dia semenjak dia pindah ke Kuantan, sebelum ni kat Kuala Terengganu...hmmmm, dah plan baik punye n dah gtau kat mak pon nak pegi umah kak long minggu ni, skali tak jadi...incik hubby tak bleh cuti pulak coz ade kerja yang perlu diselesaikan, semenjak dah draf ke tempat keje baru ni dia agak sibuk mengendalikan Ops Fajar...malam tadi selepas maghrib antar incik hubby kat nasi kandar manjung dia nak pegi main golf kat nilai, pegi tumpang kengkawan dia je..kul 12.30 incik hubby bbm dia dah sampai nilai...tak best tul tak dapat ikut, ROSAK PLAN makcik nak cuti!!!!!!

Sunday, 19 June 2011

Happy Father's Day..

Happy Father's Day Dear!!!! Luv u so much....Tq for being my husband n great father to Ruhil & Riezaril we luv u...muahmuahmuah!!!!

We Luv u Pa...

Tak lupa juga pada father in law Hj Ghazali bin Hj Said, terima kasih kerana menjaga dan mendidik suami saya sehingga beliau berjaya dalam kerjaya dan kehidupan beliau..Insyaallah...smoga abah sentiasa sehat dan dipanjangkan umur...
Pada abah yang tersayang Mustafa bin Ahmad, e-me doakan abah di tempatkan dikalangan orang-orang beriman, Amin...26 April aritu genap lah 26 tahun pemergian arwah abah..sedih lak tulih entry ni...

Father in law...



Friday, 17 June 2011

Laaa tak keje rupanye....

Laaaa...tak keje rupanye petang nih!!! ye2 je pegi opis kul 3 td...masuk pejabat tadbir tengok gelap je...tanye pada anggota duty..."petang ni co bagi makemen(off- naval term)la maam"...la ye ke? Hmmmmm klw tau tak datang opis aku tadi...sampai umah kul 1 tadi mastura dah bbm ajak kuar lunch kat Mcd, makcik ni biasa la ade je menda dia nak citer..dia nk buka butik tudung Ariani & DeZahra kat setiawan...Gud luck ngan perniagaan makcik ye..sok dia ajak aku pegi kl nak amek tudung2 untuk letak dalam butik dia tu...tapi aku tak confirm lagi coz nak kena tanye ngan incik hubby dulu, tapi sok dah janji ngan incik hubby nak main golf kat teluk intan...balik keje tadi incik hubby cakap ok je nak main kat teluk intan...yuhuuu!!! asyik main kat KGS je..tak best...green cam hampeh..tapi kengkadang pegi jugak la KGS tu...itu je yang paling dekat sejak teluk rubiah tutup, baru nak b'blog si mastura dah bbm ni, nak ajak pegi kedai langsir...ok la bebila sambung lagi, nak pegi amek mak buyung tu...heheheheee

Thursday, 16 June 2011

Asyik KGS je..

Alahai...tak suke la asyik main kt KGS je...penat la mendaki sementara nk smpai ke hole no 1 tuuuu....pa jom la main kt comeron ke, kt awana genting ke, mama tau pa baca blog mama...so please la sesekali jom la kite arrange main kt sana ek ek ek...heheheee..asyik dok main kt teluk intan, KGS je bosan la...dah la green tk ok...sebab tu main pon ntah ape2 je...huhuhuu...tapi kt teluk intan bleh la 4 par aku bedal, sekali tu je dlm sejarah penglibatan aku main golf...hahahaaa suke suke suke..jom main kt teluk intan esok pa!!!!!


@KGS Isshhhh...tak suke GEMUK!!!!!!!
 

Tuesday, 14 June 2011

Update...

Hari yang agak tenang di opis..pepagi dh jumpa co brief pasal BAKAT, aku tolong bantu je wife co memandangkan wife co aku ni AJK masakan, pulak tu nk wat pertandingan masakan bln depan so aku tolg deal ngn selwa utk arrange kan segala keperluan...baru lepas lunch so bleh la online fb jap, b'blog jap..ngeh ngeh ngeh..sementara tk bz, semalam aku SOB(stay on board term dlm navy, cuti sakit) 1 hari, aku tk tau la salah mkn ke ape...kul 5 pagi sakit perut memulas2, dua tiga kali asyik ulang ke toilet je..dah tk tahan sgt aku kejutkan incik hubby...dia bangun amek kan minyak gamat kt bawah...dah tak leh tdo sampai la alarm bunyi kul 6, siap2 nak g opis tapi perut memulas2 lagi, pagi tu incik hubby tak keje nk pegi main golf kt Damai, dia nk antar ke HATL tapi aku ckp tkpe la antar aku kt opis je nanti budak aku akan antar pegi HATL lagipon dia nk main golf kul 8 dah janji ngn kengkawan...aku malas nk kacau game dia coz nk practice utk selection ATM, aku masih leh jalan lg...sesekali je perut memulas2 smpai membongkok aku dibuatnye..dah pegi HATL dapat la cuti sakit 1 ari, suh budak aku antar balik incik hubby dah g main golf...family mertua aku ade kt umah ari senin aritu diorang sampai, seb baik mak aku ade leh la mak aku entertain n masak lunch...sampai umah, sembang2 jap ngn diorang, ptg ni la kite kuar g jenjalan lumut ye... pastu aku naik atas tdo...ptg smlm dah kul 5 baru kuar bwk diorang g lumut jenjalan kt Marina Wing...hari ni diorang pon dah balik johor, abah mertua aku tu mana leh dok lelama...risau tinggal umah lelama coz dia ade smpan senapang dlm umah tapi ade lesen okay...pepagi lagi si mastura dah bbm, kak lin dah sehat ke? nk ajak kuar g minum2, nk tunjuk katalog langsir katanye...memang aku ade ckp ngn dia nk buat langsir utk raya, dengan pantas nye dia dah dapat kn katalog tu...hamboiii makcik!!! laju je ye...kebetulan dia pon nk buat langsir utk rumah venice dia tu...dia pon dah nk dok semula umah tu..sebelum ni bagi oramg sewa...kite dah nk dok dekat je pasni makcik...tak yah g minum kt luar, pasni kite gilir2 minum kt umah kite je...hahahahaa...ok lah janji ngn incik hubby nk pegi main golf kt Kelab Golf Samudera(KGS). arini dia tk join tonement Naga Lumut sebab bos dia nk wat meetg lak...tapi katanye kejap je, abes meetg nk g main golf kt KGS...haissss...bleh kurus la aku pasni asyik main kt KGS je...huhuhuuu...layan aje laaaa...sian gak takde geng nk main golf, kengkawan dia yg lain suma dh g main kt damai...okay lah, babaiiiii...

Thursday, 9 June 2011

Shopping sampai lebam..

Weekend datang lagi!!! seperti yang aku cakap sebelum ni la kan...weekend tak penah nye lekat kat umah ade je agenda, ptg ni nak pegi kl...sok ade kenuri anak KP Mat (bos paling tinggi dlm supply) so kena la pegi, pulak tu beliau bagi kad pada suma pegawai bekalan dlm navy nih...incik hubby kena draf semula ke lumut pon sebab beliau pengerusi golf...hohohooo...memang la kena pegi...yahooo nak g kl, dalam pala otak aku ni dah alang2 nak ke kl, anak2 pulak kt kg lagi kan..ape lagi vocer parkson tu tak kan nak simpan buat pekasam je...hahahaa...shopping tanpa gangguan i like!! nanti mama belikan toys untuk ruhil n riezaril ye..sok malam mama balik taiping amek anak2 mama okey...mama rindu...

Incik hubby menang golf navy day..tq bebeh!!!

kebetulan mastura pon dah ade kt kl...asyik dok bbm je bila nk pegi shopping...makcik!!!! wait for me...i dtg ptg ni sok kite g shopping sampai lebam, jgn makcik terberanak dalam parkson OU tu udah la yer...hahahaa

Wednesday, 8 June 2011

Al-Fatihah by Ruhil


Vedio ni dirakamkan pada April 2011 ketika Ruhil berumur 3 tahun 3 bln...nama anak sulung aku ni Ruhil Irdina binti Rizalman dilahirkan pada 13 Januari 2008 di Sejati Maternity Setiawan pada jam 3.15 ptg, mama doakan agar Ruhil menjadi anak yang solehah, anak yang cerdik pandai dan berjaya suatu hari kelak...

Tuesday, 7 June 2011

Fufufufufuuu...settle!!!

Hooorey!!!!!! Executive Talk by CN dah settle n berjalan lancar seperti yang dirancang...CN pon happy je, tkde pick up dari beliau so kira succes la...lega dah abeh majlis, badan pon letih keje siang mlm coz nak memastikan CN nak dtg ke PK nih...malam ni ade bbq la pulak meraikan anggota-anggota yg akan bertukar keluar, haishhh...baru nak lepak2 kt umah, seb baik incik hubby pegi kl, anak2 pon kat tepeng klw tak kesian jugak diorang dok umah mama bz la anak2 mama, sok incik hubby ade golf selection untuk ATM, gud luck my dear... :) ok la cau dulu nak balik, dah sari suntuk dok kt PK nih ngan Bush Jaket...tak lalu dah aku...  

Thursday, 2 June 2011

Huuuwaaaaa!!!!! CN mau datang Pusat Kepimpinan minggu depan...berderet kursus minggu depan yang akan berlangsung di PK...Creative Leadership, Komunikasi Berkesan n Induksi Pegawai Waren...hamek kau, so get ready keje sampai malam ye Rozlin....aku no hal la wei..


                                             SEDIA BERKOBAN!!!!

Bila Ruhil n Riezaril balik kampung....

           Aku mula bosannnnnn!!!!!! Semalam anak2 kesayangan aku ni balik taiping sebab babysitter zaril nak cuti seminggu, katanye adek ipar die nak kawen, kebetulan lakari selasa aritu abang aku datang dari kl nk tunjuk Estima baru dia la tu kt aku...heheheetak kesah la janji abg ngah bahagia, petang semalam balik dari keje mak dah siap2 nk balik tepeng, mak dah tak larat kalau nk jaga dua2 anak aku, nk kencing la, nk berak la, nak makan la, biasa la budak2 kan...klw ruhil sorang tu ok la memang sebelum ni pon ruhildok ngn mak je.

            Lepas magrib siap2 nak kuar, plan nye nak pegi tengok wayang, dah sampaikt wayang citer cam tak menarik je,incik hubby pon cam tk minat je nak tengok..so akuajak incik hubby pegi cari hp beliau yangaritu cari tk dapat2 lagi yang sesuai...so dah dapat la bb tourch wana putih 2 biji tapi minggu depan baru leh amek coz kena order dari kl, ngan bb aku skali jual, seb baik  harga tinggi lagi kedai tu amek..habes dah tengok incik hubby angkat tourch mana leh jadi aku pakai bold je...ngeh ngeh ngeh...Incik hubby duty lak arini...lagi la aku BOSAN...anak2 plak tkde, seb baik mastura otw balik dari kl, yahoooo!!!! dia bbm aku tadi bnyak benda dia nak citer...baeksss lah makcik i sedia mendengar okay... :))